Top 10 Beste Elektrische Steps Van Dit Moment

De afgelopen jaren zijn er steeds meer elektrische steps in het Nederlandse straatbeeld verschenen. Dat is op zich niet zo vreemd, want een e-step is een aangenaam wendbaar voertuig, dat je zonder veel moeite naar je plek van bestemming brengt. Bijkomend voordeel is dat je dit soort steps in de meeste gevallen na gebruik in elkaar kunt klappen, waardoor opbergen erg gemakkelijk wordt.

Vanwege de steeds groter wordende vraag, neemt vanzelfsprekend ook het aanbod steeds verder toe. Dat betekent dus ook dat er regelmatig e-steps te koop worden aangeboden, die eigenlijk van inferieure kwaliteit zijn en daardoor in wezen een gevaar op de weg zijn. Wij scheidden daarom graag het kaf van het koren voor je en dat leverde de onderstaande top 10 met kwalitatief goede e-steps op.

1. Trendiamo E-step

Beeld: Bol.com

Toegegeven, er hangt een pittig prijskaartje aan deze e-step, maar je haalt daarmee wel een premium-model in huis, dat over tal van gemakken beschikt die bij goedkopere alternatieven meestal ontbreken. Zo is deze robuuste elektrische step perfect geschikt voor off-road activiteiten. Dit is mede te danken aan het feit dat dit voertuig over een stel brede banden beschikt.

Natuurlijk mag je in dat kader ook verwachten dat de vering van deze elektrische step perfect is. De maximale afstand die je ermee af kunt leggen beperkt zich weliswaar tot 30 kilometer, maar als je op zoek bent naar een duurzaam exemplaar, waar je gegarandeerd jarenlang plezier aan zult beleven, dan is de Trendiamo E-step gewoon de beste keus.

2. Wiizzee WS7

Beeld: Amazon

Deze e-step van Wiizzee is de veiligste variant die je vandaag de dag kunt kopen. Dat is niet onbelangrijk, want dagelijks vinden er tal van ongevallen met elektrische steps in ons land plaats. De WS7 heeft aangenaam brede banden, zodat de step stevig op de weg ligt. Daarnaast beschikt het voertuig over een prima vering, die perfect schokken opvangt.

Dit draagt er mede aan bij dat je onderweg niet de controle over je step verliest. Een stevig frame en sterke schijfremmen op beide wielen maken het veiligheidsplaatje compleet. De krachtige motor en de ruim bemeten accu zorgen er tenslotte voor dat je met de Wiizzee WS7 afstanden tot wel 60 kilometer af kunt leggen.

3. Xiaomi M365 Pro

Beeld: Bol.com

Eerder in deze lijst behandelden we al de Xiaomi M365. Dit is dus de Pro variant daarop. Wat er zo ‘pro’ aan is? In de eerste plaats beschikt de M365 Pro over een sterkere motor en een betere accu dan de M365. Daardoor worden de prestaties die deze elektrische step je kan leveren meteen een stuk hoger. Ook het display op het stuur heeft enkele innovaties ondergaan.

Op de M365 Pro kun je deze namelijk aan een speciale app op je telefoon koppelen, zodat je allerlei statistische gegevens van je ritten bij kunt houden. Daarnaast beschikt deze geavanceerde e-step over een cruisecontrol, die ervoor zorgt dat je tijdens langere ritten een constante snelheid aanhoudt. Tenslotte zijn ook de banden van de Pro-versie iets groter, wat voor een betere grip op het wegdek zorgt.

4. Segway Ninebot Max G30

Beeld: Bol.com

De tweede Segway Ninebot e-step in deze top 10 is die met het typenummer Max G30. Op het eerste gezicht lijkt hij veel op de ES4, maar kijk je goed, dan zie je met name dat het stuur en de wielen een andere vormgeving hebben. Deze zijn in beide gevallen een slag groter, waardoor je gebalanceerder van je e-step gebruik kunt maken.

Nog een opvallend onderscheid: de batterij hangt onder aan de step. Omdat die batterij minder krachtig is, is ook de actieradius van deze elektrische step iets kleiner dan de ES4. Je kunt met een volle accu namelijk een afstand van ‘slechts’ 60 kilometer afleggen.

