Top 10 Beste Horrorfilms Op Videoland

Sinds de allereerste horrorfilm in het jaar 1896 in de bioscoop te zien was, heeft dit genre tal van ontwikkelingen doorgemaakt. Door de jaren heen zijn er bijvoorbeeld allerlei subgenres ontstaan en dankzij voortschrijdende (digitale) technieken slagen filmmakers er steeds beter in om enge en gruwelijke scènes realistischer dan ooit tevoren in beeld te brengen.

Dit levert topproducties op, waarbij je van de spanning nóg meer op het puntje van je stoel gaat zitten of angstig onder de dekens duikt. Maar wat zijn nou eigenlijk de allerbeste horrorfilms die je vandaag de dag op Videoland kunt bekijken? Om dat te weten te kunnen komen lees je gewoon de onderstaande, huiveringwekkende top 10 mest beste horrorfilms door.

1. Bone Tomahawk (2015)

Nadat een onverlaat onbewust een groep kannibalistische Troglodieten het vredige westerse stadje Bright Hope heeft binnengeloodst, ontvoeren de monsters verschillende kolonisten, waaronder de vrouw van een plaatselijke veeboer.

Ondanks zijn gewonde been sluit de veeboer zich bij de kleine reddingsploeg van de sheriff aan. Wat volgt is een reis naar de hel op aarde, als het groepje zich realiseert dat ze het tegen een vijand op moeten nemen die geen grenzen aan wreedheden stelt.

2. The Cabin In The Woods (2012)

Vijf tieners willen een weekendje in een afgelegen hut in het bos doorbrengen. Als ze er arriveren, beseffen ze dat ze er behoorlijk geïsoleerd zijn. Er blijkt namelijk geen enkele mogelijkheid te zijn om met de buitenwereld te communiceren. Als ze zien de kelderdeur vanzelf opengaat, wordt hun nieuwsgierigheid gewekt en gaan ze op onderzoek uit.

In de kelder treffen ze een vreemde collectie relikwieën en curiosa aan. Als Dana uit een gevonden boek begint voor te lezen maakt ze daarmee een familie van dodelijke zombiemoordenaars wakker. En dat is niet het enige gruwelijke dat er in en rond de hut loos is…

3. The Autopsy Of Jane Doe (2016)

Tijdens het onderzoek naar de moord op een familie, zijn Sheriff Sheldon en zijn team verbaasd over de ontdekking van het lichaam van een vreemdeling die begraven is in de kelder. Het lijk van de mooie Jane Doe lijkt echter niets met de familiemoord te maken te hebben. Laat in de avond wordt het lijk van de vrouw bij lijkschouwer Tommy Tilden afgeleverd, die de volgende morgen met een plausibel verhaal over haar doodsoorzaak moet komen, zodat de pers erover geïnformeerd kan worden.

Tommy’s zoon en assistent Austin staat op het punt om met zijn vriendin Emma naar de bioscoop te gaan, maar besluit uiteindelijk om zijn vader bij de autopsie te helpen. Tijdens de stormachtige en tragische nacht die dan volgt worden allerlei vreemde en griezelige geheimen over Jane Doe onthuld.

4. Resident Evil (2002)

Een virus ontsnapt in een geheime faciliteit genaamd “The Hive”, waardoor het personeel in hongerige zombies verandert. Als ze de gemuteerde laboratoriumdieren, die ze aan het bestuderen waren, ook nog eens vrijlaten, is de chaos compleet. De geavanceerde computer sluit daarop de basis af om verdere besmetting te voorkomen. Het moederbedrijf van het lab stuurt er vervolgens een militaire elite-eenheid naartoe, die er Alice ontmoet.

Alice blijkt vanwege blootstelling aan zenuwgas echter aan geheugenverlies te leiden. De taken van het militaire team bestaan uit het uitschakelen van de computer en dan zo snel mogelijk weg zien te komen. Een pittige klus waarbij ze door zombies, mutanten en de computer zelf worden tegengewerkt. Ondertussen keren bij Alice steeds meer herinneringen terug.

5. You’re Next (2011)

Paul en Aubrey Davison staan op het punt om hun huwelijksverjaardag te vieren en hebben hun volwassen kinderen uitgenodigd voor een feestje. De eersten die aankomen zijn zoon Crispian en zijn nieuwe vriendin Erin. Het duurt niet lang voordat ook de rest van de familie is gearriveerd en het feest van start gaat. Wanneer er opeens een kruisboogpijl door het glazen raam wordt geschoten ontstaat er paniek. De familie wordt aangevallen.

