Top 10 beste autoverhuurbedrijven van Nederland

Waar kun je een betere auto huren dan bij de beste autoverhuurbedrijven van Nederland? Het kan natuurlijk voorkomen dat je eigen auto kapot is, of je een lange reis voor de boeg hebt en toch iets comfortabeler wilt zitten. Maar je kunt ook een bestelbusje nodig hebben om even wat spullen te verhuizen. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende autoverhuurbedrijven waar je een degelijke auto kunt huren zonder poespas.

De bekende autoverhuurbedrijven zijn allemaal aanwezig in Nederland, maar niet ieder bedrijf staat bekend als eerlijk en proberen toch wat extra te verdienen. Om ervoor te zorgen dat je weet welke bedrijven betrouwbaar zijn, en goede auto’s afleveren, hebben we deze top 10 in elkaar gezet. Dit zijn de top 10 beste autoverhuurbedrijven van Nederland.

1. Sixt

Het beste autoverhuurbedrijf van Nederland is Sixt. Je hebt bij deze verhuurder keuze uit tientallen verschillende modellen. Sixt richt zich niet alleen op personenwagens, maar je kunt hier ook verhuiswagens, bestelwagens, terreinwagens en cabrio’s huren. Sixt heeft een aantrekkelijk loyaliteitsprogramma, waarbij je extra korting krijgt of voorzien wordt van een geupgrade auto voor niets.

Bovendien zorgt Sixt ervoor dat je voor een bepaalde auto de goedkoopste prijs krijgt. Mocht die ergens anders goedkoper te huren zijn, dan krijg je een beter aanbod. Tel daarbij een uitstekende klantenservice bovenop, en je snapt wel waarom Sixt de beste van Nederland is.

2. Avis

De slogan van Avis, ‘We try harder!’, is zeker waar en terug te zien in de service van het bedrijf. In Nederland kun je Avis terugvinden op 26 locaties, waaronder de vliegvelden en in alle grote steden. Klantenservice staat bij Avis op nummer 1, maar ze promoten ook actief het groene rijden en bieden elektrische auto’s aan.

Met een uitgebreide vloot aan auto’s richt Avis zich op een passende auto voor iedereen. De auto’s zijn brandschoon, voorzien van alle moderne snufjes en je kiest zelf welke extra’s of upgrades je wilt tijdens de huur.

3. SunnyCars

Op de derde plaats staat SunnyCars, die bekend staat om de kwalitatief uitstekende auto’s en de all-inclusive prijzen bij autohuur. Hierdoor krijg je alle voordelen en benodigde verzekeringen, zonder dat je nog extra geld moet neerleggen aan de balie.

Ook SunnyCars werkt samen met lokale bedrijven om auto’s te verhuren. Doordat de bedrijven bij SunnyCars zijn aangesloten, ontvangen de klanten een eerlijke, lage prijs voor de gehuurde auto. De klantenservice van de verhuurder is uitstekend, en ze hebben een noodnummer wat je 24/7 kan bereiken.

4. AutoEurope

AutoEurope is een van de meest klantvriendelijke autoverhuurders die er zijn. Waar je bij andere bedrijven vaak moet bijbetalen voor extra’s als navigatie, zit dat bij de auto’s van AutoEurope standaard inbegrepen. Ook hebben ze veel keuze, zo kun je kiezen uit een zuinige diesel als je veel kilometers moet maken, of een grotere stationwagen wanneer je veel spullen meeneemt. 

AutoEurope werkt samen met andere, lokale verhuurders en zijn daardoor in staat om een lagere prijs aan te bieden. Bovendien krijg je daardoor een auto die past bij het gebied waar je wilt rijden. 

5. Hertz

Hertz richt zich als verhuurder van auto’s op bijna iedereen. Ze verhuren budget wagens voor mensen die niet teveel willen uitgeven, maar hebben ook een fun collectie waarbij je voor een dag in bijvoorbeeld een Jaguar kunt rijden. De meeste Hertz locaties in Nederland zijn van franchisers, en leveren auto’s voor een scherpe prijs.

Het loont om meerdere malen bij Hertz te huren. Het loyaliteitsprogramma geeft je extra voordelen zoals standaard korting, en een gratis upgrade naar een duurdere auto bij alle locaties.

6. Alamo

Alamo is een van de verhuurbedrijven die je waarschijnlijk wel eens op vakantie bent tegengekomen. Maar de internationale verhuurder heeft ook diverse locaties gewoon in Nederland. Bij Alamo staat transparantie voorop, en je krijgt niet te maken met onvoorziene kosten.

De keuze uit diverse auto’s is ruim, maar ze richten zich voornamelijk op de reguliere personenwagens. Het voordeel van Alamo, is dat de huurprijs altijd inclusief verzekeringen, belastingen en lokale toeslagen is, waardoor je direct de totaalprijs ziet.

7. Europcar

De verhuur gigant genaamd Europcar is in meer dan 100 landen te vinden, en zo ook in Nederland. Je kunt de locaties van Europcar door heel Nederland vinden, en ze zijn vaak strategisch gelegen rondom snelwegen of openbaar vervoer. 

Waar veel verhuurbedrijven zich richten op personenwagens, is het bij dit bedrijf ook mogelijk om bestelauto’s, vrachtwagens of een verhuiswagen te huren. Europcar is dan ook perfect geschikt voor mensen die moeten verhuizen of grote spullen vervoeren. En mocht je nog student zijn, dan krijg je bij Europcar zelfs korting op het huren.

8. Budget

Budget richt zich zoals de naam al doet vermoeden, op huurauto’s in het lagere segment. Maar dit betekent niet dat je bij Budget een oude auto krijgt. De verhuurder heeft een vloot aan moderne wagens, die ze aanbieden voor een goedkopere prijs dan andere autoverhuurbedrijven.

Het fijne aan deze verhuurder, is het feit dat ze regelmatig acties met extra korting of gratis upgrades hebben. Huur je regelmatig een auto, dan loont het om bij Budget te kijken voor een goedkope huurauto met extra korting. Daarnaast bieden ze extra’s zoals GPS en kinderzitjes aan tegen lage prijzen.

9. Autorent

Autorent is een grote speler in Nederland, met 49 ophaal- en aflever locaties in verschillende plaatsen. Het is mogelijk om van alles te huren bij Autorent, van compacte wagens tot een grote SUV of bestelbusje. 

Je kunt gemakkelijk online bij Autorent een wagen huren en betalen, waarbij je zelf de extra’s en de tijd aangeeft. Hierdoor heb je bij het ophalen geen gedoe. Bovendien is Autorent in meerdere landen actief, en dus ook ideaal voor vakanties.

10. Bo-rent

We openen deze top 10 met het meest scherp geprijsde autoverhuurbedrijf van Nederland. Bo-rent is een echte budget verhuurder, waar je terecht kunt om een auto of busje te huren voor extreem lage prijzen. De auto’s zijn dan wel niet de meest nieuwe modellen, maar ze zijn wel betrouwbaar en rijden goed.

Op veel auto’s van Bo-rent staat overduidelijk de reclame voor het bedrijf. En dat is ook deel van de strategie van de verhuurder. Maar daar krijg je wel een goede service voor terug, en de laagste prijs.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Nederlandse Automerken

Top 50 Beste Disney Films Ooit Gemaakt