Top 10 Beste Gratis Alternatieven voor Winzip

Winzip is zonder meer één van de meest bekende programma’s op het vlak van comprimeren en decomprimeren. Maar dat betekent zeker niet, dat deze software het exclusieve recht op die technieken heeft.

Integendeel! Daarom tref je hieronder de 10 beste alternatieven voor Winzip aan, die je op je gemak uit kunt proberen. Ze zijn namelijk stuk voor stuk gratis!

1. 7-Zip Archiver

Website: https://www.7-zip.org

7-Zip is de digitale bestandsarchivaris met de hoogste compressieverhouding. Het programma ondersteunt de volgende compressieformaten en – extensies: 7z, ZIP, RAR, CAB, ARJ, LZH, CHM, CPIO, RPM, DEB, GZIP, BZIP2, Z en TAR.

De compressieverhouding in het 7z-formaat is tot wel 30-50% beter in vergelijking met het traditionele ZIP-formaat. Een geweldige prestatie! Maar zelfs gewone ZIP-bestanden kan 7-Zip op een betere, slimmere manier comprimeren.

Ten opzichte van populaire concurrenten, zoals PK ZIP en WinZip wordt er met deze software een compressiewinst van 2-10% behaald.

2. WinRAR

Website: https://www.winrar.nl

WinRAR is een populaire 64-bitsversie van de aloude RAR Archiver, de krachtige en bekende archiverings- en archiefmanager. WinRAR zet de traditie van het gemakkelijk archiveren van bestanden in de toekomst voort en zal je daarbij de komende jaren ongetwijfeld goed van dienst zijn.

De belangrijkste kenmerken van WinRAR zijn de zeer sterke multimediale compressiemogelijkheden, de solide algemene compressie, de archiefbescherming, die voorkomt dat er geen schade aan het archiefbestand ontstaat en de mogelijkheid om zowel RAR- als ZIP-bestanden efficiënt te kunnen verwerken.

3. ALZip

Website: https://alzip.soft32.com

Als je vanwege het grote aanbod aan verschillende extractie- en compressieprogramma’s niet goed weet welke je het beste kunt kiezen, dan is ALZip je reddende engel. Met hooguit twee kliks met je muis pak je heel gemakkelijk ZIP-bestanden in en uit.

ALZip is een enorm intuïtief programma, dat weinig kennis vereist om er snel mee aan de slag te kunnen gaan. Je kan de software op tal van punten aan je eigen smaak aanpassen. Daarnaast ondersteunt ALZip het grootste aantal formaten van alle Zip-hulpprogramma’s die momenteel beschikbaar zijn.

Het kan ook alle bekende bestandstypen, waaronder ZIP, TAR en IZH voor je creëren. De ingebouwde ‘speed zip extractor’ zorgt er zelfs voor dat je voor het uitpakken van bestanden slechts één keer met je muis hoeft te klikken.

ALZip herbergt tenslotte ook een handige functie, waarmee je het wachtwoord van een ZIP-bestand kunt herstellen, als je deze bent vergeten.

4. Ace Zip

Website: https://ace-zip.soft32.com

Ook met Ace Zip kun je bestanden in- en uitpakken en er zelfuitpakkende EXE-bestanden mee aanmaken. De software biedt je tevens de mogelijkheid om je archieven van een wachtwoord te voorzien.

Deze optie is overigens niet alleen maar op ZIP-bestanden, maar ook op de EXE-bestanden van toepassing. Kortom, optimale veiligheid op alle beschikbare fronten.

5. CoffeeCup Free Zip Wizard

Website: https://coffeecup-free-zip-wizard.soft32.com

CoffeeCup Free Zip Wizard maakt het je heel erg makkelijk om bestanden in en uit te pakken. Handige extraatjes in deze software zijn de ingebouwde e-mail- en FTP-functies, zodat je met slechts één handeling zowel je bestanden kunt comprimeren én verzenden.

Free Zip Wizard kan ook elk programma of installatiebestand, dat in een ZIP-bestand verborgen zit, eenvoudig rechtstreeks uitvoeren.