Maar wie zijn die woeste indringers met hun griezelige boererijdierenmaskers en wat is hun motief om iedereen in huis af te slachten? Niemand is veilig als het bloed eenmaal begint te stromen, maar Erin is vastbesloten om te overleven en vindt de kracht om haar aanvallers met dodelijk geweld aan te pakken.

6. Crimson Peak (2015)

De moeder van Edith Cushing overleed toen ze nog een kind was, maar ze is wel over haar blijven waken. Terwijl Edith opgroeit in het Victoriaanse tijdperk streeft ze ernaar om meer te zijn dan alleen maar een vrouw van huwbare leeftijd. Ze raakt gecharmeerd van Thomas Sharpe, een mysterieuze vreemdeling.

Na een reeks ontmoetingen en incidenten trouwt ze met hem en trekt ze bij hem en zijn zus, Lucille Sharpe in. Vanaf dat moment belandt in een totaal nieuwe wereld. Het naïeve meisje komt al snel tot het besef dat niet alles is zoals het lijkt, want spoken uit het verleden komen letterlijk uit het houtwerk tevoorschijn.

7. The Woman In Black (2012)

Het verhaal van deze film speelt zich af aan het begin van de 20ste eeuw. Een jonge advocaat, die na de dood van zijn vrouw met zijn werk worstelt, wordt naar een afgelegen dorp gestuurd om daar de erfenis van het landgoed van een overleden excentrieke vrouw af te handelen.

De dorpsbewoners willen echter dat hij rechtsomkeert maakt, omdat ze een dodelijk geheim proberen te verbergen. Maar hij weigert en ontdekt al snel dat het huis van zijn cliënt wordt geteisterd door de wraakzuchtige geest van een in het zwart geklede vrouw.

8. Bad Samaritan (2018)

Terwijl ze als parkeerwachten bij een restaurant werken, gebruiken Sean Falco en Derek Sandoval in het geheim de aan hen toevertrouwde auto’s om in de huizen van de restaurantgasten in te breken. Als Sean op een nacht in het huis van de steenrijke Cale Erendreich inbreekt, ontdekt hij dat er een vrouw genaamd Katie gevangen wordt gehouden. Het lukt Sean echter niet om Katie te bevrijden, dus roept hij achtereenvolgens de hulp van de politie en de FBI in.

Die kunnen de gevangen vrouw niet vinden. De door de huiszoekingen gealarmeerde Cale brengt Katie ondertussen naar een afgelegen hut en ontdekt dat Sean de bron van de bevrijdingspogingen is. Dit gegeven motiveert Cale tot op et bot om het leven van Sean – en alles om hem heen wat hem lief is – te vernietigen.

9. I Spit On Your Grave (2010)

Schrijfster Jennifer Hills huurt voor een periode van 2 maanden een geïsoleerde hut aan het meer in de bossen van het vredige Mockingbird Trail. Het is haar bedoeling om er in alle rust een roman te schrijven. Slechts 2 dagen na aankomst wordt ze echter op brute wijze door drie lokale aanbidders, de sheriff en een klusjesman verkracht.

De mannen proberen Jennifer uiteindelijk zelfs te doden, maar ze weet te ontkomen en springt in een woest kolkende rivier. De daders starten vervolgens een vergeefse zoektocht naar haar lichaam en denken uiteindelijk dat ze dood is. Het tegendeel blijkt waar te zijn en Jennifer heeft al haar zinnen erop gezet om wraak op haar verkrachters te nemen.

10. Resident Evil: Apocalypse (2004)

Alice, die uit de Umbrella-faciliteit is ontsnapt, ontdekt dat Raccoon City overspoeld is met zombies. Samen met een groep overlevenden, waaronder Jill Valentine, moet ze de dochter van dokter Charles Ashford zien te vinden.

Zij kan er namelijk voor zorgen dat ze een uitweg uit de stad vinden, voordat ze te maken krijgen met een doofpotoperatie van Umbrella. Alsof dat al niet genoeg stress oplevert, wordt de groep ook nog eens opgejaagd door de Nemesis, een ander experiment van Umbrella.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Luchtvaartmaatschappijen Ter Wereld

Top 10 Meest Voorkomende Paddenstoelen In Nederland