Top 10 Beste Bezienswaardigheden Op Tenerife

Tenerife, het grootste Canarische eiland. Het eiland ligt op ongeveer 400 kilometer van de Marokkaanse kust, maar hoort bij Spanje. In nog geen vijf uur vlieg je er heen vanaf Amsterdam.

Met meer dan 900.000 inwoners ook gelijk het meeste bewoonde eiland van Spanje. En daar houdt het niet op, want ook de grootste berg van Spanje is op dit eiland te vinden; de vulkaan El Teide.

Van de dertien Canarische Eilanden is Tenerife de meeste bezochte. Met het milde klimaat een zeer populaire bestemming voor vele Europeanen. Ook veel Nederlanders weten het eiland jaarlijks te vinden.

Als je aan Tenerife denkt, denk je aan zon, zee en strand. De prachtige stranden van Tenerife zijn niet het enige wat er te doen is. Maar wat heeft het eiland nog meer te bieden? Wij hebben de top tien van beste bezienswaardigheden op een rij gezet, wel zo handig als je binnenkort op vakantie gaat.

1. Nationaal park El Teide

Van alle bezienswaardigheden op deze lijst, is nationaal park El Teide toch wel de meest indrukwekkende. Sinds 2007 is het park te vinden op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het park ligt in het midden van het eiland en is meer dan 19.000 hectare groot. Je kan in het gebied rondrijden met een auto.

Een niet te missen ervaring is de kabelbaan. Het basisstation ligt op 2.356 meter hoogte en het eindstation op 3.555 meter. Hiermee ben je nog niet bij de top. Een tocht van 40 minuten brengt je naar de krater van de op twee na hoogste vulkaan ter wereld; de Pico del Teide. Geen gemakkelijke tocht, maar zeker de moeite waard.

2. Puerto de la Cruz

Het centrum van Puerto de la Cruz is in 2008 uitgeroepen tot historisch erfgoed. En niet voor niets, de stad aan de noordkust van Tenerife heeft veel te bieden. Naast de vele bars en restaurants is ook het strand populair onder toeristen.

In het oude centrum vind je de kerk Iglesia de la Peña en gebouwen als Casa de la Aduana en Casa Miranda. Ook de botanische tuin is het bezoeken waard. Vanuit Puerto de la Cruz is de vulkaan El Teide al te zien, dus de stad is ook een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van de nummer 1 van deze lijst.

3. Siam Park

In het zuiden van Tenerife is het beste waterpark ter wereld te vinden. Vijftien verschillende attracties op een park van meer dan 18 hectare. Het thema van het park is the Thaise architectuur, en werd daarom in 2008 geopend door de Thaise prinses Maha Chakri Sirindhorn.

Het park breekt meerdere wereldrecords, waaronder de grootste kunstmatige golf en ‘s werelds grootste draken standbeeld. De attractie La Singha wordt gezien als de beste waterattractie ter wereld. Een dag in Siam Park mag dus zeker niet ontbreken bij een vakantie naar Tenerife.

4. Walvissen en Dolfijnen Spotten

Aan de zuidwest kant van Tenerife is er de mogelijkheid om walvissen te spotten. Ook dolfijnen zijn een vaste bewoner van de regio. Vooral de Tuimelaar en de Indische Griend worden op deze excursies veel gespot.

Excursies vanaf een uur of twee worden op vele plekken aangeboden. Als je heel erg veel geluk hebt kan je ook een Potvis of Noorse Vinvis spotten, deze worden wel achttien meter lang. Zorg dus dat je je camera bij je hebt!

5. Teno natuurpark

Het tweede natuurpark in onze top tien, en nog niet de laatste. Dit park is te vinden in het noordwesten van Tenerife. Van traditionele dorpjes, tot kliffen en valleien; Parque Rural de Teno heeft het allemaal.

Hou je van wandelen? Met meer dan honderd kilometer aan wandelpaden ben je zeker even zoet. Maar je kan ook kajakken, mountainbiken en duiken. En vergeet niet omhoog te kijken, want de zeldzame roofvogel de visarend kan ook in het park gespot worden.

6. Auditorio de Tenerife Adán Martín

Dit operagebouw is één van de belangrijkste gebouwen van de hedendaagse Spaanse architectuur. Ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava werd het gebouw officieel geopend in 2003. De locatie van het gebouw is spectaculair, met zowel uitzicht op zee als op de bergen van Anaga.

Het gebouw is te vinden in de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife en wordt gezien als symbool van de stad. Naast de architectonische aantrekkingskracht kan je er ook genieten van de vele culturele voorstellingen.

7. Los Gigantes

De kliffen van Los Gigantes zijn een bezoek meer dan waard. De kliffen liggen in het natuurpark Teno en zijn op sommige plekken meer dan 600 meter hoog. Ze zijn per boot te bezoeken, maar je kan ook een van de vele wandelpaden volgen.

Rond “De Reuzen” kliffen is ook de onderwaterwereld erg populair. Met duikplekken van wel 30 meter diep is deze plek veel bezocht door scuba duikers. Dus boven en onderwater een plek die je zeker niet moet missen.

8. Santa Cruz

Het historische centrum van de hoofdstad kan op deze lijst zeker niet ontbreken. Toen Santa Cruz in 1494 ontstond was het een rustig vissersdorp, maar vandaag de dag is het uitgeroeid tot een bruisende stad.

Bezoek de kerk Iglesia de la Concepción, struin over de markt Nuestra Señora de África en relax in één van de vele parken. En vergeet ook vooral niet de vele cafés en restaurants. De stad heeft ook voor de bourgondische bezoeker genoeg te bieden.

9. Anaga Rural park

In het noord oosten van Tenerife vind je het natuurpark Parqua Rural de Anaga. Het park staat op de UNESCO lijst voor zijn uitzonderlijke biosfeer. Het park ligt op een paar minuten rijden van de hoofdstad Santa Cruz.

Het park heeft een omvang van 14.500 hectaren. In het park vind je laurierbossen, ontelbare paden en prachtige baaitjes. Je kan genieten van de veelzijdige flora en fauna die het park te bieden heeft, of een duik nemen in de Atlantische Oceaan; er is iets voor iedere vakantieganger.

10. Duiken met schildpadden

Tenerife is door het warme en kalme water een erg populaire duikstek voor zowel beginners als gevorderden. Zelfs in de wintermaanden gaat de watertemperatuur niet onder de 20 graden. Ook het zicht is vrijwel het hele jaar kraakhelder; vaak rond 25 meter of zelfs meer.

De onderwaterwereld rond het eiland heeft veel te bieden. Door het vulkanische landschap veranderd het continu en er is een grootte variatie zeeleven te spotten. De groene zeeschildpad wordt vaak gespot en ook octopussen, barracuda en roggen zwemmen voorbij.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Dodelijkste Wapens Ter Wereld

Top 10 Beste Grunge Bands