Dit Zijn De Top 10 Beste Erotische Films Ooit Gemaakt

Wie denkt dat erotiek in films iets van de afgelopen decennia is heeft het mis. De eerste keer dat het publiek een bloot vrouwenlichaam op het witte doek kon aanschouwen was al in het jaar 1933.

Actrice Hedy Lamarr had wat dat betreft de primeur in een Tsjechische film ‘Ecstacy’. Daarin was onder meer te zien hoe ze zonder enige bekleding in een meer zwom. Schokkende beelden voor die tijd!

Sindsdien zijn alle filmgenres wel eens met een erotisch sausje overgoten. Van Tiroler slapsticks tot aan bloederige horror met een overdosis aan poedelnaakte ‘scream girls’.

In veel gevallen zijn het echter matige producties, met een flinterdunne verhaallijn en bar slecht acteerwerk, die ‘gered’ moesten worden met een flinke dosis bloot.

Kwalitatief hoogwaardige erotische films zijn schaars, vandaar dat we je hieronder de – volgens ervaren filmcritici – 10 beste producties in dit genre presenteren.

1. La Belle Noiseuse (1991)

In deze 4 uur durende film wordt het fascinerende en onconventionele onderzoek naar het creatieve proces van kunstenaar Edouard Frenhofer (Michel Piccoli) belicht.

Hij heeft de leeftijd van 60 jaar bereikt en vindt nieuwe inspiratie in een jong model (Emmanuelle Beart). Dit leidt tot stille verontwaardiging bij zijn vrouw Liz (Jane Birkin).

Van ‘La Belle Noiseuse’ verscheen 2 jaar later ook een ingekorte versie onder de titel ‘La Belle Noiseuse – Divertimento’, maar daar was volgens filmcritici zo driftig in gesneden dat het oorspronkelijke, boeiende verhaal z’n kracht compleet kwijt was geraakt.

2. The Draughtman’s Contract (1982)

Mevrouw Herbert (Janet Suzman) is wanhopig op zoek naar een manier om haar man te plezieren en zijn dolende genegenheid terug te winnen. Daarom dwingt ze tekenaar Neville (Anthony Higgins) om enkele tekeningen van haar landgoed te maken terwijl haar man een paar weken weg is.

De tekenaar blijkt alleen bereid te zijn om de klus op zich te nemen als mevrouw Herbert daar enkele seksuele gunsten tegenover zet. Met tegenzin gaat ze akkoord.

Haar dochter (Ann Louise Lambert) vindt Neville echter wel opwindend, nadat de seksuele relatie met haar eigen man is uitgedoofd. Ze besluit dan ook om de tekenaar te verleiden.

Op de dag dat Neville van het landgoed vertrekt wordt plotseling mijnheer Herbert dood in de gracht gevonden. Al snel is de tekenaar een verdachte, maar is dat terecht?

3. Body Heat (1981)

‘Body Heat’ is het verrassende regiedebuut van regisseur Lawrence Kasdan en speelt zich af in een bloedhete kustplaats in Florida. Hier wordt de naïeve advocaat Ned (William Hurt) door de verleidelijke Matty (Kathleen Turner) in vervoering gebracht.

Ze manipuleert Ned om haar veel oudere man (Richard Crenna) te vermoorden. Het plan is dat Neds kennis van juridische zaken ervoor moet zorgen dat beide samenzweerders vrijuit kunnen gaan.

Dit plan zou eenvoudig kunnen slagen, maar Matty blijkt uiteindelijk oneindig veel slimmer te zijn dan Ned.

4. Exotica (1994)

Het verhaal in deze film van regisseur Atom Egoyan speelt zich grotendeels in een stripclub met de naam ‘Exotica’ af. De club heeft het interieur van een tropisch paradijs, waar jonge vrouwelijke dansers hun klanten voorzien in hun seksuele en psychologische behoeften.

Terwijl de film zich op hypnotische wijze ontvouwt, wordt de opbloeiende relatie tussen de in moeilijkheden verkerende taxateur Francis (Bruce Greenwood) en de jonge stripper Christina (Mia Krishner) stap voor stap verkend.

5. Nina Forever (2016)

Holly (Abigail Hardingham) volgt een opleiding tot paramedicus en heeft een saaie baan in een supermarkt waar Rob (Cian Barry) het enige lichtpuntje lijkt te zijn. Rob voelt zich verloren en boos sinds de zijn vriendin Nina kwam te overlijden.

De eerste keer dat ze samen in bed belanden, blijkt Nina (Fiona O’Shaughness) er ook nog te zijn. Ze is weliswaar dood en niet meer dan een verwarde en bloederige puinhoop van gebroken ledematen, maar kan nog steeds praten en is ook nog steeds boos. Holly rent echter niet gillend weg. Integendeel.

