Top 10 Beste Franse Automerken

De beste Franse automerken behoren tot de meest geliefde van Europa. Ongeveer 1 op de 4 auto’s in Europa, zijn afkomstig van Franse merken die al tientallen jaren bestaan. Franse auto’s staan erom bekend dat ze niet duur in aanschaf zijn, terwijl ze tegelijkertijd vele kilometers kunnen maken zonder enige problemen. Peugeot en Citroën zijn hier de meest bekende voorbeelden van.

Maar naast de grote namen die auto’s produceren voor de massamarkt, zijn er nog een aantal andere automerken in Frankrijk die uitstekende auto’s produceren. Verschillende kleinere producenten ontwikkelen diverse modellen. Van luxe sportwagens, tot racewagens en elektrische auto’s, de Franse merken produceren alle mogelijke soorten. Wie de beste van Frankrijk zijn, lees je in dit artikel. Dit zijn de top 10 beste Franse automerken.

1. Peugeot

Beeld: Peugeot

Het beste Franse automerk blijft de bekende Peugeot. Al tientallen jaren speelt Peugeot een belangrijke rol in de Franse economie, en het merk is dan ook een van de meest verkochte automerken ter wereld. Peugeot onderscheid zich door betaalbare auto’s te produceren die zelfs na honderdduizenden kilometers nog steeds presteren.

De auto’s van Peugeot zijn te herkennen een het specifieke ontwerp, en het merk produceert dan ook vele verschillende modellen. Van kleine, compacte wagens tot grotere SUV’s en zelfs sportwagens, Peugeot heeft voor iedereen een auto. Het merk blijft favoriet bij veel fans in Frankrijk en ver daarbuiten. Het mag zich dan ook tot de beste automerken ter wereld rekenen, en al helemaal die van Frankrijk.

2. Bugatti

Beeld: Bugatti

Op nummer twee staat Bugatti, een merk waar veel mensen van dromen. Bugatti maakt niet zomaar auto’s, maar luxe sportwagens met specificaties waar je u tegen zegt. Een paar jaar geleden is het merk overgenomen door Volkswagen, en sindsdien worden er nog maar een aantal modellen geproduceerd.

De Grand Sport en Super Sport zijn hier twee van. Maar de Bugatti Veyron is de duurste, en het bekendste model. Maar goedkoop kunnen we de auto niet noemen. Het instapmodel zonder enige opties begint op ongeveer 1.5 miljoen euro, maar de prijs kan gemakkelijk oplopen tot 3 miljoen. Alle wagens worden handgemaakt, en per jaar worden er niet meer dan 90 Bugatti’s verkocht.

3. Citroën

Beeld: Citroën

Citroën was het allereerste automerk buiten de Verenigde Staten welke begon met de massaproductie van een aantal modellen. Ook was het merk in 1992 de eerste die als buitenstaander de Chinese markt betrad door een samenwerking met Dongfeng.

Het merk staat bekend om zijn innoverende auto’s, iets wat al in het bloed van Citroën zat vele tientallen jaren geleden. Citroën heeft in Europa een groot marktaandeel, met voornamelijk compacte auto’s en kleinere SUVs. Ze waren ook een van de eersten die een hybride auto op de markt brachten die zeer goed verkocht werd, en blijft een favoriet voor veel trouwe Citroën rijders.

4. Renault

Beeld: Renault

Renault kent bijna iedereen in Europa, en het is ook een van de meest verkochte merken. Het Franse merk bestaat al sinds het eind van de 19de eeuw, en produceerde vroeger ook bussen en vrachtwagens naast auto’s.

De Renault Clio, Megane en Scenic zijn een aantal van de meest verkochte modellen van het bedrijf. Het merk maakt betaalbare en betrouwbare wagens, waardoor ze bij veel mensen in Frankrijk en daarbuiten geliefd zijn.

5. Venturi

Beeld: Venturi

In het begin van de jaren 80 kwam Venturi met zijn eerste auto’s op de markt. Waar veel Franse auto’s toen goedkoop waren en voor de massamarkt werden geproduceerd, koos Venturi ervoor om sportwagens met een opvallend uiterlijk te produceren in Frankrijk.

De Venturi Eclectic was de afgelopen jaren een aparte verschijning. De sportwagen had een vierkante vorm, waar andere fabrikanten kozen voor strakke lijnen. Het was ook de eerste auto die op zonne-energie werd aangedreven. De auto’s van Venturi zijn niet goedkoop, en kosten al snel een paar ton.

6. Alpine

Beeld: Alpine

Onze lijst van beste Franse automerken zou niet compleet zijn zonder de gerenommeerde Franse sportwagen producent Alpine. Het merk produceert en ontwerpt exclusieve race- en sportwagens voor mensen die in een uitstekende, en unieke sportwagen willen rijden.

De sportwagens van Alpine zijn een stuk compacter dan die van veel andere merken, maar de prestaties blijven gelijk. Het merk wordt in Frankrijk gezien als een van de betere automerken voor mensen die graag in het weekend toeren in een sportieve, krachtige sportwagen.

7. Aixam-Mega

Beeld: Aixam-Mega

Aixam-Mega is een gespecialiseerd automerk welke compacte auto’s en microcars produceert. Het merk maakt auto’s die niet alleen zeer geschikt zijn voor in de grote stad, maar er ook nog eens heel uniek uitzien.

De designers van de auto’s komen iedere keer weer met een model die heel erg opvalt. De wagentjes zijn betrouwbaar, kosten niet heel erg veel, en zijn er in verschillende uitvoeringen. Aixam-Mega heeft naast compacte auto’s, ook een aantal modellen die gebaseerd zijn op de klassieke sportwagens uit de jaren 60 en 70.

8. Microcar

Beeld: Microcar

Het Franse Microcar is sinds 2000 de grootste producent van zeer kleine auto’s in Frankrijk. Het merk richt zich uitsluitend op het ontwerp en de productie van auto’s waar je maar net in past. Van origine maakte het merk alleen zeilboten, maar de Microcar is in Frankrijk zeer goed aangeslagen. 

In 2008 werd het merk overgenomen door Ligier Automobiles, maar heeft wel zijn eigen identiteit behouden. De kleine auto’s van Microcar zijn perfect voor mensen die in een grote stad wonen, waar weinig ruimte is om een auto te parkeren. 

9. PGO

Beeld: PGO

PGO is het beste te vergelijken met onder andere Donkervoort en Morgan. De Franse fabrikant maakt zeer niche auto’s en specifieke sportwagens voor de Franse markt. De auto’s zien er stijlvol uit, en zijn in Frankrijk een goede keuze voor liefhebbers van unieke wagens.

Het merk zelf is nog niet heel oud, en bestaat pas sinds 1985. Vanaf 2008 produceert PGO het meest succesvolle model, de Hemera die door veel autofans wordt gezien als de beste auto van het merk.

10. De La Chapelle

Beeld: De La Chapelle

De La Chapelle is ooit begonnen als autofabrikant die zich richtte op replicaties van de bekende Bugatti modellen. Maar in 1998 besloot Xavier De La Chapelle om een andere weg in te slaan, en eigen auto’s te gaan ontwerpen en produceren.

Tegenwoordig behoort het merk tot de beste als het gaat om de productie van roadsters. De open tweezitters van De La Chapelle zijn geliefd bij autofans die op zoek zijn naar een prima wagen met een aantal unieke kenmerken.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Veiligste Steden Van Nederland

Top 10 Grootste Steden Van Marokko