Top 10 Beste Duitse Veilingwebsites

Met de open Europese grenzen kan iedereen zonder problemen bieden bij de beste Duitse veilingwebsites. Voor veel kopers is de Duitse veilingmarkt zeer interessant. Duitsland is een stuk groter als Nederland, en over het algemeen zijn er veel meer veilingen te vinden in Duitsland. Veel aanbieders bieden ook goedkope tarieven voor het verzenden van goederen naar Nederland, waardoor bieden bij een Duitse veilingsite nog aantrekkelijker wordt.

Bieden gaat in Duitsland hetzelfde als in Nederland. Via de website ga je op zoek naar een product of aanbieding, en vervolgens plaats je jouw bieding. De meeste Duitse veilingwebsites zijn alleen in het Duits. Mocht je de taal niet spreken, dan kun je de website in de browser vertalen en zo toch bieden. Dit zijn de top 10 beste Duitse veilingwebsites.

1. eBay Kleinanzeigen

Ebay kleinanzeigen is de grootste en meest complete tweedehands marktplaats van Duitsland. Als onderdeel van Ebay, heeft deze site de meeste spullen, auto’s, meubels en objecten te koop. Waar je op de gewone Ebay ook veel professionele verkopers tegenkomt is Ebay kleinanzeigen specifiek gericht op particuliere verkopers die per veiling spullen willen verkopen. 

De website werkt zoals je verwacht van Ebay, en alles is ingedeeld in overzichtelijke categorieën. Ebay kleinanzeigen is terecht de meest complete en uitgebreide veilingwebsite van Duitsland.

2. BCA Germany

BCA is een groot online platform waar jaarlijks meer dan 120.000 auto’s worden verkocht. Het is een overzichtelijke veilingwebsite met meerdere veilingen waar auto’s per categorie staan ingedeeld. Het veilen gaat via opbod, en je kunt online een bod plaatsen, maar ook meedoen met live veilingen vanaf de computer.

BCA is niet alleen actief in Duitsland, maar gezien de gereduceerde belastingen in Duitsland is het zeer aantrekkelijk om een Duitse auto tweedehands aan te schaffen.

3. Berliner Auktionshaus

Als we het hebben over unieke veilingwebsites in Duitsland, dan is het Berliner Auktionhaus daar onderdeel van. De website ziet er wat oud uit, maar als je op zoek bent naar antiek of curiosa dan zit je hier goed. Het bieden gaat volgens de ouderwetse regels, dit kan online, maar ook gewoon telefonisch.

Het Berliner Auktionhaus heeft allerlei veilingen voor verzamelaars, met unieke objecten. Naast veilingen neemt deze site ook het verzenden voor hun rekening, waardoor je niet helemaal naar Berlijn hoeft om jouw gewonnen veiling op te halen.

4. Autobid

Autobid is een Duitse autoveiling die al jaren gespecialiseerd is in het veilen van auto’s. Autobid is een vrij grote partij, en dat is te zien aan het aanbod. Er zijn altijd honderden auto’s te koop via veilingen. Je kunt online bieden op een veiling, maar er zijn ook veilingen op locaties.

Omdat deze site vrij groot is, hebben ze niet alleen een website in het Duits, maar ook in het Nederlands. Je kunt na aanmelding alle gegevens van het voertuig zien, en de status van de veilingen.

5. Künker

Duitsland heeft geen tekort aan specifieke veilingwebsites die zich richten op een enkel thema of soort product. Künker is hier een uitstekend voorbeeld van. De website richt zich uitsluitend op de handel in (gouden) munten van waarde. Künker is dan ook een ideale website voor verzamelaars die op zoek zijn naar een unieke munt. 

De website heeft diverse specialisten in huis om de waarde en echtheid van de veilingen te onderzoeken, zodat klanten met een gerust hart kunnen bieden op de veilingen. Het bieden en betalen bij Künker gaat zeer eenvoudig, en munten worden verzekerd opgestuurd.

6. Quoka

Ook tweedehands veilingwebsite Quoka lijkt in de basis veel op marktplaats. Het is een overzichtelijke website waar particulieren spullen kunnen verkopen. De website is zeer uitgebreid en heeft goede zoekfuncties zodat je makkelijk kunt vinden wat je zoekt. Ook is het mogelijk om een regio te kiezen, zodat je niet te ver hoeft te rijden als je een gewonnen veiling moet ophalen.

Quoka heeft een gevarieerd aanbod, en wordt door de Duitsers graag gebruikt om spullen te verkopen. De website richt zich voornamelijk op particuliere aanbieders, maar er zijn ook een aantal commerciële partijen te vinden die goederen aanbieden. 

7. Exleasingcar

Exleasingcar is een grote Europese auto website waar voornamelijk lease auto’s worden geveild. Naast een Duitse website, hebben ze ook in Nederland, Frankrijk en Italië aanbiedingen.

Wel is het zo dat in Duitsland het auto-aanbod verschillend is van Nederland, en het de moeite waard is om daar te shoppen. Exleasingcar heeft een meertalige website, die strak is vormgegeven en waar je gemakkelijk kunt filteren op type auto en veiling.

8. Lokal

Lokal is een overzichtelijke website waar bedrijven en personen spullen te koop kunnen aanbieden. Het unieke aan Lokal is dat ze naast fysieke spullen, ook diensten zoals Netflix en Spotify aanbieden, vaak goedkoper dan bij de dienst zelf. Het voordeel hiervan is dat je als snel flink wat euro’s kunt besparen op lopende abonnementen voor verschillende diensten.

De website van Lokal is zeer overzichtelijk, en ook beschikbaar in het Engels. Naast verkopen, is het ook mogelijk om op deze site een aanvraag te doen voor iets. Je plaatst simpelweg een oproep met het product wat je wilt, en mensen kunnen daarop reageren.

9. Shpock

Shpock is een Duitse veiling website en app. Het lijkt een beetje op de Nederlandse marktplaats die we allemaal kennen. Bij Shpock verkopen particulieren spullen waar je vervolgens op kunt bieden. Het fijne aan Shpock is dat de website in het engels beschikbaar is. 

Veel Duitse mensen verkopen op het platform, en soms kom je ook Nederlandse verkopers tegen. Om te betalen bij Shpock wordt Ayden gebruikt, een betrouwbare en grote betalingsverwerker in Europa.

10. Justiz Auktion

Justiz Auktion is een website waar spullen, auto’s en meubels worden geveild die in beslag zijn genomen door het Duitse ministerie van justitie. Op de wat verouderde website staan veel veilingen, waar je meestal wel iets interessants tussen kunt vinden. Het gaat vaak om auto’s, van Volkswagen tot Lamborghini, maar ook andere soorten producten.

De website van Justiz Auktion is eenvoudig ingericht, maar wel zeer doeltreffend. De website is wel alleen in het Duits beschikbaar, mocht je dat niet spreken, dan is een vertaler zoals Google translate aan te raden.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Tips Voor Een Stinkende Wasmachine

Top 10 Mooiste Nederlandse Voetbalsters