Top 10 Beste DJ’s Ter Wereld

De beste DJ’s ter wereld zijn de huidige supersterren. Ze reizen over de hele wereld heen om op te treden, en miljoenen fans komen naar de shows. Elektronische muziek is niet meer weg te denken, en heeft een plekje veroverd in de muziekwereld. Waar DJ’s vroeger op kleine feestjes stonden, spelen ze nu voor honderdduizenden mensen in grote zalen en op festivals.

De beste DJ’s spelen verschillende stijlen, van house tot techno, en van elektro tot EDM. Velen hebben een druk schema en vliegen van de ene plaats naar de andere. Daarnaast produceren ze ook nog eens veel hits, en leiden dus een heel druk leven. Maar welke DJ’s worden nou gezien als de absolute top? Dit zijn de top 10 beste DJ’s ter wereld.

1. Dimitri Vegas & Like Mike

Het DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike zijn de beste DJ’s ter wereld. Dimitri en Michael Thivaios staan al jarenlang aan de top met hun briljante combinatie van verschillende muziekstijlen zoals EDM, house en trap. De broers uit België stonden op de grootste podia, en zijn vaste gasten bij het festival Tomorrowland.

Dimitri Vegas & Like Mike zijn ooit begonnen als onbekende DJ’s op het feesteiland Ibiza. Daar werden ze gespot, en de rest is historie. Tevens zijn ze eigenaar van hun eigen label Smash The House, en werken ze veel samen met andere top DJ’s zoals Martin Garrix, Armin van Buuren en W&W. 

2. Martin Garrix

Onze eigen Martin Garrix staat op de tweede plaats. Na zijn studie aan de Herman Brood Academie in Utrecht begon hij met het produceren van muziek. In 2014 brak hij definitief door met zijn nummer ‘Animals’ en behoort sinds 2016 tot de top van de elektronische muziek.

Martin Garrix maakt een combinatie tussen progressive house en big room house. Met zijn hits stond hij op bijna ieder groot festival op de mainstage, en heeft een aantal zeer succesvolle solo shows over ter wereld neergezet. Onze Hollandse trots laat zien waar we als klein landje heel erg goed in zijn. 

3. David Guetta

De Franse David Guetta is een van de supersterren van de elektronische muziek en een DJ van wereldformaat. Hij begon met draaien in de jaren 90 en heeft er een carriere opzitten van meer dan 30 jaar.

In 2009 kwam David Guetta met zijn album One Love, wat direct een groot success werdt en de geboorte van zijn legende was. Met nummers als ‘When Love Takes Over’, ‘Memories’ en ‘Gettin Over You’ wist hij de top te bereiken en is een graag geziene gast op de grootste festivals.

4. Armin van Buuren

Armin van Buuren is de ongekende koning van de Trance en de grondlegger van het succes van het genre. Jaarlijks komen honderdduizenden mensen af op zijn shows, en ‘A State of Trance’ is uitgegroeid tot een van de grootste concepten ter wereld.

De Nederlandse DJ staat bekend om zijn prachtige shows, waar visualisaties perfect hand in hand gaan met zijn muziek. Met zeven zeer succesvolle albums en shows overal ter wereld blijft Armin van Buuren miljoenen mensen verrassen met zijn muziek.

5. Marshmello

Jarenlang wist niemand wie er achter het masker van Marshmello schuil ging. De DJ achter dit fenomeen bleek Chris Comstock te zijn. Het succes van de DJ is te wijten aan het feit dat hij vanaf het begin samenwerkte met andere sterren, en een uniek stijltje heeft die niet te vergelijken is met andere DJ’s. 

‘Happier’ werd overal ter wereld op de radio gedraaid, en Marshmello begon een geheimzinnig fenomeen te worden. Met zijn combinatie van pop en elektronische muziek, laat de DJ een indrukwekkende voetafdruk achter in de EDM wereld.

6. Tiësto

Tiësto is voor velen de Godfather van de elektronische muziek. In 2001 kwam hij met zijn eerste succesvolle album, en speelt sindsdien op alle grote feesten en festivals over ter wereld. Ook was Tiësto een bron van inspiratie voor veel andere DJ’s die in deze lijst staan. 

Tiësto’s Club Life was jarenlang een van de meest beluisterde radioprogramma’s, en hij heeft door de jaren heen tientallen topnummers uitgebracht samen met andere artiesten waardoor hij een van de meest gevraagde DJ’s ter wereld is.

7. Skrillex

Sonny John Moore is een echte alleskunner. De DJ produceert muziek, zingt, geeft spectaculaire optredens en kan verschillende instrumenten bespelen. Skrillex begon ooit als onderdeel van een band, maar maakte een carrièreswitch en begon als DJ.

Skrillex tilde de brostep die veel aanwezig is in zijn sets naar een volgend niveau, en combineert dit uitstekend met EDM, trap en moombahton. Met zijn unieke muziek wist de DJ meerdere Grammy Awards in de wacht te slepen, en staat vaak als headliner bij grote festivals.

8. Hardwell

Hardwell is opgegroeid in Breda, en heeft zijn voorliefde voor elektronische muziek weten om te zetten in een succesvolle carrière. Hij draait veel eigen nummers, en focust zich op EDM, house en hardstyle.

In 2010 begon Hardwell zijn eigen label genaamd Revealed, wat uitgroeide als een broedplaats voor nieuw talent. Ieder jaar staan nummers van de DJ weer in de hitlijsten, en geeft Hardwell op alle grote plekken optredens.

9. Calvin Harris

Calvin Harris is een van de meest gevraagde DJ’s ter wereld. Hij verschijnt regelmatig op de grote festivals, maar duikt ook vaak de studio in met artiesten als Rihanna, Dizzee Rascal en Kylie Minogue.

Met grote hits zoals ‘We Found Love’ drukte hij zijn stempel op EDM muziek. Calvin Harris is net zoals veel andere DJ’s ook eigenaar van zijn eigen label, en bracht meerdere albums uit die geliefd zijn onder zijn fans.

10. Deadmau5

We openen deze top 10 met de eigenzinnige Deadmau5. De DJ, wiens echte naam Joel Zimmerman is, wordt gezien als een van de belangrijkste personen in de elektronische muziek. De DJ draait altijd met zijn grote masker in de vorm van een muizenkop, waaraan hij te herkennen is.

Waar veel DJ’s house en EDM draaien, blijft Deadmau5 trouw aan de meer traditionele elektronische muziek. Zijn shows zijn spectaculair, en hij trekt dan ook alles uit de kast op visueel gebied. 

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Warmste Plekken In Duitsland

Top 10 Beste Hardstyle DJ’s Ter Wereld