Top 10 Beste Elektrische Scooters

Pruttelende scootermotoren maken in het Nederlandse straatbeeld steeds vaker plaats voor fluisterstille elektrische varianten.

Wist je dat 1 op de 5 verkochte scooters elektrisch is?

Ze zijn inmiddels in allerlei verschillende kleuren en uitvoeringen te koop en doen vaak niet onder voor klassieke benzinescooters.

Maar welke scooters zijn in dat grote aanbod nu eigenlijk de besten? We zochten het voor je uit en stelden op basis van onze bevindingen deze toplijst voor je samen.

1. Nipponia F3

De absolute topper in deze lijst met elektrische scooters is de Nipponia F3. En dat is niet voor niets. Het is namelijk een oerdegelijke elektrische tweewieler, die ongelooflijk efficiënt in het stroomverbruik is. Hierdoor wordt je actieradius aanzienlijk groter.

Daarnaast is de laadtijd voor lege accu’s zo kort mogelijk gehouden, zodat je nooit lang hoeft te wachten voordat je weer met je scooter op pad kunt gaan. Met een 10Ah lader is je 21Ah accu binnen 2,5 uur weer helemaal gevuld met stroom.

Je kunt het aantal accu’s van je Nipponia F3 uitbreiden van 1 naar 2, maar je kunt ook kiezen om de standaard accu te laten vervangen door een extra grote variant van 53Ah waardoor je actieradius met nog eens 25 procent toeneemt. Kortom, een professionele topscooter, die zowel voor privé- als zakelijk gebruik prima geschikt is.

2. Vespa Elettrica

Het Italiaanse merk Vespa is al vele decennia een begrip op het gebied van scooters. Niet zo gek dus, dat het met de tijd meegaat en inmiddels ook elektrische varianten op de markt brengt. Zoals je van een kwaliteitsmerk mag verwachten is de Vespa Elettrica een zeer betrouwbare tweewieler, die ook nog eens een prachtig retro uiterlijk heeft.

De ingebouwde techniek is echter verre van ouderwets. De accu kun je in slechts 1 uur tot 80 procent opladen, zodat je bij een lege accu niet lang hoeft te wachten om weer te kunnen rijden. Dat opladen gebeurt overigens ook deels tijdens je ritten, want elke keer dat je met je Vespa Elettrica remt vloeit er stroom terug naar de accu.

Het dashboard van deze scooter bestaat uit een TFT kleurenbeeldscherm dat je desgewenst via Bluetooth met je smartphone kunt verbinden.

3. Nipponia F7

Deze oerdegelijke scooter heeft een dusdanig efficiënt energieverbruik dat je er aangenaam veel extra kilometers mee kunt rijden voordat de accu opnieuw opgeladen moet worden. Bij een snelheid van 25 kilometer per uur kun je met 2 ingebouwde accu’s 140 kilometer afleggen. Bij een snelheid van 45 kilometer per uur is de actieradius 100 kilometer.

De intelligente accusplitter regelt dat de gebruikte accu’s tijdens het rijden gelijkmatig worden belast. De moderne en goed doordachte techniek van de Nipponia F7 zorgt er tenslotte voor dat dit ook een prima scooter voor dagelijkse zakelijke werkzaamheden is. Denk in dat kader bijvoorbeeld aan een pizzakoerier of een andersoortige bezorgdienst.

4. Nipponia eLegance

Ben je op zoek naar een toffe retro-scooter met een elektromotor, dan ben je bij de Nipponia eLegance absoluut aan het juiste adres. Uiterlijk lijkt dit type scooter namelijk voor een groot deel op een klassieke Vespa-scooter.

De tweewieler heeft een 3.000 Watt motor en biedt plaats aan maar liefst 3 accu’s, waardoor je met dit volle 3-pack in principe maximaal 240 kilometer af kunt leggen bij een snelheid van 25 kilometer per uur. Het herladen van een accu neemt ongeveer 4 uur in beslag.

Het ruim bemeten zadel van de Nipponia eLegance biedt tenslotte voldoende ruime voor de bestuurder én een passagier, terwijl de bergruimte onder het zadel ook aangenaam groot is.

5. IVA E-GO S5

De IVA E-GO S5 is de luxere versie van de S4, die we al eerder in deze toplijst tegenkwamen. Het eerste grote verschil schuilt in de krachtigere motor van de S5. Die heeft namelijk een vermogen van 3.000 Watt. Daarnaast wordt er bij deze scooter gebruikgemaakt van de allernieuwste accutechnieken, waardoor het maximale rijvermogen uit de accustroom wordt geperst.