5. E-twow Booster Evolution V

Beeld: Bol.com

Schaf je een e-step van dit merk aan, dan kun je er zeker van zijn dat je een product van hoogwaardige kwaliteit in huis haalt. Verhoudingsgewijs ligt de prijs van deze elektrische step weliswaar in het hogere segment, maar daar staat wel tegenover dat je dan op allerlei innovaties wordt getrakteerd. Zo kun je desgewenst het motortje van de step onderweg uitschakelen, zodat het voertuig in een reguliere step verandert.

Handig als je onderweg stroom wilt besparen. Andere pluspunten van de E-twow Booster Evolution V zijn z’n opvallend grote voorlicht en dubbele achterlicht, waardoor je ook in het donker goed in het verkeer op blijft vallen. Een robuuste bouw en een goede vering maken het plaatje voor deze fraaie e-step compleet.

6. Segway Ninebot ES4

Beeld: Bol.com

Segway is al vele jaren toonaangevend in de wereld van elektrische tweewielers. Bezoek je een shop waar elektrische steps worden verkocht, dan is de kans groot dat je een of meerdere Ninebots van dit A-merk in de showroom tegen zult komen. De ES4 uit het Segway-assortiment blinkt uit vanwege z’n grote actieradius.

Op voorwaarde dat je accu bij de start helemaal vol met stroom zit, kun je er namelijk een afstand tot maar liefst 70 kilometer mee afleggen. Dankzij een gewicht van 15 kilo en de mogelijkheid om hem na gebruik in te klappen is deze e-step zonder meer handelbaar en prima geschikt voor regelmatig gebruik.

7. Xiaomi M365

Beeld: Bol.com

Wereldwijd blijkt dit de meest verkochte elektrische step van dit moment te zijn. E-steps van dit Aziatische merk worden ook op tal van toeristische locaties als huursteps ingezet. Het feit dat de Xiaomi M365 betrekkelijk laag geprijsd is zal daar ongetwijfeld een rol bij spelen. Die lage prijs heeft natuurlijk wel gevolgen voor wat je van dit voertuig mag verwachten.

Reken vooral niet op allerlei extra technische snufjes. Maar als je gewoon op zoek bent naar een basic model, dat met z’n gewicht van slechts 12 kilo niet al te zwaar is, dan is deze e-step een prima keus. Met een volle accu kun je er afstanden tot maximaal 30 kilometer mee afleggen.

8. Wiizzee WS5 Max

Deze elektrische step beschikt over een krachtige motor en een kwalitatief goede batterij. Dit laatste zorgt er wel voor dat het maar liefst 7 uur duurt om een lege accu weer volledig op te kunnen laden. Daar staat tegenover dat je met een volle accu ongeveer 40 kilometer af kunt leggen.

Voor de rest is de Wiizzee WS5 Max van duurzame materialen gemaakt, zodat je er zeker van kunt zijn dat je met een robuust voertuig op pad gaat. Net als veel andere e-steps, is deze variant inklapbaar, zodat je hem gemakkelijk op kunt bergen.

9. Denver SCO-80130 Compacte e-step

Beeld: Bol.com

Onder de kwalitatief goede esteps is dit exemplaar van Denver een van de goedkoopsten die momenteel verkrijgbaar is. Hij heeft weliswaar kleine wielen en een beperkt vermogen, zodat je met een volle accu slechts 12 kilometer af kunt leggen.

Maar als je op zoek bent naar een eenvoudig exemplaar, dan is de kans groot dat je met deze elektrische step dik tevreden zult zijn. Bijkomend voordeel van het compacte formaat is dat de Denver SCO-80130 minder dan 10 kilo weegt en dus betrekkelijk gemakkelijk overal mee naartoe genomen kan worden.

10. Razor E300S e-step Met Zadel

Beeld: Bol.com

Dat een elektrische step het je sowieso gemakkelijker maakt om jezelf van A naar B te verplaatsen, zul je ongetwijfeld met ons eens zijn. Maar soms verlang je nog een beetje meer comfort, zoals bijvoorbeeld zittend steppen. Dat is precies waar deze Razor E300S e-step voor gemaakt is, want hij is voorzien van een zadel.

Dit extraatje zorgt er mede voor dat het gebruik van een elektrische step ook interessant wordt voor senioren of mensen die – al dan niet tijdelijk – slecht ter been zijn. Heb je tijdens je eerstvolgende ritje even geen behoefte aan een zadel, dan kun je deze heel gemakkelijk demonteren.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Films Om Met Je Vriendin Te Kijken

Top 10 Beste Gratis Videobewerkingsprogramma’s