Naast het in- en uitpakken van ZIP-bestanden biedt CoffeeCup Free Zip Wizard je ook de mogelijkheid om EXE-bestanden aan te maken, die in staat zijn om zichzelf uit te pakken.

6. jZip

Website: https://www.jzip.com

Gebruik jZip als je bestandsarchieven uit wilt pakken, aan wilt maken of wilt manipuleren. Deze software kan met bestanden in een Zip, RAR, 7-Zip, GZip of TAR formaat overweg.

jZip heeft de betrouwbare 7-Zip archiveringstechnologie als basis en valt met name op dankzij z’n elegante en eenvoudig te begrijpen interface. jZip is een prima gratis alternatief voor WinZip en biedt je volop mogelijkheden om archieven te creëren en uit te pakken.

Maak je daarbij gebruik van de 7z-standaard, dan profiteer je meteen van een extra krachtige compressie.

7. ZIP NOW

Website: https://zip_now.en.downloadastro.com

ZIP NOW biedt je een extra hoge compressieverhouding, als je voor het comprimeren van bestanden voor het 7z-formaat met LZMA- of LZMA2-compressie kiest. Daarnaast kan deze software op het vlak van compressie en decompressie ook overweg met de bestandsextensies XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP en WIM.

Gaat het je alleen maar om het uit kunnen pakken van gecomprimeerde bestanden, dan worden ook de volgende extensies ondersteund: ARJ, CAB, CHM, CPIO, Crams, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, Squashes’, UDF, VHD, WIM, XAR en Z.

ZIP NOW is een krachtige bestandsmanager, die voor de 7z- en ZIP-formaten tevens over een sterke AES-256 codering beschikt.

8. WeZip Easy

Website: http://www.tucows.com/preview/1295148/WeZip-Easy

De naam zegt het eigenlijk al. WeZip Easy is de eenvoudigste gratis software voor bestandscompressie ter wereld. Je zipt en unzipt al je bestanden in eenvoudige en snelle stappen. Iedereen, dus ook de beginneling, kan het zonder problemen gebruiken.

Het programma bevat ook aangenaam veel functies, die speciaal voor beginners zijn ontworpen. Als je een bestand met WeZip Easy wilt decomprimeren, dan hoef je er alleen maar dubbel op te klikken.

Dat is alles. Je hebt geen extra kennis nodig en er zijn geen vervolg stappen nodig. Daarnaast wordt ook het comprimeren met deze software je erg gemakkelijk gemaakt.

9. PeaZip

Website: https://peazip.github.io

PeaZip is een gratis bestands- en archiefmanager voor Windows 64 bit, dat gebaseerd is op de solide en bewezen open source technologie van 7-Zip.

Het kan overweg met mainstream archiefformaten en andere geweldige open source tools (zoals Free ARC, PAQ, UPX…), zodat er ook ondersteuning voor extra bestandsformaten en -functies is.

Het is dus een complete digitale zip-gereedschapskist, die van praktisch alle markten thuis is. PeaZip is voorzien van een krachtige grafische interface, die veel weg heeft van een interface voor het branden van CD’s.

Bijkomend voordeel van deze gratis software is, dat deze zich ook sterk focust op het beveiligen van je gearchiveerde bestanden door er een sterke encryptie op toe te passen.

10. Hamster ZIP Archiver

Website: https://www.hamstersoft.com

De Hamster ZIP Archiver is een gratis programma waarmee je diverse soorten gecomprimeerde bestanden kunt openen. Het programma kan onder andere overweg met de formaten .zip, .rar, .tar en .7z bestanden.

Het is een compact en snel programma waarmee je snel bestanden kunt uitpakken. De systeemvereisten om van de Hamster ZIP Archiver gebruik te kunnen maken zijn laag, waardoor het programma op vrijwel alle Windows PC’s vlekkeloos zal werken.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Mooiste Ziekenhuizen Ter Wereld

30 Beste Websites Om Gratis Online Films & Series Te Kijken