Top 10 Beste Bezienswaardigheden In Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand, en een stad waar ongelooflijk veel gebeurt. Tempels, markten, een immense rivier en natuurlijk de nachtclubs. Bangkok is een stad die leeft en je gaat je er niet snel vervelen. In de stad Bangkok wonen meer dan 8,5 miljoen mensen, in de gehele metropool gaat het ruim over de 14,5 miljoen.

Je kunt dus wel uit je hoofd zetten dat je deze stad in een paar dagen voor een groot deel hebt gezien. Je kunt hier gemakkelijk weken vullen met nieuwe dingen zien. Om je een beetje op weg te helpen hebben we 10 van de beste bezienswaardigheden van Bangkok op een rijtje gezet. Bezoek ze zeker als je in de stad bent!

1. Grand Palace

Op nummer 1 vind je de Grand Palace. Hier woont de koninklijke familie van Thailand.Het ligt midden in het centrum van Bangkok, en het is ronduit spectaculair. De Thaise koninklijke familie staat al niet bekend om zijn nuchterheid, maar dit paleis slaat alles. Het is een volledig ommuurd complex dat ligt aan de rivier die door Bangkok loopt.

Alhoewel de huidige koning er niet meer actief woont, blijft het een belangrijk gebouw. Zo vind je er het belangrijkste godsdienstige symbool voor Thaise mensen. Dit is de smaragdgroene Boeddha. Het staat al sinds 1784 op zijn huidige plek.

2. Wat Pho

Wat Pho vertaalt letterlijk naar: de Tempel van de Liggende Boeddha. Deze tempel is in 1788 gebouwd en moet je zeker bezoeken als je in Thailand bent. Het hoogtepunt van deze tempel is het beeld van de liggende Boeddha. Hij is bijna 60 meter lang en 15 meter hoog.

Dit beeld is heel belangrijk in de Boeddhistische godsdienst. Naast het beeld vind je er ook een klooster met woningen en zelfs een school. Natuurlijk is niet alles te bezoeken, maar deels is deze tempel wel open voor toeristen.

3. Wat Arun

Wat Arun – oftewel de Tempel van Aruna – is een indrukwekkend gebouw in Bangkok. Aruna is de god van de dageraad en deze tempel heeft een mooi verhaal. Een Koning van Thailand zou deze tempel hebben laten bouwen om de eerdergenoemde Smaragdgroene Boeddha te huisvesten.

Dit deed hij nadat hij de hoofdstad had terugveroverd op plunderaars. De Wat Arun is ongeveer 80 meter hoog.

4. Wat Traimit

Wat Traimit is de tempel waarin de gouden Boeddha staat. Toen de Oost Indische Companie het land kocht rond de tempel, wilden ze de Gouden Boeddha verwijderen. Omdat hij te zwaar was lukte het niet, daarom staat hij er nog steeds.

Hij weegt namelijk meer dan 5500 kilo aan massief goud. Het is niet precies bekend wat de herkomst is van de Gouden Boeddha die in de Wat Traimit staat. Men denkt dat hij jarenlang is verborgen onder een laag steen, zodat hij niet gestolen kon worden.

5. Wat Suthat

Wat Suthat is een van de oudste tempels van Bangkok. Het bouwen begon aan het einde van de 18e eeuw, toen de eerste koning van de Chakri dynastie gekroond werd; Rama 1. De architectuur van deze tempel is heel mooi doordat hij precies zo is bewaard als toen hij werd gebouwd.

Een bezoekje aan de Wat Suthat raden we zeker aan, omdat hij naast de Reuzenschommel staat, die toevalligerwijs op nummer 6 staat. 

6. Reuzenschommel

De Reuzenschommel dus. Deze schommel staat op het zeer drukke plein dat voor de Wat Suthat ligt. De schommel is ongeveer 27 meter hoog en is felrood. Je kunt er dus niet om heen. De schommel werd jarenlang gebruikt tijdens een van de religieuze ceremonies van het land. Dit gebeurde nadat alle rijst werd geoogst.

Het zeer gevaarlijke schouwspel wel in 1932 verboden. Hiervoor waren er tal van dodelijke ongelukken gebeurd. Wat ook niet zo gek was als je je bedenkt dat er meer dan 25 meter de lucht in werd geschommeld. Het plankje waarop de teams zaten was bovendien erg smal. 

7. Wang Na Palace

Bij het Wang Na Palace vind je ook het nationale museum van Thailand. Tot en met 1970 was het zelfs het enige museum dat je in heel Thailand kon vinden. Sindsdien zijn er iets meer geopend, maar die in Wang Na Palace is veruit de meest indrukwekkende. Je vindt er bijna alles over de rijke historie van Thailand.

Je kunt hier gemakkelijk meerdere dagen vullen, maar we raden een enkel dagdeel aan om mee te beginnen. Het is het makkelijkste als je een gids neemt die je langs de belangrijke dingen brengt. Alles is gelukkig ook in het Engels vertaald dus wij Nederlanders redden het normaal gesproken ook wel.

8. Chatuchak Markt

De Chatucak Markt is de plek waar je alles kunt vinden wat je wilt. Kleren, street food, juwelen, religieuze symbolen en ga maar door. Deze warenmarkt is immens groot; er zijn meer dan 15000 kraampjes waar je iets kunt kopen. Wederom een plek waar je je zonder problemen een paar uur kunt vermaken.

Koop vooral wat van de lekkere street food kraampjes. Wees niet bang om iets te kopen wat je misschien niet helemaal aanstaat, de kans is groot dat je het heerlijk vindt – zelfs een sprinkhaan. Let er wel op dat je niet voor de meest pittige varianten gaat!

9. Damnoen Saduak 

De Damnoen Saduak is ook een markt, alleen deze bevindt zich volledig op het water. Lekker ronddobberen op een klein bootje en onderweg wat eten kopen; klinkt heerlijk toch? Op de Damnoen Saduak vind je alleen etenswaren.

De drijvende markten zijn heel populair geworden onder toeristen, dus erg rustig is het er niet meer. Je kunt er ook voor kiezen om gewoon even langs te lopen en alles te bekijken. Het is bijzonder genoeg. 

10. Khao San Road

Als je als backpacker door Bangkok reist, moet je langs Khao San Road. Hier vind je alles wat je hartje begeert. Hostels om te slapen, leuke clubs en natuurlijk genoeg plekken op heerlijk te eten. Je vindt hier nationaliteiten van over de hele wereld.

De kans is overigens ook groot dat je veel Nederlanders tegenkomt. Niet de plek om je te mengen met de locals, maar dat hoeft ook niet de gehele vakantie natuurlijk!

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Slechtst Betaalde Banen Van Nederland

Top 10 Warmste Griekse Eilanden