Om je actieradius te verdubbelen kun je deze scooter uitbreiden met een tweede (Samsung) accu. De wielen hebben tenslotte een doorsnede van 12 inch, waardoor je van een optimale wegligging en een aangenaam hoog rijcomfort profiteert.

6. BTC eCruise

De BTC eCruise is de elektrische variant van de BTC Cruise scooter, die met een benzinemotor wordt geleverd. De eCruise doet ondanks z’n elektro-aandrijving niet onder voor de benzinevariant. Hij is namelijk voorzien van een krachtige 3.000 Watt motor, waardoor je er ook gemakkelijk in een heuvelachtige omgeving op rond kunt rijden. Daarnaast is de wendbaarheid van de scooter prima, zodat het ook meteen een prima stadsscooter is.

Het opladen van een lege accu neemt ongeveer 6 uur in beslag, waarna je – afhankelijk van je rijgedrag – afstanden tussen de 50 en 70 kilometer af kunt leggen. Voor wat betreft het uiterlijk van deze scooter zou je kunnen stellen dat retro en moderne vormgeving elkaar in dit design ontmoeten, waardoor de BTC eCruise een opvallende verschijning in het straatbeeld is.

7. Lifan E3 Deluxe

Als je de Lifan E3 Deluxe voor de eerste keer ziet, dan valt je ongetwijfeld het sportieve design van deze scooter op. Maar ook onder de kap tref je tal van positieve punten aan, die het hart van menig scooterliefhebber sneller laat kloppen. De tweewieler wordt aangedreven door een Bosch motor met een capaciteit van 1.500 Watt.

Omdat deze motor in het achterwiel is geplaatst, verbruikt deze scooter minder energie dan alternatieven met voorwielaandrijving. Ook prettig: de tweewieler is voorzien van cruise control, waardoor het energieverbruik nog verder wordt geoptimaliseerd. De ruime zitting biedt tenslotte gemakkelijk plaats aan 2 personen.

8. Evo Maxx E-Line

De Evo Maxx E-Line scooter behoort tot de goedkoopste modellen die je in Nederlandse shops aantreft. Ondanks z’n aangenaam lage prijs is het toch een zeer compleet vervoersmiddel. De compacte afmetingen zorgen er daarnaast voor dat je je scooter gemakkelijk op tal van plaatsen kunt parkeren, zonder dat het ook meteen een serieuze sta-in-de-weg is.

Met een volle standaard accu van de Evo Maxx E-Line kun je afstanden tussen de 50 en 70 kilometer afleggen. Die capaciteit kun je desgewenst verdubbelen door er een tweede accu aan toe te voegen. Het opladen van een lege accu verloopt verhoudingsgewijs behoorlijk snel. Binnen 4 uur is hij weer helemaal vol en kan hij de 500 Watt motor weer volop van stroom voorzien.

9. Nipponia eRex

Deze budgetscooter biedt je opmerkelijk veel waar voor je geld. Omdat de Nipponia eRex voor een groot deel uit aluminium bestaat, is het een prettig lichtgewicht voertuig, dat toch ook een goede wegligging heeft. In het kader van verhoogde veiligheid zijn de remkabels voorzien van een gevlochten stalen mantel.

Dit is een kwaliteitskenmerk dat je eigenlijk nooit bij scooters in deze lage prijsklasse aantreft. De 1.500 Watt Bosch motor zorgt ervoor dat je snel kunt accelereren. Desondanks blijft deze tweewieler continue fluisterstil. De accu bevindt zich weliswaar onder je zadel, maar er is nog steeds voldoende ruimte beschikbaar om er bijvoorbeeld ook je helm op te bergen.

10. IVA E-GO S4 Bosch

De IVA E-GO S4 is een sportieve scooter die er behoorlijk futuristisch uitziet. Het meest opvallende aan deze elektrische tweewieler is de positionering van het achterwiel. Ten opzichte van andere scooters steekt deze er aan de achterkant namelijk een stuk verder uit.

Dit heeft als voordeel dat er voldoende ruimte beschikbaar is om een topkoffer achterop je scooter mee te nemen. De IVA E-GO S4 heeft een vermogen van 1.500 Watt, zodat je er ook gemakkelijk een heuvel mee op kunt rijden. Desgewenst kun je de scooter uitbreiden met een extra accu, zodat je actieradius in één klap verdubbelt.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Chromebooks

Top 10 Beste Hogescholen Van Nederland