Top 10 Beste Bezienswaardigheden In Malaga

Malaga is een van de warmste steden van Europa en ligt in het zuiden van Spanje. Om precies te zijn aan de Costa del Sol. Deze stad is heerlijk voor een zonvakantie, maar naast het strand heeft deze Spaanse plek nog een stuk meer te bieden. In Malaga kun je je zonder problemen langere tijd vermaken.

Je moet wel een beetje tegen hitte kunnen, of anders een bezoekje wagen in een koudere periode. Zelfs in de winter kan je hier namelijk rekenen op aangename temperaturen van rond de 20 graden. Op deze pagina vind je de top 10 bezienswaardigheden van Malaga.

1. Puerto de Malaga

De Puerto de Malaga is de haven van de stad. Hier kijk je daadwerkelijk je ogen uitkijken. De jachthavens van grote steden staan meestal bol van rijkdom, en dat is eens te meer van toepassing in Malaga. Naast de dure jachten is er ook een plek voor grote containerschepen die Malaga aandoen.

Malaga is namelijk een belangrijke speler in de wereldhandel. Doordat het een van de eerste punten is die je bereikt vanaf de Atlantische Oceaan en Afrika, is de doorvoer groot. Ruim 1000 jaar geleden was de haven van Malaga al actief, blijkt uit verschillende bronnen en archeologische vondsten. 

2. El Castillo de Gibralfaro

In Malaga moet je ook zeker El Castillo de Gibralfaro bezoeken. Het is een kastaal dat van origine is gebouwd door de Moren. Het kasteel komt uit de 10e eeuw en is dus al meer da 1000 jaar oud. El Castillo de Gibralfaro ligt boven de Gibralfaro heuvel. De heuvel is meer dan 130 meter hoog en kun je (op een niet al te warme dag) beklimmen voor een adembenemend uitzicht.

Jarenlang is El Castillo de Gibralfaro gebruikt als een van de belangrijkste forten van de omgeving. Door de voordelen van het hooggelegen kasteel konden bestormers makkelijk worden teruggedrongen. Over een aantal jaren zal er misschien een kabelbaan komen naar het kasteel. Tot die tijd zal je de trappen moet overwinnen!

3. Langs de Chillar hiken

De Chillar is een prachtige rivier die niet zo heel breed is. Wel Is de stroming zo sterk geweest dat er mooie grotten en andere ‘canyons’ zijn uitgemergeld. Als je de gehele rivier langs wilt lopen, ben je ongeveer 4 uur onderweg. Je loopt grotendeels ‘door’ de rivier waardoor het slim is om na te denken over de schoenen die je draagt.

Het water is niet dieper dan enkele centimeters, dus reken op natte enkels. Aan het einde van de rivier vind je een groot meer met prachtig helder water. Hier kun je even afkoelen na je lange wandeling. Vervolgens pak je het openbaar vervoer terug naar de stad Malaga.

4. Etensmarkten

Het warme klimaat in Malaga zorgt ervoor dat er prachtig voedsel in de omgeving groeit. Vers fruit en groenten zijn prachtig van kleur en dat zie je op de voedselmarkten van de stad. Uiteraard zijn er ook tal van andere Spaanse specialiteiten waar je van kunt genieten.

Chorizo, olijven, en heel veel vis. Malaga is een havenstad dus dagelijks wordt er nieuwe vis gevangen. Als je wilt lunchen of wil eten kun je gewoon langs de marktjes lopen. Lekkere tapas halen en genieten van een wijntje op een van de zonovergoten pleinen. Zo ontspan je heel snel!

5. Catedral de la Encarnacion

La Catedral de la Encarnacion is de grootste en belangrijkste kathedraal van Malaga. De bouw van dit kathedraal is in 1528 begonnen. Het duurde meer dan 250 jaar voordat de bouw af was; dit was namelijk in 1782. Dit gebouw is volledig in de stijl van de Renaissance.

Het plannen waren nog een stuk uitgebreider dan dat het resultaat uiteindelijk laat zien. Er is slechts een enkele toren gebouwd, terwijl dat er eigenlijk 2 hadden moeten zijn. Er zitten ook meerdere barok elementen in deze kathedraal – dit is logisch als een bouw zo lang duurt. 

6. Picasso Museum

Picasso is een van de grootste kunstenaars van heel Spanje, en ook in Malaga vind je een speciaal Museum dat aan hem is gewijd. Hoewel Picasso vaak wordt gelinkt aan Guernica, is hij geboren in Malaga. Middenin het centrum van het oude gedeelte van Malaga vind je dit museum.

Het gebouw is oud, maar het museum zit er nog niet zo lang. Dat komt natuurlijk mede doordat Picasso leefde tot 1973. De tentoonstellingen veranderen om de zoveel tijd, maar er is altijd een vaste collectie van kunstwerken van de meester zelf.

7. Romeinse Theater Alcazaba

Amfitheaters vind je in heel veel oude steden, maar de staat waarin die van Malaga verkeert is uniek. Het Alcazaba theater is prachtig en verdient zeker een bezoekje. Tot en met de 3e eeuw werd het theater gebruikt.

Toen werd Malaga echter veroverd door de Arabieren. Deze gebruikten de bouwstenen van het theater voor nieuwe dingen. Toch is er nog een groot intact gebleven.

8. El Pedregalejo

El Pedregalejo is een indrukwekkende plek waar je mooie stranden vindt. De buurt is heel levendig en je komt er veel jongeren tegen die in de nacht op stap gaan. Het strand is meer dan een kilometer lang en je kunt er heerlijk liggen en zwemmen in de zee.

Het begin van El Pedregalejo is ongeveer een halfuurtje lopen vanaf het centrum van Malaga. Een dagje bijkomen van al het culturele geweld raden we hier zeker aan. 

9. De Botanische Tuinen

Heel veel groen vind je natuurlijk niet in dit soort klimaten, daarom is er een speciale botanische tuin aangelegd. Je vindt hier meer dan 2500 vierkante kilometer aan prachtige planten en bomen.

Ook zijn er aangelegde meertjes waar je lekker langs kunt lopen. Het is er wat koeler dan in de rest van Malaga. Voor de echte warme dagen kun je hier ontsnappen in de schaduw aan de hitte.

10. Alcazaba

We sluiten deze lijst af met Alcazaba. Dit is een fort aan de onderkant van de Gibralfaro heuvel, die je hierboven al vond. Het fort is bijna volledig bewaard gebleven en is gesticht door de moren.

Er is hier heel erg veel gevochten en werd voor het laatst in 1487 overwonnen door Ferdinand en Isabel.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Rijkste DJ’s Ter Wereld

Top 10 Beste Bezienswaardigheden In Luik