Top 10 Beste Brommers Van Dit Moment

Beeld: SYM

De beste brommers van dit moment bieden een uitstekende combinatie van betrouwbaarheid, kwaliteit en een mooi ontwerp. Brommers zijn natuurlijk het vervoersmiddel bij uitstek voor scholieren vanaf 16 jaar, en mensen die in een drukke stad wonen met veel verkeer. Brommers zijn niet duur, rijden zuiniger dan auto’s en kun je overal parkeren.

Bekende brommer merken zoals Vespa, Aprilia, Derbi en Yamaha leveren al tientallen jaren de beste brommers. Tegenwoordig kun je niet alleen maar kiezen uit een geschakelde of automatische brommer, maar ook voor een elektrische variant.

Een goede brommer gaat jaren mee, en heeft niet veel onderhoud nodig, ook zijn ze aantrekkelijk geprijsd, waardoor je niet diep in de buidel hoeft te tasten. Dit zijn de top 10 beste brommers van dit moment.

1. Yamaha Aerox

Beeld: Yamaha

De Yamaha Aerox is niet alleen al jarenlang een van de sportiefste brommers, hij levert ook nog eens de beste prestaties van alle brommers en scooters. De Aerox is voorzien van een vloeistofgekoelde 50cc tweetaktmotor, en is lichter dan andere modellen. Hierdoor accelereert de Yamaha Aerox met gemak naar zijn topsnelheid. 

De scherpe rijeigenschappen van de Aerox, gecombineerd met de hoogwaardige motor en banden, zorgen ervoor dat deze brommer op dit moment nog steeds de beste op de markt is. Daarnaast is de Aerox bijzonder zuinig, en kun je tot wel 60 kilometer op een enkele liter benzine rijden.

2. Vespa Sprint

Beeld: Vespa

De Vespa Sprint is een van de meest populaire brommers op dit moment. Vespa heeft met dit model de traditionele bromscooter omgetoverd tot een pareltje om naar te kijken en op te rijden. De brommer heeft dan wel een retro uiterlijk, aan comfort is geen gebrek.

Vespa heeft alles merk hoge eisen met betrekking tot de kwaliteit en duurzaamheid. De Vespa Sprint is hier geen uitzondering op. De brommer ligt zeer goed op de weg, is snel, en heeft allerlei luxe accessoires.

3. Aprilia RS4

Beeld: Aprilia

De Aprilia RS4 staat op de derde plaats. Deze brommer van Aprilia ziet er exact uit als een racemotor. De gehele brommer is afgewerkt met een strakke look, en heeft 17 inch banden waardoor je stevig op de weg ligt.

Deze 2-takt brommer is handgeschakeld, waardoor je complete controle behoudt over de brommer. Aprilia heeft ook het motorblok compleet uitgerust, zo zit er waterkoeling op het motorblok en is de RS4 voorzien van geventileerde remschijven.

4. Kymco Like

Beeld: Kymco

Kymco heeft met de Kymco Like een perfecte combinatie gevonden tussen kwaliteit en ervaring. Deze retro brommer is ontworpen voor het hoogst mogelijke comfort, en is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een bromscooter voor in de stad.

Deze brommer is van alle gemakken voorzien zoals een bagagedrager, LED scherm en lederen stoel. Ondanks de luxe afwerking, is de brommer zeer betaalbaar en een goede optie voor dagelijks gebruik.

5. Derbi Senda

Beeld: Derbi Motors

Derbi is een producent van hoogwaardige brommers die er net wat anders uitzien. De Derbi Senda is een brommer uitvoering van een crossmotor. Het frame, chassis en banden zien er precies uit zoals een crossmotor, alleen dan met een motor van 50cc. Hierdoor is het mogelijk om deze zonder motorrijbewijs te besturen.

Je kunt de banden verwisselen voor terreinbanden, waardoor deze brommer ook geschikt is voor op ruig terrein. Het is een extra stevige brommer, waarbij je volledige controle hebt met de 6 versnellingen.

6. BTC Raw Hanway 50

Beeld: BTC van der Stappen

BTC heeft met de Raw Hanway 50 een echte authentieke brommer op de markt gebracht. Deze wordt ook wel een Caferacer genoemd, en lijkt heel veel op de oude motoren die vroeger veel rondreden. De Raw Hanway 50 wordt dan ook gezien als een kwalitatieve kruising tussen de oude bromfiets, en een moderne motor.

De wielen op deze brommer zijn groter dan gemiddeld, waardoor je prima op de weg ligt. De BTC Raw Hanway is compleet uitgevoerd, en zelfs voorzien van richtingaanwijzers en moderne LED verlichting. Voor fans van retro brommers, is deze zuinige vernieuwde uitvoering een goede keuze.

7. Sym Fiddle 3

Beeld: SYM

De Sym Fiddle 3 is een kwaliteits brommer met retro scooter uiterlijk. De brommer heeft een luxe uitstraling, mede door de afwerking en het leren zadel. Deze 50cc brommer is ervoor gemaakt om comfortabel van A naar B te rijden.

De motor in deze brommer is krachtig genoeg om twee personen te vervoeren. Daarnaast rijd de 4-takt motor zuiniger dan de meeste andere soorten brommers. De Sym Fiddle 3 heeft extra grote remschijven, wat manoeuvreren in een drukke stad een stuk eenvoudiger maakt.

8. Gomax Dragon

Beeld: Fast & Furious Scooters

Net zoals de Yamaha TZR, is de Gomax Dragon ook geïnspireerd op snelle motoren. De brommer is zeer strak afgewerkt, en gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor hij een lange levensduur heeft. De Dragon zit zeer comfortabel, en je ervaart een hoge mate van vrijheid tijdens het rijden.

De Gomax Dragon is een schakelbrommer, en is voorzien van een zuinige, efficiënte 4-takt motor met elektrische start. Uitzonderlijk aan deze brommer is de brandstoftank. De tank heeft een inhoud van 11 liter, waardoor je 400 kilometer op een enkele tank kunt rijden.

9. Yamaha TZR

Beeld: Wikimedia / Marc-Lauren

Yamaha ontwikkeld voornamelijk racemotoren, maar de Yamaha TZR is een heuse brommer met een sportief uiterlijk. De TZR is voorzien van een tweetakt motor met een enkele cilinder, en is handgeschakeld met maar liefst zes versnellingen.

De Yamaha TZR is een prima brommer voor mensen die nog geen motorrijbewijs hebben, maar wel graag een brommer willen die eruit ziet als een motor. Op het gebied van stabiliteit en stevigheid staat deze brommer hoog aangeschreven. De banden zijn uitstekend en zorgen voor een goede grip op de weg, waardoor je een goede controle over de brommer hebt.

10. AGM Goccia

Beeld: AGM

Traditionele modellen komen steeds minder voor, en de meeste mensen kiezen dan ook voor een moderne brommer. AGM heeft met de AGM Goccia een ouderwetse brommer in een nieuw jasje gestoken. 

De AGM Goccia is namelijk geen benzine brommer meer, maar een elektrische brommer. Het sportieve ontwerp heeft nog steeds de kenmerken van een echte brommer, aangevuld met moderne snufjes. Zo rijd de brommer op een lithium batterij, en heb je een digitaal LED display en USB port tot je beschikking.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Barbiers Van Amsterdam

Top 10 Langste Bruggen van Nederland