Top 10 Leukste Cabaretvoorstellingen Op Netflix

Netflix is als een donderschok de televisiewereld binnengevallen en inmiddels uitgegroeid tot het grootste platform ter wereld. Inmiddels staan er zoveel films, series, docu’s en nog meer op dat één persoon langer dan een jaar bezig is om alles te zien. En dat 24 uur op 7.

Ook op het gebied van cabaret zijn er inmiddels honderden voorstellingen te vinden op Netflix. Wij hebben de beste voor jou op een rijtje gezet. Dit zijn de top 10 beste cabaretvoorstellingen op Netflix.

1. Hasan Minhaj – Homecoming King – IMDB 8.3/10 – 73 minuten speeltijd

Sommige van jullie zullen Hasan Minhaj al kennen van programma’s als de Daily Show. Zijn Netflix-special gebruikt hij om een op momenten hilarisch verslag van zijn leven als enerzijds jonge Amerikaan maar anderzijds zoon van Indische immigranten. Natuurlijk betekent dit dat er genoeg flauwe culturele grappen zijn zoals hoe hij als kind voor zijn verjaardag mee naar de bouwwinkel werd genomen in plaats van naar de speelgoedwinkel. Het meest verfrissende is nog wel dat hij op zalige wijze de lastigheden waar een bruine Amerikaan mee te maken krijgt weet te verpakken in een topshow die de inmiddels afgezaagde onderwerpen zoals Trump en moslims volledig links laat liggen.

2. Richard Pryor – Live in Concert – IMDB 8.2/10 – 78 minuten speeltijd

Ondanks dat Netflix bomvol staat met nieuwe, originele en anders recente gelicentieerde shows mag geen enkele liefhebber van cabaret en comedy de baanbrekende film van Richard Pryor uit het jaar 1979 overslaan. Onder leiding van de bekende concertfilmregisseur Jeff Margolis werd Live in Concert de eerste langspeelfilm die zich volledig op stand-up comedy richt. Niemand minder dan komiekgrootheid Eddy Murphy ziet het zelfs als de beste stand-up performance die ooit op film is vastgelegd. Live in Concert is dan ook vele malen bekroond en geldt als blauwdruk voor alle cabaretvoorstellingen die later nog op film zijn vastgelegd.

3. Dave Chapelle – The Age of Spin – IMDB – 8.1/10 – 67 minuten speeltijd

Het is lastig om Dave Chapelle te missen wanneer je door Netflix aan het browsen bent want in minder dan een jaar tijd heeft de ster van “The Chapelle Show” maar liefst vier specials voor Netflix gemaakt die ook allemaal in Nederland op het streaming platform terug te vinden zijn. Van deze vier specials, die sowieso allemaal de moeite waard zijn, is “The Age of Spin” verreweg de best gewaardeerde en wordt het door zowel critici als het publiek gezien als het soort werk waar hij in zijn hoogtijdagen zo bekend mee is geworden.

4. Jim Jefferies – BARE – IMDB 8.1/10 – 77 minuten speeltijd

De Australische Jefferies is absoluut geen newby meer op het podium en weet vooral aandacht te vergaren wanneer er grote schietpartijen zijn in de VS. Jefferies is immers een groot tegenstander van de vrije wapenwet zoals ze deze in de VS kennen en weet hij de dubieus politieke en moralistische samenleving van de VS op komische wijze onderuit te halen. Maar denk niet dat je in een urenlange politieke beschouwing terecht gekomen bent, Jefferies is ook een meester om het gewone leven op scherpe wijze weer te geven.

5. Theo Maassen – Vankwaadtoterger – IMDB 7.6/10 – 87 minuten speeltijd

Net als zijn vakgenoot Hans Teeuwen staat Theo Maassen bekend om zijn keiharde humor waarbij hij tal van maatschappelijke problemen aan de kaak stelt. Ook in Vankwaadtoterger laat Maassen niets over van de heilige huisjes in de wereld zoals terrorisme, de holocaust of het koningshuis. Een ode aan de humor, zonder vilten handschoentjes.

6. Jochem Myer – Even Geduld AUB – IMDB 7.5/10 – 50 minuten speeltijd

Er bestaat waarschijnlijk geen komiek ter wereld die meer over het podium stuitert dan dat Jochem Myer doet, geen wonder gezien zijn ADHD. Toegegeven, het is voor veel mensen eerst eventjes wennen aan de hoeveelheid energie die bij Myer zijn optredens komt kijken maar hij weet de meeste mensen vlug in te pakken met zijn geestige anekdotes en verhalen om bij te schaterlachen. Niet om bij in slaap te vallen!

7. Iliza Shlesinger – Elder Millennial – IMDB 7.2/10 – 72 minuten speeltijd

In 2018 keerde Shlesinger terug op netflix met Elder Millennial. Met haar 5e show is ze absoluut geen onbekende meer op het platform en leert je zoals altijd alles wat je over vrouwen moet weten. Dat klinkt op het begin misschien wat eng voor iedereen die een Y-chromosoom heeft maar Shlesinger is charmant genoeg om een stukje feministische humor voor iedereen toegankelijk en vooral ook enorm grappig te houden.

8. Najib Amhali – I Amhali – IMDB 7.1/10 – 128 minuten speeltijd

Najib Amhali is op Ali B. na misschien wel Nederlands’ grootste knuffelmarokkaan en in zijn carrière maar liefst al vijf maal bekroond tot beste cabaretier van Nederland. In “I Amhali” toont hij op komische wijze de strubbelingen waar hij als jonge vader zoal tegenaan loopt. Zeker voor vaders een absolute aanrader die continu met zichzelf worden gewezen, op de humoristische wijze zoals alleen Amhali dat kan.

9. Hans Teeuwen – Echte Rancune – IMDB 6.5/10 – 103 minuten speeltijd

Wanneer het over grenzen verleggen gaat dan is er natuurlijk maar één echte grootmeester en dat is de Brabander Hans Teeuwen. Al bijna 30 jaar maakt hij furore met zijn keiharde, grove en soms absurde humor. Fan of niet, je kan in ieder geval nooit stellen dat Teeuwen een blad voor zijn mond neemt en ook in zijn laatste show “Echte Rancune” hoef je daar bang voor te zijn. Het leuke van deze show is Teeuwen deze ook in het VK en Engelstalig opgevoerd heeft en dan zelfs nog meer de moeite waard is.

10. Eric Andre – Legalize Everything – IMDB 6.2/10 – 51 minuten speeltijd

Eric Andre heeft er altijd al bekend om gestaan om grenzen op een soms provocatieve en soms juist flauwe manier te verleggen. Wanneer Andre in deze komediespecial het podium betreedt brengt hij schaamteloosheid weer naar nieuwe hoogtes, wat dankzij zijn energieke voorkomen ook door iedereen volledig geaccepteerd wordt. Van commercie tot fastfoodiconen en een gebroken samenleving die op omvallen staat, niets ontkomt aan Andre zijn scherpe tong.

Wat vond je van dit artikel?

Top 8 meest vreemde bekende sprookjes

Top 10 grappigste bier reclames