Top 10 Beste Gratis YouTube MP3 Converters

Beeld: Any Video Converter

Een leuk liedje downloaden vanaf YouTube is mogelijk met de beste gratis websites / tools om YouTube video’s te converteren naar MP3. Soms heb je dat wel eens, je komt op YouTube een goed nummer tegen, die je nergens terug kunt vinden. Het nummer staat niet op Spotify, en de websites om liedjes te downloaden heeft er alleen eentje in slechte kwaliteit.

Gelukkig zijn er online verschillende tools en websites te vinden die je daarbij kunnen helpen. Een video van YouTube wordt via deze technologie geconverteerd naar het bekende MP3 formaat. Je kunt het nummer downloaden, en vervolgens op je telefoon of computer zetten, en ervan genieten. Dit zijn de top 10 beste gratis websites / tools om YouTube video’s te converteren naar MP3.

1. Musify

Beeld: Musify

Musify is de beste gratis tool om YouTube video’s te converteren naar MP3. Alle belangrijke informatie wordt in de MP3 gezet, en je kunt ongelimiteerd video’s converteren. Ook is het met Musify mogelijk om zelf de kwaliteit te kiezen, en kunnen bestanden in batch worden gedownload.

Naast YouTube biedt Musify ook opties om video’s en audio van Spotify, MixCloud, SoundCloud, en Bandcamp te converteren, waardoor deze tool de meest snelle en uitgebreide conversie tool is die gratis beschikbaar is.

2. YtMp3

YtMp3 richt zich op het converteren van video naar audio, en doen dit uitstekend. De tool is simpel te gebruiken, en je kunt zelf kiezen voor het format en de audio kwaliteit. Daarbij is het mogelijk om tot 1 uur aan video te converteren naar MP3, waardoor je bijvoorbeeld ook podcasts kunt omzetten.

Het is geheel gratis te gebruiken, en ze hebben opties om de tool te gebruiken op Windows, maar ook op tablets en smartphones. Hierdoor staan de bestanden direct op de plek waar je ze moet hebben.

3. 4kdownload

4kdowload stelt gebruikers in staat om niet alleen maar een enkele video van YouTube te downloaden, maar maakt het ook nog eens stukken makkelijker. Met deze gratis tool kun je complete afspeellijsten van YouTube tegelijkertijd downloaden en converteren. Dit bespaart veel tijd, en binnen een aantal minuten heb je tientallen MP3’s gedownload.

Bovendien kun je 4kdownload gebruiken om je gedownloade muziek te organiseren, en is het mogelijk om MP3’s te downloaden van sites zoals Vimeo, Instagram, Facebook, Flickr, en Tumblr. Het programma heeft ook een ingebouwde mediaspeler, zodat je direct kunt testen of de kwaliteit op orde is.

4. Converto

Op de vierde plaats staat Converto, een gratis tool die binnen een paar seconden YouTube video’s kan omzetten naar MP3. De tool heeft een aantal interessante features. Zo is het mogelijk om zelf te bepalen welk deel van de video wordt geconverteerd, en kun je ook direct in de tool de bestandsnamen aanpassen.

De MP3 bestanden die worden gedownload, worden automatisch voorzien van extra informatie, en je krijgt er een cover bij zoals de album art zodat je deze direct kunt toevoegen aan je muziek library.

5. Freemake

Freemake is een uitstekende tool die naast het downloaden van YouTube MP3 en video’s ook de mogelijkheid heeft om Facebook, Vimeo, Flickr, en Dailymotion filmpjes te converteren. Het is een vrij uitgebreide tool, die de gebruiker de mogelijkheid geeft om meerdere video’s tegelijkertijd te converteren. 

Freemake geeft gebruikers veel opties, maar als je bekend bent met verschillende bestandsformaten, dan is dit zeker een aanrader om te gebruiken. Je kunt video’s en audio formatteren, en je hebt zelf de regie in handen qua formaat en geluidskwaliteit. 

6. YTBmp3

YTBmp3 is een tool die zich alleen richt op het converteren van YouTube video’s naar MP3. In vier stappen kun je met deze tool alle video’s omzetten. Je hoeft simpelweg alleen maar de URL in te voeren, en op de blauwe knop te drukken. Het programma doet het werk, en binnen een minuut is de MP3 gedownload.

De interface ziet er netjes uit, zonder al teveel poespas. Video’s kunnen ook direct in de tool gezocht worden, en geeft alle relevante informatie weer. Naast het downloaden van het MP3 bestand, is het ook mogelijk om de video zelf op te slaan met YTBmp3.

7. Notmp3

Beeld: Notmp3

Notmp3 download YouTube video’s en zet deze om naar MP3 terwijl de hoogst mogelijke kwaliteit van de audio wordt gekozen. Ook kun je ervoor kiezen om naast MP3 bijvoorbeeld een WAV bestand te downloaden. 

Notmp3 heeft een handige batch feature, waarmee je meerdere YouTube video’s tegelijkertijd kunt omzetten naar MP3 bestanden. Het programma kun je gebruiken op Windows, maar ze hebben ook Android en iOS apps zodat je MP3 bestanden direct op je smartphone kunt downloaden en beluisteren.

8. Any Video Converter

Beeld: Any Video Converter

Hoewel in de basis dit programma gebruikt kan worden om video’s naar een ander formaat te converteren, zitten er ook uitgebreide mogelijkheden in om deze om te zetten naar het MP3 formaat. Het kost misschien even wat tijd om eraan te wennen, maar wanneer je dit programma een paar keer hebt gebruikt is het een fluitje van een cent.

Je kunt Any Video Converter downloaden voor Windows, en binnen een paar minuten gratis gebruiken. Door simpelweg de YouTube URL in te voeren en te kiezen voor MP3, wordt het nummer gedownload in het juiste formaat.

9. ClipGrab

Beeld: ClipGrab

ClipGrab is een gemakkelijk te gebruiken tool die YouTube video’s via een aangeleverde URL direct kan converteren naar MP3 formaat. Daarnaast biedt het programma ook het filmpje aan om te downloaden, mocht je deze willen opslaan.

De tool ziet er overzichtelijk en eenvoudig uit. Het is niet alleen mogelijk om YouTube video’s te converteren naar MP3 met ClipGrab, maar ook video’s van andere bronnen zoals Facebook en Vimeo. Het programma is gratis, en kun je downloaden op Windows, Mac en Linux.

10. DVDVideoSoft

Beeld: DVDVideoSoft

DVDVideoSoft is een tool die op jouw computer films en video’s van YouTube download. Vervolgens kun je van de video’s de audio converteren naar het MP3 formaat. De audio die wordt gedownload vanuit de video’s, blijft dezelfde kwaliteit zodat je kunt genieten van de muziek.

Het programma is gratis te downloaden, en heeft naast het converteren van YouTube video’s naar MP3 nog veel meer andere features en functies. Bovendien is het beschikbaar voor zowel Windows, als Mac en Android.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Langste Bruggen van Nederland

Top 10 Grootste Vliegende Vogels Ter Wereld