Top 10 Beste Chromebooks

Voor alledaagse taken, zoals websurfen, tekstverwerken of video’s streamen heeft een computer in wezen niet zo gek veel rekenkracht en werkgeheugen nodig.

Als het zojuist genoemde drietal tot je meest gangbare digitale activiteiten behoren, dan zou de keuze voor een Chromebook wellicht verstandig kunnen zijn.

Deze lichtgewicht laptops beschikken namelijk niet over allerlei overbodige toeters en bellen, waardoor de verkoopprijs – in vergelijking met een reguliere laptop – een flink stuk lager uit kan pakken.

In deze lijst nemen we 10 Chromebooks met je door, die momenteel te koop zijn en volgens ons tot de besten behoren.

1. Google Pixelbook Go

Aangezien Google als ontwikkelaar van Chrome OS natuurlijk tot in detail weet hoe hardwarematig het maximale uit dit besturingssysteem gehaald kan worden, prijkt hun Pixelbook Go op de eerste plaats in deze top 10.

Het is een stijlvol en krachtig apparaat, waarin je alle features aantreft, die ook in duurdere Pixelbooks te vinden zijn.

Vanwege de speciale vormgeving is typen op het toetsenbord van een Pixelbook Go een waar genot.

Dit zorgt voor een geoptimaliseerd werkcomfort dat nog eens verder versterkt wordt met de aangenaam grote accucapaciteit van dit topproduct.

2. Lenovo IdeaPad Duet Chromebook

Sta je voor de keuze om een laptop óf een tablet te kopen? Kies dan voor de Lenovo IdeaPad Duet Chromebook, want dat apparaat biedt je beide.

Het feit dat we deze laptop op de tweede plaats in onze lijst hebben geplaatst komt mede vanwege z’n ongelooflijk grote accucapaciteit.

Bij normaal gebruik duurt het namelijk tot maar liefst 22 uur voordat een volle accu helemaal leeg is en je op zoek moet naar het dichtstbijzijnde stopcontact om het apparaat weer van nieuwe stroom te voorzien.

Het budgetprijskaartje dat aan deze Chromebook hangt brengt echter wel een aantal beperkingen met zich mee.

Zo delen de laadkabel en de koptelefoon één aansluiting en zijn het toetsenbord en de touchpad niet van een al te hoge kwaliteit.

Pluspunt is dat deze laptop/tablet combi over een aangenaam grote interne opslagcapaciteit van 64GB beschikt.

3. HP Chromebook 14

Een budget-laptop die gebruik maakt van het Chrome OS. Dat is in een notendop wat de HP Chromebook 14 je te bieden heeft.

Het apparaat is lekker plat en zeer licht van gewicht, zodat je hem gemakkelijk met je mee kunt nemen.

In tegenstelling tot veel soortgelijke laptops beschikt de HP Chromebook 14 over aangenaam veel poorten, zoals een HDMI-out aansluiting en een USB3-poort.

Daarnaast kun je er ook een microSD kaartje insteken, waardoor de ingebouwde opslagcapaciteit verder wordt uitgebreid.

De HP Chromebook 14 is verkrijgbaar in 2 varianten.

De goedkoopste versie omvat een Intel Celeron N2840 processor, 2GB RAM geheugen en 16GB interne opslag.

Bij de duurdere versie is het interne geheugen en de opslagcapaciteit verdubbeld en heeft de N2840 processor plaatsgemaakt voor de iets krachtigere Intel Celeron N2940.

4. Asus Chromebook Flip

Asus bewijst met deze Chromebook dat dit soort laptops er ook gewoon strak, stijlvol en luxe uit kunnen zien.

De Asus Chromebook Flip beschikt over een 12,5 inch beeldscherm.

Dat is vergeleken met andere Chroombooks in deze lijst weliswaar aan de kleine kant, maar daar staat dan wel tegenover dat je getrakteerd wordt op 1.920 x 1.080 LED beeldpunten, zodat je volop van Full HD kunt genieten.

De rekenkracht haalt deze laptop uit een Intel Pentium 4405Y processor en een Intel Core m3-6Y30.

Kortom, een prima apparaat voor alledaagse digitale wensen.

5. Acer Chromebook 314

Kies je voor de Acer Chromebook 314, dan krijg je absoluut waar voor je geld.

Deze betrouwbare laptop is gemakkelijk te gebruiken en beschikt over een accucapaciteit waarmee je tot wel 12 uur snoerloos kunt werken.

Het heldere 14 inch scherm van deze Chromebook zorgt daarnaast voor een hoge productiviteit.

