Top 10 Beste Duitse Automerken

Als we moeten kiezen welk land voorloper is op het gebied van auto’s, dan is het wel Duitsland met zijn beste Duitse automerken. De Duitse automakers staan erom bekend dat ze auto’s afleveren van hoogwaardige kwaliteit, en veel merken zijn dan ook overal ter wereld terug te vinden. Na de tweede wereldoorlog begonnen de merken met massaproductie, en zijn al tientallen jaren favoriet bij veel bestuurders die op zoek zijn naar Duitse degelijkheid.

De beste Duitse automerken zijn aanwezig in ieder segment. Je komt compacte auto’s tegen voor beginnende bestuurders, maar ook luxere merken die zich richten op het ultieme comfort op de weg. Tegelijkertijd zorgen de makers ervoor dat je niets tekort komt, en worden er ieder jaar nieuwe innovaties uitgebracht die rijden nog leuker maken. Dit zijn de top 10 beste Duitse automerken.

1. Audi

Beeld: Audi

Wanneer we het hebben over het toppunt van luxe en comfort, dan komen we al snel bij Audi uit. Al tientallen jaren behoort Audi tot de top van de Duitse automerken, en keer op keer weten ze iedereen te verbazen met nieuwere modellen en hypermoderne snufjes in de auto’s. Mensen die in een Audi rijden omschrijven het dan ook vaak als een speciale ervaring, en blijven trouw aan het merk.

Audi’s zijn zeer betrouwbaar, en gaan jarenlang mee zonder enige problemen. De meeste auto’s zijn aanpasbaar aan de wensen van de klant, waarbij de producent ook nog eens een goede ervaring levert. Er zijn dan tegenwoordig ook veel Audi’s op de weg te vinden, en blijft het beste Duitse automerk. 

2. Volkswagen

Beeld: Volkswagen

Volkswagen is ontstaan uit de visie om een compacte, betaalbare wagen te creëren. We kunnen dan ook concluderen dat ‘Ein Auto für Jedermann´ helemaal klopt in het geval van Volkswagen. Het Duitse merk bouwt al jarenlang degelijke, betrouwbare wagens die in veel gevallen niet veel kosten.

Met modellen als de Volkswagen Golf en de Volkswagen Polo, heeft het merk een groot deel van de markt in binnen- en buitenland weten te veroveren. De auto’s zijn goedkoop in onderhoud, en zien er ook nog eens heel mooi uit.

3. BMW

Beeld: BMW

Bayerische Motoren Werke, waar BMW voor staat, is een van de meest bekende automerken ter wereld en een paradepaardje uit Duitsland. BMW bestaat al heel wat jaren, en is al in 1928 begonnen met de productie van auto’s in Duitsland. Sindsdien is het merk zeer sterk gegroeid, en is BMW een favoriet van veel mensen.

De BMW 3 Serie is de meest verkochte auto van BMW. Het Duitse automerk heeft een combinatie van meer betaalbare instapmodellen, en een aantal luxe varianten voor wie in alle comfort de weg op wilt. Het merk levert kwalitatief superieure auto’s, waarbij bestuurders zich geen zorgen hoeven te maken over de betrouwbaarheid en de prestaties.

4. Mercedes-Benz

Beeld: Mercedes-Benz

Het Duitse Mercedes-Benz had in 1885 de wereldwijde primeur door de eerste auto ooit te bouwen. Het waardevolle merk richt zich net zoals veel andere Duitse merken op de productie van degelijke auto’s met een luxe uitstraling. Comfort en ervaring zijn belangrijke peilers binnen Mercedes-Benz.

Het merk heeft meerdere modellen, en komt jaarlijks met nieuwere versies of totaal nieuwe modellen op de markt. De Mercedes-Benz C klasse is de auto van het merk die het meest verkocht wordt, waarvan er miljoenen verkocht zijn.

5. Opel

Beeld: Opel

Opel is een van de meest milieuvriendelijke automerken, en gebruiken veel duurzame materialen en waren het eerste merk wat een eigen recycling programma heeft opgezet. Auto’s van Opel behoren tot de meest betrouwbare ter wereld, en kunnen duizenden kilometers rijden zonder enige problemen. Het merk richt zich op functionele, betaalbare wagens die in staat zijn om veel werk te verrichten en de bestuurders nooit in de steek laten.

6. SMART

Beeld: SMART

Wist je dat SMART staat voor Small Mercedes Art. In 1993 kwamen de eerste kleine auto’s op de markt van het merk. SMART richt zich op compacte, kleine auto’s die perfect zijn voor mensen die veel in grote steden rijden.

Het merk staat constant op de voorgrond van innovatie, en ze lopen dan ook voor op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit. SMART heeft meerdere elektrische auto’s, en zijn geliefd bij mensen in grote steden die niet veel ruimte hebben om een auto te parkeren.

7. Maybach

Beeld: Mercedes-Maybach

Maybach is het luxe merk van Mercedes-Benz, en produceren uitsluitend zeer luxe auto’s in het duurdere segment. Sinds 2018 is het merk volledig opgegaan in Mercedes-Benz, en wordt dan ook Mercedes-Maybach genoemd.

Het merk is het epitoom van luxe, en de auto’s staan dan ook bekend als exclusief en worden individueel geproduceerd. Alle onderdelen van de auto’s worden afgestemd op de klant, en zelfs de kleinste details zijn aanpasbaar bij deze wonderbaarlijke wagens.

8. Alpina

Beeld: BMW-Alpina

Alpina is een Duits automerk dat wat minder bekend is, maar zeer goede auto’s produceren. Tegenwoordig valt Alpina onder BMW, en de auto’s worden dan ook aangeduid als BMW-Alpina. 

De auto’s van Alpina worden op maat gemaakt, en aangepast aan de wensen van de bestuurder. Het merk is ook zeer actief in de autosport, en heeft diverse varianten van sportwagens die ook geschikt zijn voor op de weg. 

9. Porsche

Beeld: Porsche

Porsche, wie kent ze niet. Het merk is leverancier van zeer snelle sportieve auto’s voor fans van luxe en kracht. Porsches zijn exclusieve auto’s met een zeer hoog prijskaartje, die we vaak terugzien op circuits. 

Het merk heeft een aantal bekende auto’s zoals de Porsche 911 en de Cayman en de Cayenne. De laatste jaren richt het merk zich niet alleen maar op sportauto’s maar heeft ook diverse SUV en Coupes op de markt gebracht.

10. Gumpert

Beeld: Gumpert

Het Duitse Gumpert is een redelijk nieuw merk dat pas sinds 2004 bestaat. Vanuit de Duitse stad Alternburg worden mooie auto’s gemaakt die lijken op futuristische sportwagens. De auto’s zitten in het luxe segment, en zijn voorzien van krachtige motoren.

Het merk zit nog volop in de groeifase, en doet zijn best om steeds bekender te worden. Het meeste bekende model van Gumpert is de Apollo, een echte sportwagen die niet onder doet voor de concurrentie.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Netflix Series Voor Het Hele Gezin

Top 10 Goedkoopste Sigarettenmerken Van Nederland