Top 10 Beste Barbiers Van Amsterdam

Beeld: Facebook / Barber

Sommige dingen voelen beter als je het door een ander laat doen. Zo is het ook met je baard trimmen of een traditionele scheerbeurt. Hiervoor kan je het beste terecht bij een barbier. Barbiers zijn een tijdje uit het straatbeeld verdwenen maar inmiddels weer helemaal terug.

Met een kop koffie of glas whisky in je hand wordt er aan je baard en kapsel gewerkt. Bij de meeste barbiers zijn alleen mannen welkom, je hoeft dus niet bang te zijn dat je vrouw of vriendin mee wilt gaan.

De beste barbier van Amsterdam is Haarbarbaar. Terecht op de nummer 1 in deze lijst. Klanten praten vol lof over alle 8 barbiers werkzaam bij Haarbarbaar. Als deze barbier vol zit kan je altijd nog terecht bij 1 van de andere 9 barbiers in deze top tien. Welke dit zijn lees je hieronder.

1. Haarbarbaar

Beeld: Haarbarbaar

Dan zijn we aangekomen bij de nummer 1 in de top 10 beste barbiers van Amsterdam. Met keuze tussen 8 verschillende barbiers kan je bij Haarbarbaar in de Rosmarijnsteeg zes dagen per week terecht voor een scala aan behandelingen.

In de barbier met klassieke look en met koffie en whiskyhoek kunnen mannen even een uurtje relaxen terwijl er aan je baard of kapsel wordt gewerkt. De Clipper Deluxe behandeling is erg populair bij Haarbarbaar.

Hierbij wordt je baard op 2 verschillende lengtes getrimd met een overgang. Ben of woon je in Amsterdam en heeft je baard wat aandacht nodig? Maak dan zeker een afspraak bij Haarbarbaar.

2. Barber

Beeld: Facebook / Barber

Eerst even achterover zitten met een glas lekkere whisky en een goed gesprek, zo heeft Martijn het ’t liefste. Een ijskoud biertje of een kop koffie kan natuurlijk ook.

Er zijn flink wat keuzes in de behandelingen die Barber aanbiedt en hebben namen zoals The Dean, The Starsky & Hutch, The Connery en The Dude.

De barbiers van Barber zijn ook te boeken op locatie of kantoor, evenementen en winkels. Zo waren ze ook te zien op onder andere Pinkpop en Mysteryland.

3. Ferry Seksie

Beeld: Ferry Seksie

De vrolijke en enigszins excentrieke Mischa Rath staat beter bekend als Ferry Seksie. Ferry Seksie is een barbier uit Noord met een kleine, volle maar sfeervolle barbershop. Tijdens het knippen of trimmen is er genoeg om naar te kijken.

Van de talloze stickers op de spiegels, tot antieke kammen en beelden. Om erachter te komen hoe Ferry Seksie bij zijn naam is gekomen moet je er eerst naar toe. Hij vertelt dit namelijk alleen aan je als je bij hem op zijn stoel zit.

4. Amsterdamsche Barbier

Beeld: Facebook / Amsterdamsche Barbier

Dij deze moderne barbier en kapper is een heuse koffiebar ingericht. Hier wordt alleen de beste espresso geschonken van het Italiaanse koffiehuis Buscaglione. Natuurlijk kan je er ook terecht voor een nieuw kapsel of een relaxte scheerbeurt.

Deze barbier kan je vinden aan de Geldersekade, vlak tegen de Wallen. Goed om te weten: Studenten krijgen hier 10% korting en militaire veteranen 15% korting. Mooi meegenomen. Je kan ook gewoon naar binnen lopen zonder een afspraak te maken.

5. Cut Throat City De Pijp

Beeld: Instagram / cutthroatamsterdam

In de Hutspot locatie aan de Pijp ligt de vroegere Toon’s Barbershop. Een tijdje terug heeft het gerenommeerde Cut Throat Amsterdam de zaak overgenomen. Samen met veel winkels, een bar en restaurant in Hutspot vind je op de begane grond deze barbier.

Een aanrader is de 5 Star Combo. In ongeveer anderhalf uur krijg je een knipbeurt, heb je de keuze tussen een getrimde baard of scheerbeurt, met als afsluiter een heerlijke cocktail naar keuze.

6. Calvetti Bulldog Barbershop

https://www.instagram.com/p/CAzfVfjj2wa/

De barbershop aan de Nieuwezijds Armsteeg heeft een gezellige, vintage uitstraling door allerlei schilderijtjes aan de muur en andere leuke decoratie. Giuseppe en Alessandro knippen al meer dan 15 jaar op dezelfde plek.

Mario is de nieuwste aanwinst van de 2 Italiaanse barbiers. Ondanks zijn leeftijd (21), wordt er veel en positief over hem gesproken door klanten die door hem zijn behandeld. Met een bulldog als logo en naam verbaast het je waarschijnlijk niet dat er vaak ook eentje rondloopt in de zaak.

7. Barbershop Amsterdam Yonekura

Beeld: Yonekura Barbershop

Op de Ferdinand Bolstraat in de Nieuwe Pijp vind je in de kelder van het Okura Hotel een barbier en massagesalon in één. Binnen een uur loop je de deur uit met een nieuw kapsel een strakke baard. In dit uur krijg je ook een traditionele hoofd en schouder massage van de Japanse barbier.

De Japanse tijdschriften, tv en warme doekjes dragen goed bij aan de Japanse sfeer. Ook bij deze barbier wordt er met een straight razor geschoren.

8. Gentlemen’s Barbershop

Beeld: Gentlemen’s Barbershop

De Gentlemen’s Barbershop werkt samen met de MKM Barbershop en de Mokum Barbers. Op de website van Gentlemen’s Barbershop kan je kiezen voor deze locaties bij het maken van een afspraak. Als de ene verder weg is of misschien volgeboekt, kan je terecht bij 1 van de andere 2.

Deze barbier heeft een klassieke uitstraling met, hoe ze het ze zelf noemen, Gentlemen look and feel met een country/western style. Daar hoort een glas whisky bij. Oh, en vergeet er niet je schoenen te laten poetsen.

9. Barbershop Qlippers

Beeld: Barbershop Qlippers

Dij deze barbier kan je niet alleen een knipbeurt of een uitgebreide behandeling van je baard krijgen. Bij Qlippers is dit ook te combineren met een gezichtsbehandeling en eventueel wat bijkleuren van je baard.

Daarnaast heb je de optie om een barbierscursus te volgen via Qlippers. Deze cursus kan in 12 maanden worden behaald, je krijgt dan 2 uur les per avond, 2 avonden per week. Als je eenmaal je certificaat hebt behaald en een eigen zaak hebt geopend, krijg een je sticker op de deur dat aangeeft dat je door Qlippers bent opgeleid.

10. Van de Hare

Beeld: Van de Hare

Bij Van de Hare kan je terecht sinds 1934. De Barbier gelegen op de Singel in het centrum van Amsterdam is een familiebedrijf sinds jaar en dag. Naast het knippen bieden ze de een traditionele barbiersbehandeling aan.

Hierbij weken ze de huid waar geschoren moet worden met natte handdoeken om vervolgens op de Italiaanse manier alle haren te verwijderen. Heerlijk ontspannend als je even tot rust wilt komen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 beste smartwatch merken van dit moment

Top 10 Beste Brommers Van Dit Moment