Top 10 Beste Indonesische Restaurants Van Nederland

Met een rijke keuken, uitstekende gerechten en verse ingrediënten zijn de beste Indonesische restaurants van Nederland een waar feestje om te bezoeken. De Indonesische keuken is over de hele wereld beroemd, en veel goede Indonesische restaurants zijn ook neergestreken in Nederland. Bij de toprestaurants kun je kennismaken met de keuken uit Indonesië, of weer even teruggaan naar de prachtige eilanden.

In de restaurants heb je keuze uit verschillende gerechten op de menukaart. Maar sommige uitstekende Indonesische restaurants kiezen ervoor om een rijsttafel te serveren. Je krijgt dan verschillende, kleinere gerechten op tafel zodat je de hele keuken kunt proeven. En waar kun je dit beter doen, dan bij de top 10 beste Indonesische restaurants van Nederland.

1. Ron Gastrobar Indonesia in Amstelveen

Beeld: Instagram / rongastrobarindonesia

Ron Gastrobar Indonesia is een uitstekende samenwerking tussen Ron Blaauw en Agus Hermawan, die zijn roots in Indonesië heeft liggen. Het restaurant is geheel ingericht volgens Indonesische invloeden, en ziet er daardoor zomers en gezellig uit. Vanaf het moment dat je binnenstapt, waan je jezelf helemaal in Indonesië. 

Je hebt bij Ron Gastrobar Indonesia keuze uit diverse gerechten op de menukaart, of een naar wens aangepaste Indonesische rijsttafel. Voor het laatste is aan te raden, want Agus en Ron nemen je mee op een culinaire tocht door Indonesië heen. Het is aan te raden om te reserveren, want het restaurant zit vaak bomvol.

2. JUN Indonesian Cuisine in Amsterdam

Beeld: Restaurant Jun

Bij JUN Indonesian Cuisine in Amsterdam krijg je het beste uit de Indonesische keuken voorgeschoteld. Chef Edy komt uit Lombok, en maakte zijn droom waar door een toptent in Amsterdam te beginnen. Het team wat in de keuken staat komt uit verschillende delen van Indonesië, en samen bereiden ze echte, authentieke gerechten. 

In dit uitstekende Indonesische restaurant weet je nooit wat je krijgt. Edy wisselt namelijk iedere drie maanden van kaart, waardoor je blijft terugkomen. Alle gerechten worden vers in de keuken bereid, en op de kaart staat een mix van bekende, en wat minder bekende Indonesische gerechten. 

3. Restaurant Blauw in Utrecht

Beeld: Restaurant Blauw

Restaurant Blauw kun je vinden in Utrecht en staat regelmatig in de beste lijstjes als het gaat om Indonesisch eten. Het restaurant is niet alleen bekend onder Nederlanders, maar kent internationaal ook heel wat fans.

Het restaurant is voorzien van een wat moderner interieur, en serveert ook wat luxere gerechten. Je kunt vooraf kiezen uit diverse soorten streetfood, en als klap op de vuurpijl krijg je een complete en uitstekende rijsttafel geserveerd. Diverse kleurrijke, en heerlijke gerechten worden bij Blauw geserveerd, waardoor je voldaan naar huis kunt.

4. Klein Java in Sneek

Beeld: Restaurant Klein Java

In het noorden weten ze wel wat de goede Indonesische keuken allemaal inhoud. Bij Klein Java in Sneek wordt uitsluitend met verse ingrediënten gewerkt in een gemoedelijke, prettige sfeer.

Het restaurant serveert de welbekende Indonesische rijsttafels, maar je kunt ook kiezen voor een compleet 8-gangen verrassingsmenu. Neem vooral de tijd om dit restaurant te bezoeken, want alles wordt vers bereid waardoor je wel een paar uur aan tafel zit. 

5. Batavia in Arnhem

Beeld: Restaurant Batavia

In het hart van Arnhem kun je jezelf helemaal in Indonesische sferen wanen. Met een traditionele aankleding, Indonesische elementen en personeel wat geheel gekleed is in traditionele kledij lijkt het net alsof je op Java of Lombok bent.

Maar niet alleen de aankleding is top, want de menukaart is ook niet te weerstaan. Klassiekers als Soto Ayam, Udang Lombok en Rendang staan op de kaart. Uiteraard volgens de traditionele wijze bereid, met bijpassende voorgerechten. Heerlijk om te genieten van al het goede uit de Indonesische keuken onder het genot van een koude Bintang.

6. Spandershoeve in Hilversum

Beeld: Restaurant Spandershoeve

De naam mag dan niet echt Indonesisch zijn, maar het eten overduidelijk wel. De keuken bij Spandershoeve wordt nog steeds bezet door de 91-jarige chef, die samen met haar kleinzoon heerlijk Indonesisch eten serveert.

Met heel veel liefde en passie worden de gerechten op tafel gezet. Op het menu staan onder andere saté ajam, ikan woku en sajoer lodeh, maar er is ook een speciaal vegetarisch menu. 

7. Tempo Doeloe in Amsterdam

Beeld: Facebook / Indonesisch Restaurant Tempo Doeloe

Tempo Doele is een vrij klein restaurant met plek voor maar 46 gasten. Het restaurantje wordt dan ook gezien als de Indische huiskamer van Amsterdam. Er hangt een warme en charmante sfeer, waar iedereen met veel plezier werkt.

Je kunt hier langs komen voor de lunch of het diner. Er is een losse menukaart met Indonesische gerechten, of je kunt jezelf laten verrassen met een rijsttafel. Het is vaak druk bij Tempo Doeloe, dus reserveren is aan te raden.

8. Indisch Restaurant Bandoeng in Oost-Souburg

Beeld: Restaurant Bandoeng

Bandoeng is een restaurant die al meer dan 45 jaar bestaat en wordt gerund door vader en zoon. Waar veel Indonesische restaurants een menukaart hebben of een rijsttafel serveren, pakken ze het hier juist anders aan. 

Iedere avond staat er een heerlijk Indonesisch buffet klaar met meer dan 40 gerechten. Je kunt hier naar hartelust pakken waar je zin in hebt. Het restaurant is netjes en sfeervol aangekleed, maar ook niet te massaal waardoor er een intieme sfeer hangt.

9. Javaans eetcafé in Groningen

Beeld: Javaans eetcafé in Groningen

Het Javaans eetcafé in Groningen maakt heerlijke gerechten. Het restaurant ziet er een beetje uit als een bruin cafe, met een Indonesisch tintje. Je wordt omgeven door kunst en beelden uit Java, en het restaurant is zeer gezellig.

Het Javaans eetcafé heeft een echte open keuken, en op het moment dat je binnenstapt ruik je de heerlijke kruiden en het vlees op de grill. Dit restaurant is op en top Indonesisch, en dat in het midden van Groningen.

10. The Raffles in Den Haag

Beeld: Restaurant The Raffles

The Raffles is een wat luxer Indonesisch restaurant in Den Haag, met een zeer goede kaart. De aankleding is in koloniale stijl, en met een eigen sommelier in huis weten ze goede wijn/spijs combinaties te creëren. 

Het restaurant heeft verschillende menu’s met diverse gerechten uit verschillende hoeken van Indonesië. Zo kun je kiezen voor het Bandung, Bogor, Indrapoera en Surakarta menu met bijpassende wijnen. Je kunt er ook voor kiezen om a la carte te dineren, en zelf jouw menu samen te stellen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Dagjes Uit In Nederland

Top 10 Leukste Campings Aan Zee In Nederland