Zowel het toetsenbord als de touchpad zijn aangenaam in het gebruik, terwijl de ingebouwde Intel Celeron N4000 processor en de 4GB RAM aan geheugen ervoor zorgen dat je alle reguliere digitale taken snel en probleemloos uit kunt voeren.

6. Acer Chromebook Spin 311

Deze Chromebook zal vooral bij gebruikers in de smaak vallen, die op zoek zijn naar een veelzijdige laptop.

Omdat je het scherm helemaal naar achteren kunt klappen, verandert de Spin 311 in een tablet, waardoor je met je aankoop in wezen 2 verschillende apparaten in je bezit krijgt.

Deze Chromebook is daarnaast aangenaam compact van formaat, zodat je hem gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen.

De ruim bemeten accucapaciteit zorgt ervoor dat je niet constant op zoek hoeft te gaan naar een stopcontact om van de voordelen van deze Chromebook te kunnen profiteren.

De Acer Spin 311 is voorzien van een Intel Celeron N4000 processor en wordt geleverd met 4GB RAM geheugen.

7. Asus Chromebook Flip C436F

De Asus Chromebook Flip C436F is meer dan een standaard Chromebook.

De laptop is namelijk niet alleen aangenaam licht van gewicht, maar beschikt ook over een uitgebreider aantal functies en een sterkere processor dan veel van z’n alternatieven.

Ondanks het betrekkelijk lage prijskaartje van deze Chromebook wordt de eigenaar getrakteerd op een luxe en prachtig ontworpen behuizing, die voorzien is van een magnesiumlegering.

Een prettig toetsenbord en een kristalhelder 1080p scherm maken het perfecte plaatje van deze laptop vervolgens compleet.

Dat je met de Asus Chromebook Flip C436F een modern apparaat in huis haalt, blijkt tenslotte ook uit het feit dat het WiFi 6 ondersteunt en voorzien is van een vingerafdruksensor.

8. Acer Chromebook Spin 11

Chromebooks vallen vaak vooral bij studenten in de smaak.

De Acer Chromebook Spin 11 is in dat kader speciaal op die doelgroep toegespitst.

Het is een betrekkelijk goedkope laptop, die toch ook aangenaam duurzaam is.

Prima geschikt voor op school en daarnaast gemakkelijk in het gebruik als je tijdens je dagelijkse OV-reis nog even even wat dingetjes op je laptop wilt doen.

De Acer Chromebook Spin 11 heeft weliswaar niet de rekenkracht onder de motorkap voor intensieve videobewerking of het spelen van geheugenvretende games, maar kan prima overweg met het ontvangen van gestreamde video’s en het verwerken van allerhande Office-documenten.

Deze Chromebook blinkt verder uit dankzij z’n comfortabele toetsenbord en het ruime aanbod aan verbindingspoorten.

9. Acer Chromebook 15

Met het oog op productkwaliteit kan de Acer Chromebook 15 zich gemakkelijk meten met een MacBook.

Het feit dat je tegenwoordig ook gewoon Android apps op een Chromebook kunt gebruiken maakt wat ons betreft de keus eenvoudiger om voor dit alternatief van Acer te gaan.

De laptop is voorzien van een Intel Pentium N4200 processor en een scherm met een afmeting van 15,6 inch, waarop je video’s in Full HD kunt bekijken.

Net als veel andere moderne Chromebooks van Acer kun je deze 180 graden omklappen, zodat het apparaat in wezen in een tablet verandert.

De accucapaciteit van deze laptop is tenslotte ronduit indrukwekkend.

Bij normaal gebruik kun je er namelijk tot maar liefst 17 uur mee werken, zonder dat er een stopcontact bij je in de buurt hoeft te zijn.

10. Acer Chromebook 714

Als je puur voor zakelijke doeleinden op zoek bent naar een Chromebook, dan is de Acer Chromebook 714 zonder meer de beste keus.

Deze laptop werd medio 2020 geïntroduceerd en kan dankzij z’n metalen behuizing probleemloos tegen een stootje.

Het is weliswaar een laptop die er niet bijzonder elegant uitziet, maar daar staat tegenover dat het een perfect werkpaard is, dat altijd voor je klaar staat als je hem voor je zakelijke activiteiten nodig hebt.

Dit komt onder meer tot uiting in de ingebouwde accu, die voldoende stroom paraat heeft om de hele dag draadloos te kunnen werken.

De quad core processor is tenslotte krachtig genoeg voor bijvoorbeeld websurfen en het uitvoeren van verschillende Office-taken, zodat je je werkdag probleemloos zonder digitale frustraties doorstaat.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Voorkomende Soorten Huiduitslag

Top 10 Beste Elektrische Scooters