Top 10 Beste Hardstyle DJ’s Ter Wereld

In de afgelopen 10 jaar is hardstyle zeer groot geworden, en de beste hardstyle DJ’s ter wereld reizen dan ook naar alle uithoeken om een setje te draaien. Hardstyle is van origine een Nederlandse muziekstijl, en een aftakking van het vroegere gabberhouse. Waar DJ’s vroeger in kleine zaaltjes stonden, zijn de gigantische hardstyle festivals en feesten tegenwoordig niet meer bij te houden.

De beste Hardstyle DJ’s reizen dan nu ook de hele wereld over om voor tienduizenden mensen de oer hollandse sounds te laten horen. Maar er zijn ook diverse hardstyle DJ’s die uit andere landen komen, en geliefd zijn in ons eigen landje. Het is een divers genre, met afwisselende melodieuze en rauwere nummers. Dit zijn de top 10 beste hardstyle DJ’s ter wereld.

1. Headhunterz

Willem Rebergen is de naam van de beste hardstyle DJ ter wereld. Headhunterz begon met zijn carrière in 2005, en is voor velen het wonderkind van hardstyle geweest. Hij heeft op alle grote feesten en festivals zoals Qlimax, Defqon.1, Q-Base, In Qontrol, Decibel en Hard Bass gestaan.

Van 2015 tot 2017 was Headhunterz gestopt met het maken van hardstyle. Maar al snel keerde hij terug, en begon in 2018 samen met Wildstylez zijn eigen label. Naast zijn eigen project, draait hij ook met Wildstylez samen als Project One.

2. Noisecontrollers

Noisecontrollers wordt gezien als een echte pionier op het gebied van Hardstyle. Bas Oskam begon al heel vroeg met het produceren van muziek, en is door de jaren heen een bepalende factor geweest in de groei van het muziekgenre.

Hij heeft overal ter wereld op het podium gestaan, en was de headliner bij alle grote, Nederlandse hardstyle festivals. Noisecontrollers heeft veel samengewerkt met HeadHunterz, en het duo hebben dan ook een eigen act samen. 

3. B-Front

Bob van der Palen is de man achter de legendarische naam B-Front. In 2005 kwam zijn allereerste release uit, maar in 2009 was zijn echt grote doorbraak op X-Qlusive Holland. Jarenlang was B-Front het gezicht van het bekende label Fusion records. In 2015 kwam het hoogtepunt, zijn eigen X-Qlusive in de Heineken Music Hall.

B-Front is ook deel van twee groepen waarin hij samen met andere hardstyle dj’s muziek produceert. Zo vormt hij samen met Frequencerz de act B-Freqz, en draait hij samen met Frontliner onder de naam B-Frontliner.

4. Radical Redemption

Voor velen is Radical Redemption de man die het subgenre raw hardstyle naar een volgend niveau tilde. Hij maakt keiharde nummers, met inspiratie uit donkere hoeken. Radical Redemption heeft veel succes gehad met zijn unieke liveshow, waar hij eigen nummers een twist gaf en op hoog tempo iedereen vermaakte. Naast zijn solocarrière, is Radical Redemption ook onderdeel van Minus Militia samen met Chain Reaction en Crypsis, een speciale act die de beste nummers van het trio showcasen.

5. Frontliner

Barry Drooger, beter bekend als Frontliner staat op de vijfde plaats. De DJ en producer is er al bij sinds het begin van hardstyle, en is onder andere verantwoordelijk voor het eerste project van Headhunterz.

In 2010 bracht hij de klapper Magic uit samen met B-front, en sindsdien staat de DJ op ieder groot podium. Frontliner neemt zijn publiek mee op een echte reis door hardstyle tijdens zijn sets, en is technisch een van de beste hardstyle producers die er bestaan.

6. Da Tweekaz

Dat niet alle top hardstyle DJ’s uit Nederland komen bewijst Da Tweekaz. Het Noorse duo behoren al jarenlang tot het bekende label Dirty Workz van DJ Coone. De mannen produceren melodieuze hardstyle, en maken behoorlijk wat remixes van andere nummers uit diverse genres.

Da Tweekaz populariteit lijkt niet te stoppen. De mannen draaiden op alle grote festivals, ook ver buiten de Nederlandse grenzen en hebben zelfs hun eigen X-Qlusive feest in Amsterdam gehad.  

7. Crypsis

Crypsis is een van de grootste namen van het label Minus is More. In 2009 kwam Crypsis uit met zijn eerste album genaamd Statement Of Intent, welke direct een groot succes was. Vanaf dat moment bracht hij diverse albums uit, en stond Crypsis op alle grote feesten.

Crypsis wisselt zijn DJ sets op feesten af met eigen, unieke live sets. Ook is hij onderdeel van het trio Minus Militia samen met Radical Redemption en Chain Reaction die ze voor het eerst op Hard Bass presenteerden.

8. Coone

De uit België afkomstige Koen Bauweraerts kennen de meeste mensen als DJ Coone. Hij begon zijn carrière als resident DJ bij het toenmalige club Complex in St. Niklaas. Al snel richtte hij zijn eigen label Dirty Workz op. Coone produceert verschillende soorten hardstyle, en is niet gebonden aan dezelfde sounds.

De DJ stond op het hoofdpodium van Tomorrowland, en had zijn eigen evenement genaamd Coone & The Gang. Het is diverse DJ die zowel in binnen- als buitenland veel fans heeft. Naast zijn solo carrière maakt hij ook deel uit van Ambassador Inc samen met Fenix.

9. Ran-D

Ran-D was jarenlang het gezicht van A2 Records. De Zeeuwse DJ begon zijn opkomst met nummers als Under Attack, Struggle For Existence en natuurlijk Living For The Moment. De DJ draaide veel samen met Adaro, en daar is ook een van de beste hardstyle live acts uit verschenen.

Ran-D begon namelijk in 2012 samen met Adaro op te treden als Gunz 4 Hire. Ze combineerden hun kennis en stijl, met als resultaat een unieke live act. Gangsters Don’t Dance, Kings Of The Underground en Sorrow zijn slechts een aantal van de zeer goede nummers van het duo.

10. Atmozfears

De eerste naam in de top tien is Atmozfears. De DJ tekende in 2012 bij Scantraxx Records, wat resulteerde voor een vliegende start. Onder meer Headhunterz kon geen genoeg krijgen van zijn nummers, en al snel stond Atmozfears op de grootste podiums in Nederland, maar ook ver daar buiten.

Origineel was Atmozfears een duo, maar sinds 2013 ging Tim van de Stadt alleen verder onder de naam. Hij spendeert heel veel tijd in de studio, en bracht tientallen nummers uit. De DJ heeft een eigen geluid, een combinatie van energieke, opzwepende hardstyle afgewisseld met uitstekende en unieke melodieën. 

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste DJ’s Ter Wereld

Top 10 Grootste Steden Van Turkije