Ze is vastbesloten om degene te zijn die Robs wonden geneest. Ze gaat ermee akkoord dat het dode meisje hun bed, hun leven en hun geest deelt, ongeacht de gevolgen die daaraan verbonden kunnen zijn.

6. Belle De Jour (1968)

In de klassieker ‘Belle De Jour’ komen verdorvenheid en elegantie op dramatische wijze met elkaar in botsing. Actrice Catherine Deneuve schittert in deze rolprent als een rijke, maar verveelde vrouw, die maar wat graag met volle teugen van het leven wil genieten.

Haar wens lijkt al vrij snel in vervulling te kunnen gaan als ze ontvoerd wordt, aan een boom wordt vastgebonden en wordt geslagen. Uiteindelijk blijkt deze ontvoering niets meer dan een dagdroom te zijn.

Maar wel eentje die haar aanspoort om een naburig bordeel te bezoeken, waar ze haar diensten aan wil bieden. Of blijkt dit opnieuw een dagdroom van de vrouw te zijn?

7. Sex, Lies, And Videotape (1989)

Een baanbrekend drama over de verwarde relaties tussen vier mensen en een videocamera. John (Peter Gallagher) is een gewetenloze, egocentrische yuppie-advocaat met een mooie vrouw genaamd Ann (Andie MacDowell).

Ann voelt zich veilig en komt financieel niets tekort in de relatie, maar ze heeft nog maar amper interesse in seks. Haar man is echter nog wel dol op seks en heeft een affaire met Ann’s zus Cynthia (Laura San Giacomo).

In dit disfunctionele plaatje duikt opeens Graham (James Spader) op, een studievriend van John, die hij al 9 jaar niet meer heeft gezien. Volgens Graham is praten over seks interessanter dan ook echt seks met elkaar te hebben.

Hij ontmoet daarom graag vrouwen, die hij op video vastlegt terwijl ze hun erotische verlangens en fantasieën prijsgeven.

8. Call Me By Your Name (2018)

‘Call Me By Your Name’ is een sensueel en transcendent verhaal over de eerste liefde, gebaseerd op de veelgeprezen roman van André Aciman.

Het verhaal speelt zich af in 1983 in het noorden van Italië. Elio Perlman (Timothée Chalamet), een vroegrijpe 17-jarige Amerikaans-Italiaanse, brengt zijn dagen in de 17e eeuwse villa van zijn familie door met lezen, het schrijven en spelen van klassieke muziek en flirten met zijn vriendin Marzia (Esther Garrel).

Intellectueel is de jonge Elio al behoorlijk volwassen, maar op het vlak van de liefde moet hij nog behoorlijk wat leren. Daar komt verandering in wanneer de charmante Oliver (Armie Hammer) voor een zomerstage de villa bezoekt.

‘Call Me By Your Name’ werd geregisseerd door Luca Guadagnino.

9. The Handmaiden (Ah-ga-ssi) (2016)

Dit internationale misdaaddrama werd geregisseerd door Park Chan-wook en is geïnspireerd op het boek ‘Fingersmith’ van de Britse auteur Sarah Waters. Het aangrijpende en sensuele verhaal speelt zich af in het koloniale Korea en Japan van de jaren ‘30 van de vorige eeuw.

Alles draait om de jonge Japanse lady Hideko (Kim Min-hee), die op een afgelegen landgoed woont en de Koreaanse Sookee (Kim Tae-ri) als haar nieuwe dienstmeid aanneemt.

Laatstgenoemde blijkt bij in het geheim echter onderdeel uit te maken van een oplichtersbende, onder leiding van een nepgraaf (Ha Jung-woo). Deze probeert lady Hideko uiteindelijk te verleiden, zodat hij aanspraak op haar grote erfenis kan maken.

10. Weekend (2011)

In ‘Weekend’ wordt Russell (Tom Cullen) gevolgd, die op een vrijdagavond in een nachtclub bij toeval kunstenaar Glen (Chris New) aan de haak slaat. Vervolgens brengen ze samen het grootste deel van de daarop volgende 48 uur door in slaapkamers en bars.

Ze vertellen elkaar verhalen en hebben seks met elkaar. Hierdoor ontstaat een onderlinge connectie, die op de rest van hun leven een impact zal hebben. De liefdevolle en natuurlijke romantiek in deze film wordt door regisseur Andrew Haigh op een prachtige manier in beeld gebracht.

Wat vond je van dit artikel?

Dit zijn de 12 lekkerste verschillende soorten paté

Dit zijn de top 10 grootste vinex wijken van Nederland