Top 10 Beste Indonesische Restaurants Van Den Haag

SONY DSC

Naar verluid werd het eerste Indonesische restaurant ooit in Den Haag geopend. Sindsdien is de stad een ware hotspot geworden voor een ieder die graag van gerechten uit deze voormalige Nederlandse kolonie smult.

Op tal van locaties in de hofstad tref je zowel grote(re) restaurants als kleine eethuisjes aan waar overheerlijke gerechten worden geserveerd. Uit dat grote aanbod zijn dit de 10 beste Indonesische restaurants in Den Haag.

1. Soeboer (Brouwersgracht 29 & Piet Heinstraat 114)

Beeld: Soeboer

Soeboer is het beste Indonesische restaurant van Den Haag. Het restaurant is ronduit een begrip op het gebied van Indonesisch eten in Den Haag. Dat is niet zo verwonderlijk, want het horecabedrijf is al meer dan 60 jaar in de hofstad gevestigd.

Elke Hagenaar heeft er ooit wel eens iets gegeten of weet op z’n minst waar de restaurants van Soeboer in de stad te vinden zijn. De eetgelegenheden zijn gespecialiseerd in de Javaanse keuken. De vestiging aan de Brouwersgracht is een traditioneel, warm en sfeervol restaurant, terwijl de locatie aan de Piet Heinstraat het publiek een Indonesisch eetconcept in een moderner jasje presenteert.

Kortom, voor elk wat wils. Uiteraard geldt in beide eetgelegenheden, dat je er altijd de hoogstaande kwaliteit en heerlijke smaken kunt verwachten waar Soeboer al decennia lang zo goed om bekend staat.

2. Depot Podjok (Bankastraat 97)

Beeld: Depot Podjok

Hou je van echt lekker Indonesisch eten, dan zit je bij Depot Podjok gegarandeerd goed. Dit restaurant won namelijk al vijf keer de Zilveren Eetlepel op het jaarlijks terugkerende Haagse culturele festival Tong Tong Fair. De eetgelegenheid staat vooral bekend om z’n botermalse saté kambing, de authentieke tahu telor en de overbekende iga kambing. De geserveerde gerechten stammen voornamelijk uit de Oost-Javaanse keuken, maar de chef-kok deinst er ook niet voor terug om hier en daar een culinair uitstapje naar een van de andere Indonesische eilanden te maken.

3. Bogor Roemah Makan (Van Swietenstraat 2)

Beeld: Bogor Roemah Makan

Dit knusse huiskamerrestaurantje ligt een beetje verborgen op de hoek van de Van Swietenstraat. Daardoor is de kans behoorlijk groot dat passanten niet eens in de gaten hebben dat er een eetgelegenheid gevestigd is en lopen ze deze ongemerkt voorbij. Dat zou een gemiste kans zijn, want onder Indonesische Hagenaars staat deze smakelijke ‘geheime locatie’ zeer positief bekend. Het restaurant is gespecialiseerd in authentieke gerechten, waaronder een ouderwetse rijsttafel.

4. Garoeda (Kneuterdijk 18A)

Beeld: Garoeda

Ook restaurant Garoeda ontleent haar naam aan een mythologisch wezen. Het zou het rijdier van de hindoegod Vishnoe zijn en is deels mens en deels vogel. Garoeda is tevens het symbool van geluk en vriendschap. Met zo’n naam als uithangbord begrijp je natuurlijk al snel dat je er als klant een uiterst hartelijk onthaal kunt verwachten. Dit is de plek bij uitstek als je van uitgebreide rijsttafels houdt. De meest luxueuze variant die Garoeda je op dat vlak te bieden heeft bestaat uit maar liefst 27 verschillende gerechten. Dit is geen doorsnee eethuis, maar een chique restaurant, ingericht in koloniale stijl en bediening in traditionele kledij.

