Top 10 Beste Gratis Nederlandse Dating Apps

Daten, sommige singles doen het graag, terwijl anderen er niet aan moeten denken. Met een vreemde ergens in een restaurant aan tafel zitten en een gesprek gaande houden, je moet er maar van houden. Of naar de bioscoop of een andere activiteit, niet iedereen zit er op te wachten.

De beste gratis Nederlandse datingapp is Happy Pancake. Je kunt direct berichten versturen om iemand beter te leren kennen. Ook is er de mogelijkheid om een uitgebreid profiel aan te maken. Daarnaast is de app volledig gratis.

Als je wel van daten houdt is er nog de vraag waar je die date gaat vinden. Voordat er dating websites bestonden, was je vooral afhankelijk van sociale gelegenheden. En er was natuurlijk die vriend of vriendin die wel een leuke date voor jou ging regelen.

Hoewel dat natuurlijk nog steeds kan, zijn er voor de single Nederlander tegenwoordig veel meer dating opties. Je bent dus niet meer afhankelijk van jouw sociale skills in de kroeg, je kan eerst kijken of iemand bij je past via een gesprek online.

Op 12 september 2012 werd de tinder-app voor het eerst gelanceerd. Het hele land swipet sindsdien wat af. Ben je wel een beetje klaar met Tinder? Geen probleem, want wij hebben de tien beste gratis Nederlandse dating apps voor je op een rij gezet.

1. Happy Pancake

En dan zijn we bij de nummer 1 van onze lijst aangekomen; Happy Pancake. De reden dat deze app boven aan onze lijst staat, is omdat de app echt gratis is. Waar andere apps betaalmogelijkheden aanbieden in de app, is dat bij Happy Pancake niet het geval.

Omdat het gratis is, krijg je wel advertenties te zien. Maar dit is naar onze mening geen probleem. De app werkt met ruime profielen waardoor je al veel van een potentiële match te weten komt. Ook kan je iemand gelijk een berichtje sturen, kans om iemand te leren kennen dus!

2. Badoo

Op nummer twee staat de app Badoo. Deze app heeft wereldwijd meer dan 300 miljoen gebruikers en is daardoor erg geschikt voor mensen die veel reizen. Ook in Nederland zijn er veel gebruikers.

De app werkt net als Tinder met foto’s en is op dat gebied niet erg vernieuwend. Maar Badoo richt zich niet alleen op daten, de app zegt zelf namelijk het “grootste ontdekkingsnetwerk ter wereld” te zijn.

3. Bumble

En dan zijn we alweer aangekomen bij de top drie van onze lijst. Deze beginnen we met de app Bumble. Deze app werkt eigenlijk net als Tinder, maar met 1 verschil; de dames zijn aan zet. Dus als je een match hebt moet de vrouw het gesprek openen.

Bumble kwam met dit idee omdat veel mannen klaagden dat zij altijd het gesprek moesten openen. Naast een date kan je er ook nieuwe vrienden of zakelijke contacten vinden. Hier hoef je geen nieuwe app voor te downloaden, Bumble BFF en Bumble Bizz zitten in 1 app.

4. Paiq

Op nummer vier staat de app Paiq. Als je het gehad hebt met plaatjes kijken is deze app helemaal voor jou. De profielfoto’s van potentiële matches zijn namelijk niet duidelijk te zien. Wil je weten hoe iemand er uit ziet dan zal je een gesprek aan moeten gaan.

Hoe meer je met iemand praat, hoe duidelijker de foto’s worden. Hierdoor krijg je dus de kans om elkaar te leren kennen. De app is eigenlijk een voorloper van het succesvolle Netflixprogramma “Love is Blind”.

5. Grindr

Wie denkt dat Tinder de eerste dating app was heeft het mis, drie jaar daarvoor was de app Grindr al razend populair. Nog nooit van gehoord? Dat kan zijn omdat het vooral een succes werd in de gay scene.

In 2013 lanceerde de app ook een versie voor hetro’s. Hoe de app werkt? Je kan door een lijst met profielen scrollen en de informatie van iedereen bekijken. En heb je interesse dan kan je iemand “tappen” of gelijk een berichtje sturen.

6. Down

Op de nummer zes vinden we een app waar de connectie gemaakt wordt door gemeenschappelijke vrienden. De app Down maakt gebruik van jouw Facebookvrienden. De matches die je te zien krijgt zijn vrienden en vrienden van vrienden.

Je hoeft niet bang te zijn dat je oude buurmeisje gelijk ziet dat je haar gelikt hebt, dit is anoniem. Pas als je beiden een like stuurt krijg je het te zien en kan je een gesprek met elkaar starten. Ideaal om uit te vinden of die oude crush jou ook zag zitten!

7. Hinge

Dan gaan we door met de nummer zeven van onze lijst. De app Hinge krijgt steeds meer populariteit. Hinge probeert namelijk in het gat tussen de traditionele datingsites en Tinder te springen.

Waar Tinder soms als oppervlakkig wordt gezien, probeert Hinge meer de diepte in te gaan. Je krijgt potentiële matches te zien en de app moedigt je aan om het gesprek voort te zetten. Zo valt een gesprek niet zo snel stil.

8. Happn

Op nummer acht vinden we een van de meer bekendere dating apps. Happn is een datingapp gebaseerd op locatie. Loop je wel eens langs iemand waarvan je denkt “met jou zou ik wel een beschuitje kunnen eten”, met Happn kan je deze persoon daadwerkelijk vinden.

Daarvoor moet je wel beiden de app hebben geïnstalleerd. Maar als dat zo is, dan kom je in elkaars lijst te staan en kan je een like sturen. Ideaal als je een beetje verlegen bent en iemand niet direct aan durft te spreken!

9. OKCupid

Als je van swipen houdt, maar wel iets meer wilt zien dan “grappige” openingszinnen is OkCupid misschien iets voor jou. Je kan er swipen om aan te geven dat je iemand wel ziet zitten, maar je hoeft dat niet beiden te doen om een gesprek te starten.

Daarnaast gaat het niet alleen maar om de plaatjes. Je moet namelijk een vragenlijst invullen en aan de hand daarvan krijg je een “Match percentage” te zien. Hoe hoger het percentage, hoe meer jullie met elkaar gemeen hebben.

10. Once

We beginnen onze lijst met een app die totaal anders is dan Tinder. Op nummer tien staat de app Once. Waar je bij Tinder eindeloos naar links en rechts kan swipen, krijg je bij Once maar een match per dag.

Deze match wordt door de app voor je uitgezocht en je hebt 24 uur de tijd om een gesprek te starten. Als je het beide ziet zitten dan kan je met elkaar communiceren. Zo niet, dan moet je wachten tot de volgende dag voor een nieuwe match.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Lekkerste Traditionele Italiaanse Gerechten

Top 30 Duurste Domeinnamen Aller Tijden