Top 10 Beste Business Websites Van Nederland

Als ondernemer kun je niet zonder de beste business websites van Nederland. Wanneer je zaken doet, heb je nog wel eens een aantal onbeantwoorde vragen of wat inspiratie nodig. Online zijn er veel websites te vinden die informatie geven over zakelijke onderwerpen, of het laatste nieuws op het gebied van business bieden.

Maar je kunt ook snel verloren raken en voor je het weet ben je behoorlijk wat tijd kwijt. Het is daarom van belang dat je een aantal goede business websites bij de hand hebt waarop je kunt vertrouwen. In Nederland hebben we gelukkig genoeg sites die vol met informatie staan of waarop veel andere ondernemers hun ervaringen plaatsen. Ook is het internet een goede plek geworden om te netwerken. We helpen je op weg met een paar uitstekende websites. Dit zijn de top 10 beste business websites van Nederland.

1. LinkedIn

De beste business website van Nederland blijft het internationale LinkedIn. De website fungeert als een platform waarop ondernemers vragen kunnen stellen, artikelen kunnen delen en met elkaar kunnen connecten. Je kunt de website zien als de business variant van Facebook.

LinkedIn is een erg sterke website geworden, en iedereen die actief is in de zakelijke wereld heeft een account op het platform. Het is ook een uitstekende manier om nieuwe mensen te leren kennen en zakelijke contacten op te doen. Dankzij de feed ben je altijd op de hoogte van nieuwtjes, en veel mensen gebruiken het om antwoord te krijgen op specifieke vragen. Als ondernemer kun je niet zonder deze business website. 

2. Kamer van Koophandel

De website van de Kamer van Koophandel is een bron van informatie op zakelijk gebied. Je kunt hier alles vinden als het gaat om informatie over ondernemen, de wetten en een hele hoop aan handige tips.

De Kamer van Koophandel ondersteunt met deze website iedere ondernemer in Nederland. Ze hebben ook een handig overzicht met informatie over alle ingeschreven ondernemingen in Nederland, en je kunt de website gebruiken om bijvoorbeeld een uittreksel van je eigen inschrijving op te vragen. 

3. FD

Waar kun je beter op de hoogte blijven van het laatste nieuws, dan op de website van Het Financieele Dagblad. Het FD richt zich op zakelijk nieuws, en plaatst de hele dag door relevante en nieuwe artikelen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van ondernemingen, wetten en business.

Naast het zakelijke nieuws is het FD ook altijd op de hoogte van het laatste nieuws op de beurs en de standen. De website staat vol met business informatie, en wordt gezien als de beste op het gebied van zakelijk nieuws. 

4. Emerce

Veel ondernemers en bedrijven zijn tegenwoordig ook actief op het internet. Maar voor veel bedrijven is dit nog een zwart gat, waar ze zelf niet heel veel kennis over hebben. De website van Emerce richt zich op zakelijk nieuws en is een bron van informatie op het gebied van marketing.

Wekelijks worden op de website nieuwe artikelen, tips en tricks geplaatst op het gebied van online marketing. De website is overzichtelijk, en zelfs als starter kun je hier behoorlijk wat kennis en inspiratie op doen zodat je online marketing nog beter wordt. 

5. MKB Servicedesk

Ondernemen en een bedrijf runnen kan voor behoorlijk wat vragen zorgen. De website van de MKB Servicedesk is voor alle kleine en middelgrote ondernemingen. Op MKB Servicedesk wordt informatie geplaatst met relevante thema’s zoals administratie, personeel en automatisering. 

De structuur van de website is overzichtelijk, en alles is ingedeeld in categorieën. Ook heeft MKB Servicedesk een speciale ledenomgeving, waarin evenementen worden georganiseerd en je de mogelijkheid hebt om te netwerken.

6. Freelancer.nl

Soms heb je de kennis of vaardigheden niet zelf in huis om een bepaalde opdracht uit te voeren of iets te ontwikkelen. Freelancer.nl is een Nederlandse business websites waarop het mogelijk is om een opdracht te plaatsen.

Na het plaatsen van de opdracht kunnen professionele freelancers hierop reageren. Bij een match voert de freelancer de overeengekomen werkzaamheden uit. Het voordeel van deze business website is dat je niet zelf op zoek hoeft te gaan naar een freelancer, maar simpelweg de beste kandidaat kunt selecteren voor het werk. 

7. FNVzzp

Als ZZP’er kun je behoorlijk wat kosten maken. Maar wist je dat de FNV ook een vakbond heeft voor kleine ondernemers en zelfstandigen. De website bevat een bron van informatie over onderwerpen zoals recht, aangiftes en verzekeringen.

Daarnaast kunnen leden genieten van voordelig ingekochte producten en benodigde verzekeringen via FNVzzp. Ook heeft de website een aantal zeer goede trainingen, met essentiële informatie voor startende zelfstandigen, en zelfs rechtshulp.

8. MT/Sprout

MT/Sprout is een zakelijke en informatieve website voor zowel kleine startups, maar ook grotere scale-ups. De redactie van MT/Sprout levert dagelijks interessante artikelen op, en brengt ook het laatste zakelijke nieuws voor het uitgebreide netwerk van volgers.

Naast de zakelijke website met nieuws, organiseert MT/Sprout ook regelmatig evenementen. De evenementen gaan over specifieke onderwerpen, met diverse sprekers die ervaringen en kennis delen. MT/Sprout heeft ook een groot netwerk, waarvoor diverse malen per jaar een netwerkavond wordt georganiseerd. 

9. Ondernemersplein

Ondernemersplein is een initiatief van de Kamer van Koophandel en de belastingdienst. De website dient als een soort van zoekmachine, waarbij het mogelijk is om informatie te vinden over ieder onderwerp gerelateerd aan bedrijfsvoering, personeel, recht en duurzaam ondernemen.

De website is zeer handig voor bedrijven en ondernemers die duidelijkheid willen hebben over bepaalde processen en standpunten op het gebied van ondernemen. Ondernemersplein heeft altijd actuele informatie, en wordt door de overheid zelf geupdate op het moment dat er op zakelijk gebied iets wijzigt. 

10. ONL

ONL is de business website van de ONL Ondernemersclub. De website bericht leden en bezoekers over het laatste nieuws op het gebied van ondernemen, en vormt de brug tussen ondernemers en de overheid.

Een belangrijk onderdeel van ONL zijn de jaarlijkse evenementen. Leden kunnen hier van gedachten wisselen, kennis delen en andere zakelijke leiders ontmoeten. Wanneer je op zoek bent naar een goede ondernemersclub met daarbij actieve leden en een informatieve business website, dan is ONL de juiste plaats.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Bezochte Websites Van Nederland

Top 10 Beste Nieuwssites van Nederland