Top 10 Leukste Bestemmingen Met Baby’s En Peuters

Beeld: Efteling Hotel

Buiten gigantisch mooi, leuk en dankbaar is het hebben van een baby of peuter stiekem ook natuurlijk zwaar en vergt het veel energie. Gelukkig zijn er steeds meer vakantieparken die hier een oplossing voor bieden en nu ook voor gezinnen met de jongste kinderen een uitstekende manier zijn om met het hele gezin een leuke vakantie te hebben en heerlijk tot rust te komen.

De beste bestemming met baby’s en peuters is de Sprookjescamping in het Overijsselse Rheeze. Dit omdat er geen enkele andere bestemming is die zich zo goed focust op de jongste kleine mensen. Ben je benieuwd waarom en wat de 9 andere topbestemmingen zijn? Kijk hieronder dan snel verder.

1. Sprookjescamping

Beeld: Sprookjescamping

We sluiten de top 10 beste bestemmingen met baby’s en peuters af met de Sprookjescamping. Op de sprookjescamping vind je één van Nederlands grootste peuterbaden met continu toezicht.

De vele theatershows voor peuters, speciale sprookjesclub waar peuters de hele dag kunnen spelen, tekenen en knutselen met hun lievelings sprookjesfiguren en zelfs een speciaal voorleesuur voor de kindjes ’s avonds naar bed gaan.

Op de sprookjescamping wordt aan alles gedacht en daarom is het met recht de beste bestemming met baby’s en / of peuters.

2. De Efteling

Beeld: Efteling Hotel

De Efteling is het bekendste en meest magische pretpark van Nederland. Sinds jaar en dag heb je ook het Eftelinghotel en een vakantiepark dat thematisch zijn ingericht en voor kinderen van iedere leeftijd een ervaring om nooit te vergeten worden.

Buiten dat heb je met je verblijf direct recht op entree tot het pretpark en dat zelfs een uur vroeger dan alle andere niet hotel- of vakantieparkgasten!

3. Hof van Saksen

Beeld: Hof van Saksen

Het Drentse Hof van Saksen is één van de bekendste vakantieparken van Nederland dus het is ook niet gek dat we de top 3 van beste bestemmingen met baby’s en peuters daarmee van start gaan.

Voor zowel gezinnen met baby’s als met peuters zijn er speciaal ingerichte huisjes te huur die perfect overeenkomen met de noden maar ook de wensen voor de kinderen in die leeftijdsklasse.

Een knutselacademie, speelkamers in alle restaurants, peuterbaden en een mega grote kinderboerderij en je hebt alles wat je nodig hebt voor een leuke vakantie!

4. Center Parcs Port Zélande

Beeld: Center Parcs Port Zélande

Aan de Zuid-Hollandse kust ligt bij het dorpje Ouddorp het Center Parcs Port Zélande. Vanaf de cottage zijn het grevelingenmeer en de Noordzeekust nooit ver weg waardoor de omgeving één grote zandbak is.

En wanneer je een keer geen zin hebt om aan het strand te liggen is er het speciale kinderprogramma voor kinderen van 0-2 jaar met veel verkleedpartijen, spelletjes en animatie. Zelfs aan baby’s wordt gedacht met speciale babymassages en het bijzondere babyzwemmen.

5. Landal Hoog Vaals

Beeld: Landal Hoog Vaals

Vlakbij het drielandenpunt ligt een ander Landal park en ditmaal dat van Hoog Vaals. Net als bij het park in Haamstede zijn de huisjes gecentreerd rond één van de vele speelweides en is ook hier mascotte Bollo de Beer veelvuldig aanwezig om de kleintjes te vermaken.

Voor de kleinste kinderen is er ook een afgesloten gedeelte waar altijd toezicht aanwezig is, net als in het altijd bewaakte peuterbadje. Aan het park is ook nog een schitterende kinderboerderij gevestigd met speciale knuffelkonijnen waardoor Landal Hoog Vaals met recht één van de leukste bestemmingen is met baby’s en peuters!

6. Landal Resort Haamstede

Beeld: Landal Resort Haamstede

In het rustige Zeeland ligt vlak aan de kust het autovrije vakantiepark Landal Resort Haamstede. De huisjes zijn in typisch Zeeuwse stijl opgebouwd en zo verspreid dat ze allemaal rondom één van de vele speeltuintjes liggen, waardoor er altijd toezicht is.

Voor de allerjongste kinderen is er een speciaal peuter- en kleuterpark genaamd De Kraayenhut waar ze naar hartelust kunnen spelen, kleuren of films kijken. De huisjes zelf zijn met wasmachine, traphekjes, babybedjes en babystoeltjes ook nog eens van alle gemakken voorzien waardoor je nergens meer rekening meer hoeft te houden.

7. Droompark Bad Hoophuizen

Beeld: Droompark Bad Hoophuizen

Zand, zand en nog eens zand maar geen zee. Droompark Bad Hoophuizen ligt namelijk aan het strand van het (zoete) veluwemeer. Het is natuurlijk opletten bij het water zelf maar kinderen zijn gek op de enorme zandbak die aan hun voeten ligt.

En in tegenstelling tot de zee hier geen hoge golven of stromingen waardoor het toch net dat stukje veiliger is voor kleine kinderen. Op het park zelf zijn ook genoeg activiteiten te doen die aansluiten bij het seizoen en voor de dagen dat het te koud is is er een prachtig binnenzwembad met een groot en apart peutergedeelte.

8. Center Parcs Sandur

Beeld: Center Parcs Sandur

Alleen door de ligging is de Sandur vestiging van Center Parcs al een fantastische bestemming voor gezinnen met baby’s en peuters. Plopsaland Coevorden en Wildlands in Emmen liggen namelijk om de hoek.

De huisjes op het park zijn vrijstaand dus er is veel privacy Buiten dat is er op het park zelf een mooie kinderboerderij met leuke speeltoestellen. Voor wie toch even de drukte wil opzoeken is er in het Park Centrum voldoende horeca te vinden met daarbij het Piratennest, een klim- en klauterruimte voor de kleinste kinderen.

9. Vakantiepark De Bergen

Beeld: Vakantiepark De Bergen

Wie graag leuke dingen doet op een vakantiepark maar ook in de omgeving is bij Vakantiepark De Bergen in Noord-Brabant op het juiste adres. Voor de kinderen zijn er grote binnen- en buitenspeeltuinen met speciale secties voor de allerjongsten, zodat ze altijd lekker kunnen spelen, ongeacht hoe goed of hoe slecht het weer buiten is.

In de zomer is er een speciaal peuterbad en voor wie uitgezwommen of gespeeld is kan altijd terecht bij één van de speciale animatieprogramma’s terwijl papa en mama samen gezellig wat eten in één van de restaurantjes of bijkomen op het terras.

10. Vakantiepark Beekse Bergen

Beeld: Vakantiepark Beekse Bergen

Iedereen kent de Beekse Bergen als safaripark maar al lange tijd heeft de Beekse Bergen ook een vakantiepark wat leuk is voor jong en oud. Het unieke aan dit park laat zich natuurlijk wel raden.

Hoe leuk is het om wakker te worden met het gebrul van een leeuw of bij het opendoen van de gordijnen opeens een giraffe te zien? Inspirerend voor de kleinste kinderen, veiliger dan welke safari dan ook en voorzien van tal van speeltoestellen, voor zowel de kleinste kinderen als tot iets ouder.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 leukste RPG games voor de PS4

Top 10 Meest Voorkomende Overtredingen