Top 10 Beste Gratis Tools Om YouTube Video’s Te Downloaden

Soms wil je een filmpje van YouTube downloaden en later bekijken, maar daarvoor heb je wel een YouTube download programma nodig. De YouTube website heeft namelijk geen download functionaliteit. Gelukkig zijn hier diverse programma’s voor ontwikkeld die het mogelijk maken om jouw favoriete YouTube filmpjes te downloaden.

Het online aanbod van tools is groot, maar niet iedere website is overzichtelijk of zorgt ervoor dat de video in goede kwaliteit gedownload wordt. Ook kun je tegen onverwachte kosten aanlopen, of moet je betalen voor premium functies.

Maar er zijn ook genoeg gratis tools te vinden die precies doen wat ze moeten doen, YouTube video’s downloaden. Zo kun je de films opslaan, en zelf bekijken wanneer je dat wilt zonder internet. Dit zijn de top 10 beste gratis websites en tools om YouTube video’s te downloaden.

1. KeepVid

De beste gratis tool om YouTube video’s te downloaden is KeepVid. Op het eerste gezicht ziet het eruit als een zeer simpele tool om te gebruiken, maar dat is ook waar de kracht van KeepVid in zit. Het programma download video’s van YouTube zeer snel, en je krijgt ze altijd binnen in de hoogst mogelijke kwaliteit.

Ook is het met KeepVid mogelijk om video’s te downloaden vanuit een afspeellijst op YouTube. Hierdoor kun je in een enkele keer meerdere video’s tegelijk downloaden. Daarnaast kun je KeepVid ook gebruiken voor onder andere Facebook en Instagram video’s. Het is duidelijk dat KeepVid de beste tool is om te gebruiken, en raden we dan ook aan om films te downloaden.

2. Videoder

Videoder is een gratis programma die je kunt downloaden voor Windows en Android. De software zorgt ervoor dat je video’s van YouTube kan downloaden, maar ook van tientallen andere websites. Zowel de Windows, als de Android versie zien er netjes uit en de video’s worden zeer snel gedownload.

Met de Windows variant van Videoder kun je ook nog eens je collectie aan video’s beheren die je hebt gedownload. Handig als je veel filmpjes van YouTube binnenhaalt en ze allemaal netjes wilt sorteren in een overzichtelijk geheel.

3. Y2mate

Y2mate is een zeer eenvoudige tool die puur alleen gebruikt wordt om video’s te downloaden. Maar daar is deze website dan ook heel erg goed in. Je kunt met Y2mate zelf kiezen in welke resolutie je de filmpjes wilt downloaden. Van 144p, tot 1080p, alle opties zitten in deze tool verwerkt.

Mocht je ook audio willen downloaden, dan is dat ook mogelijk met Y2mate. Er zitten functies in die alleen de ondertitels uit een video naar binnen haalt, maar je kunt ook MP3’s downloaden zodat je jouw favoriete muziek op je computer kunt opslaan.

4. Airy

Airy stelt gebruikers in staat om YouTube video’s gratis te downloaden in verschillende bestandsformaten. Het is dan ook een van de meest gebruikte gratis tools. Je hebt de keuze uit onder andere MP4, FLV en 3GP. 

Om Airy te gebruiken dien je het programma te downloaden en te installeren. Het is ook mogelijk om deze tool te installeren als plug-in voor je favoriete browser. De plug-in zorgt ervoor dat video’s worden opgeslagen in een overzicht, en kun je deze later tegelijk downloaden met de Airy app.

5. TubeMate

Op Windows en Android apparaten kun je TubeMate downloaden. Dit simpele, overzichtelijke programmaatje stelt je in staat om video’s te downloaden in MP4 en 4GP formaat. Daarnaast kun je ook video’s opslaan als MP3, handig voor als je muziek wilt downloaden.

TubeMate heeft een aantal interessante features. Zo kun je in de tool zoeken naar bestanden die je hebt gedownload, en worden ze allemaal overzichtelijk getoond. Daarnaast zit er standaard een media player in TubeMate, waarmee gebruikers de kwaliteit van de filmpjes kunnen controleren.

6. 4kdownload

4kdownload is een uitgebreide tool die ook de mogelijkheid heeft om Youtube video’s te downloaden. Dit is een tool die je moet downloaden en installeren op je computer voordat je deze kunt gebruiken. 

Net zoals bij andere tools het geval is, kun je niet alleen enkele video’s downloaden, maar ook complete playlists. Hierdoor hoef je niet afzonderlijk iedere URL in te voeren. 4kdownload is alleen beschikbaar voor Windows op dit moment.

7. iTubeGo

Gebruikers van Windows en Mac kunnen iTubeGo downloaden om YouTube video’s op te slaan. In deze overzichtelijke tool, is het mogelijk om meerdere video’s tegelijk te downloaden en op te slaan. Je kunt kiezen voor de standaard video formats, maar ook MP3 indien je alleen de audio wilt downloaden. Er is zowel een betaalde, als gratis versie beschikbaar. Alle benodigde functies om video’s te downloaden, zijn te vinden in de gratis versie van iTubeGo.

8. YT Cutter

YT Cutter is een handige tool om video’s van YouTube te downloaden. Waar je bij de meeste gratis tools alleen complete video’s kunt downloaden, is het bij YT Cutter ook mogelijk om stukjes video te selecteren en te downloaden.

Je kiest simpelweg of je de complete video wilt downloaden van YouTube, of een stuk uit de video. De video wordt opgeslagen als MP4. Mocht je van de video een GIF willen maken dan kan dit ook, YT Cutter converteert ook naar dit bestandsformaat. 

9. Snaptube

Wil je video’s op je Android toestel downloaden? Dan kan je dit doen met Snaptube. Deze tool is niet te vinden op de Play Store van Google, maar moet je installeren via een zogenaamd APK bestand. 

De YouTube video’s worden snel gedownload en geconverteerd naar bestandsformaten zoals M4A, MP4, en MP3. Je kunt ook zelf kiezen in welke resolutie de video gedownload moet worden. Naast YouTube, kun je met Snaptube ook video’s van allerlei andere websites downloaden.

10. YTOFFLINE

YTOFFLINE is een online website die is ingericht zodat gebruikers binnen een paar seconden een video van YouTube kunnen converteren en downloaden. Waar andere tools vaak eerst gedownload moeten worden, is dit bij deze website niet het geval. Gebruikers kunnen online via een beveiligde verbinding video’s downloaden.

Gebruikers kunnen bij YTOFFLINE kiezen uit de meest gangbare bestandsformaten, en de website kiest automatisch voor de hoogst mogelijke resolutie zodat je de beste kwaliteit krijgt. YTOFFLINE heeft geen moeilijke stappen om te ondernemen. Je voert de URL van de video in, en de website converteert deze naar MP4. Het is niet de snelste gratis tool, maar wanneer je zonder installatie van software YouTube video’s wilt downloaden, doet deze zijn werk goed.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Gebruikte Soorten Noten

Top 10 Meest Kindvriendelijke Soorten Waakhonden