5. Srikandi (Grote Marktstraat 15)

Beeld: Srikandi

Indonesisch restaurant Srikandi tref je middenin de drukste winkelstraat van Den Haag aan. De deuren van deze eetgelegenheid gingen in 1982 voor de eerste keer open. Sindsdien genieten jaarlijks duizenden gasten er van overheerlijke Indonesische lekkernijen. De naam Srikandi verwijst overigens naar een welbespraakte, elegante en hulpvaardige vrouwelijke schoonheid uit de Javaanse mythologie. Gastvrijheid, een aangename sfeer en het serveren zorgvuldig geselecteerde overheerlijke gerechten zijn de absolute troefkaarten van dit etablissement.

6. Didong (2e Sweelinkstraat 115)

Beeld: Didong

Klein maar fijn. Dat kun je zonder twijfel van Indonesisch restaurant Didong zeggen. Het etablissement is enorm populair en dus is vooraf een tafel reserveren echt een must. Uitbaters Fleur en Harry kozen bij de start van hun zaak in 2006 bewust voor een eenvoudige, maar sfeervolle inrichting, zonder allerlei klassieke Indonesische tierelantijntjes. Lekker eigenwijs dus. Precies wat de naam ‘didong’ in het Nederlands betekent. De van Sumatra afkomstige chef-kok van dit restaurant is expert in het creëren van verrukkelijke traditionele gerechten, die ook in dit geval van een ‘eigenwijs’ modern tintje worden voorzien.

7. Toko Sawa (Frederik Hendriklaan 250)

Beeld: Toko Sawa

Je vindt Toko Sawa in een van de leukste winkelstraten van Den Haag. Het kleine restaurantje is voorzien van een eigen, bescheiden terras, zodat je desgewenst ook lekker buiten kunt genieten van al het smakelijks dat deze toko je te bieden heeft. Het bijzondere aan Sawa is dat de zaak een mengeling van authentieke én moderne, trendy stijlen is. Kortom, zowel jonge als oudere gasten zullen zich hier snel op hun gemak voelen. Dat Toko Sawa met deze aanpak ook landelijk goed scoort blijkt wel uit een competitie waarin de beste toko van Nederland werd verkozen. Sawa eindigde daarin op een zeer verdienstelijke tweede plaats.

8. Keraton Damai (Groot Hertoginnelaan 57)

Beeld: Keraton Damai

Net als bij de meeste andere Indonesische restaurant in Den Haag het geval is, is ook Keraton Damai een klein, maar knus restaurantje. Het bevindt zich namelijk in de voormalige woonkamer van een 19de eeuws herenhuis. De gerechten die er worden geserveerd zijn op traditionele Oost-Javaanse wijze bereid. Je hebt er onder meer keuze uit heerlijke rijsttafels, maar kunt in dit ‘Paleis van de Vrede’ ook a la carte smullen van allerlei Javaanse lekkernijen.

9. The Raffles (Javastraat 63)

Beeld: The Raffles

Bij The Raffles is het genieten geblazen als je dol bent op chique uit eten gaan. De keukenbrigade is gespecialiseerd in het bereiden van traditionele Indonesische gerechten en gebruikt daarvoor altijd dagverse kruiden en ingrediënten. Naast een viertal vooraf samengestelde menu’s kunnen gasten van The Raffles er ook voor kiezen om volledig a la carte te dineren. Sommelier Frank Deuning is eigenaar van dit etablissement, dus kun je er zonder meer op rekenen dat je naast heerlijk eten ook op verrukkelijke wijnen wordt getrakteerd.

10. Tri Tunggal (Noordeinde 143)

Beeld: Tri Tunggal

Daar waar veel Indonesische restaurants zich culinair beperken tot de keuken van slechts één eiland, kiest Tri Tunggal er bewust voor om het smaakaanbod voor haar gasten breder te maken. Op de menukaart tref je namelijk heerlijkheden uit Java, Sumatra én Manado Sulawesi aan. Ondanks dit brede aanbod houdt men het op de menukaart aangenaam overzichtelijk, zodat je gemakkelijk de keuzes kunt maken die het meest bij je in de smaak zullen vallen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Toepassingen Voor Waterstofperoxide

Top 10 Grootste Vulkanen Op Hawaii