Top 10 Beste Beleggingsfondsen Van Dit Moment

Bij beleggen in de beste beleggingsfondsen van dit moment behoort een mooi rendement. De wereld is constant in verandering, en de beleggingsfondsen daardoor ook. Sommige fondsen verwateren door de jaren heen, waardoor er bijna geen rendement uit te halen valt. Maar ook nieuwe fondsen komen erbij, die met nieuwe bedrijven en markten de wereld van het beleggen veroveren.

Waar fondsen zich vroeger uitsluitend op de Westerse, traditionele markt richtten, zijn er tegenwoordig overal ter wereld beleggingsfondsen te vinden. En de Nederlandse aanbieders maken hier gebruik van. De fondsen beleggen in opkomende markten zoals duurzame energie of fintech, maar ook in veel groeiende markten zoals China en Taiwan. Een goede belegging in een fonds kan dus op lange termijn flink wat opleveren, wanneer je in de juiste belegd. Dit zijn de top 10 beste beleggingsfondsen van dit moment.

1. Robeco Global Consumer Trends Equities F

Op de eerste plaats staat het Robeco Global Consumer Trends Equities F fonds. Dit beleggingsfonds investeert in bedrijven die zich richten op consumentenproducten, en volgt nauwkeurig alle ontwikkelingen op de markt. De laatste jaren heeft het fonds zich uitgebreid met digitale consumentenproducten, wat leidde tot een zeer hoog rendement.

De laatste drie jaar heeft Robeco Global Consumer Trends Equities F 22,03% rendement weten te realiseren voor beleggers, en ook dit jaar zit het rendement nog ruim boven de 20%. Voor zowel startende beleggers, als ervaren beleggers is dit fonds een uitstekende keuze op dit moment.

2. T. Rowe Price US Large Cap Growth Equity

Het Large Cap Growth Equity fonds is een uitstekend Amerikaans fonds die investeert in grote Amerikaanse bedrijven. Het beleggingsfonds kiest bedrijven uit die veel potentie hebben, en waarbij een aantoonbare groei duidelijk te zien is.

Grote Amerikaanse bedrijven zijn stabiele spelers, en in de afgelopen drie jaar is er dan ook 22% rendement behaald. Ook in dit jaar gaat het goed, en de komende jaren zal het fonds een stabiel rendement blijven opleveren.

3. BNP Paribas OBAM

Het BNP Paribas OBAM beleggingsfonds bestaat al heel wat jaren, en is opgezet in 1936. Dit fonds belegt in grotere internationale organisaties die een stevige groei doormaken en stevig in hun schoenen staan. Het geld in het fonds wordt zorgvuldig belegt, en staat dan ook in het teken van kapitaalgroei.

BNP Paribas OBAM zorgt al jaren voor een structureel goed rendement, welke de afgelopen jaren ook uitstekend was. Mede dankzij de kennis van BNP Paribas is dit een van de meest winstgevende beleggingsfondsen van dit moment. Bovendien zijn de aandelen in het fonds iedere dag te verhandelen via de effectenbeurs.

4. NN Duurzaam Aandelen Fonds

Het NN Duurzaam Aandelen Fonds richt zich zoals de naam al doet vermoeden op uitsluitend ondernemingen die een duurzaam beleid nastreven. Hierbij speelt het milieu, en maatschappelijke waarden een belangrijke rol bij de bedrijven die in dit portefeuille van NN zitten.

Het fonds presteert uitermate goed, en er worden dan ook uitstekende financiële resultaten terwijl duurzaamheid niet uit het oog wordt verloren. Dit fonds is dan ook een goede keuze voor beleggers die maatschappij, natuur en duurzaamheid belangrijk vinden bij investeringen in fondsen.

5. Robeco Global Fintech Equities

De financiële en economische markten zullen de komende jaren nog flinke veranderingen doormaken. Het Robeco Global Fintech Equities fonds investeert in disruptieve bedrijven die zich in de Fintech markt bevinden. 

Deze ondernemingen ontwikkelen nieuwe diensten, producten en technologie om de financiële markt te veranderen. Uit veel van deze spelers groeien grote bedrijven, die voorop lopen op de markt. Fintech is hot en dat is terug te zien aan het rendement van het fonds, die de afgelopen tijd prima resultaten boekt.

6. Rolinco N.V. EUR G

Het Nederlandse Rolinco fonds investeert in de bedrijven van de toekomst op het gebied van duurzaamheid en gezond leven. Het beleggingsfonds heeft een portfolio met veelbelovende ondernemingen die een gezonde groei doormaken.

Het fonds kiest de investeringen zelf uit, en spreid dit over 3 tot 4 opkomende trends op de markt. Hierdoor wordt het risico goed verspreid, en weet het Rolinco beleggingsfonds zelfs in lastigere tijden een goed rendement te waarborgen.

7. Kempen European High Dividend Fund

Het Kempen European High Dividend Fund heeft in zijn portefeuille uitsluitend Europese, beursgenoteerde bedrijven zitten. In het fonds zitten 55 ondernemingen die allemaal gelijk gewogen zijn, waardoor het risico goed verspreid is. Het fonds vindt milieu en maatschappij belangrijk, en belegt dan ook duurzaam. Op lange termijn is dit een goed fonds, die structureel gezond blijft groeien.

8. NN Europe Fund

Op de lange termijn is het NN Europe Fund een goede optie om in te beleggen. Het fonds investeert in Europese bedrijven in diverse sectoren en landen. Hierbij is de financiële gezondheid van het bedrijf en de groei belangrijk.

Het NN Europe Fund is daarom ook uitgegroeid tot een goed fonds voor beleggers die voor langere termijn in hetzelfde fonds willen beleggen. Door een breed portfolio te hanteren weet het NN Europe Fund een goed rendement te behalen met prima risicospreiding.

9. Lombard Odier World Gold Expert

Goud is en blijft een geliefd materiaal en wordt dagelijks veel verhandeld. Het Lombard Odier World Gold Expert richt zich op duurzame winning en handel in goud. Het fonds doet dit door deels te investeren in kleinere, onbekende bedrijven in de goudsector.

Het fonds investeert niet in goud zelf, maar alleen in organisaties die actief zijn op de markt. In het portfolio zitten circa 60 bedrijven die allen een gezonde omzet draaien. Waar andere markten nog wel eens op en neer springen, blijft goud een stabiele factor.

10. Robeco Chinese A-share Equities F

We openen de lijst met het Robeco Chinese A-share Equities F fonds. Dit beleggingsfonds van Robeco zet in op de hardst groeiende markt van dit moment, namelijk die van China. Het fonds bezit een portefeuille van binnenlandse aandelen bij grote Chinese ondernemingen.

Het fonds bestaat uit een aantal geconcentreerde investeringen die gericht zijn op kapitaalgroei. Hierdoor is het op lange termijn een prima fonds om in te beleggen. Ook is de groei van China voorlopig nog niet klaar, en kan er de komende jaren een goed rendement verwacht worden.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Websites Om Een Tijdelijk E-mailadres Aan Te Maken

Top 10 Beste Beautyblogs Van Nederland