Top 10 Beste Automerken Ter Wereld

Beeld: Tesla

Ieder jaar strijden de beste automerken ter wereld weer met elkaar om de toppositie op de markt te pakken. De merken komen met de nieuwste snufjes, compleet vernieuwde uitvoeringen van bestaande auto’s en met nieuwe modellen op de markt. Veel merken hebben dan ook een trouwe schare aan fans achter zich, die jarenlang in auto’s van het merk rijden.

Maar toch verschuift de markt regelmatig, en komen er nieuwe merken aan de top te staan. Maar één ding leveren de beste automerken allemaal, en dat is betrouwbaarheid en kwaliteit. Je kunt jarenlang genieten van een auto, en met wat onderhoud gaat die meer dan 10 jaar mee. Welke merken aan de top staan, lees je in de lijst. Dit zijn de top 10 beste automerken ter wereld.

1. Mercedes-Benz

Beeld: Mercedes-Benz

Op de eerste plaats staat het Duitse merk Mercedes-Benz. Hoewel het merk in Nederland een redelijk klein aandeel op de markt heeft, wordt het geroemd om de kwaliteit, comfort en luxe die de auto’s te bieden hebben. Op dit gebied is Mercedes-Benz niet te evenaren, en staan dan ook in de absolute top als het gaat om auto’s.

Het merk levert modellen die in een hogere prijsklasse vallen, maar daar krijg je als bestuurder of passagier dan ook wel wat voor terug. De GLS en de GLC zijn uitstekende gezinswagens, maar Mercedes-Benz draait ook zijn hand niet om voor sportwagens. Met de Mercedes-Benz AMG hebben ze een standaard weten neer te zetten waar maar weinig andere merken in de buurt bij komen.

2. Toyota

Beeld: Toyota

De Japanse fabrikant Toyota is één van de grootste autoproducenten ter wereld waar kwaliteit en prijs hoog in het vaandel staan. Toyota staat als producent bekend om de efficiënte productie, waardoor ze auto’s kunnen aanbieden tegen aantrekkelijke prijzen, terwijl de kwaliteit niet te evenaren is.

Met de Toyota Yaris en de Corolla als bekende modellen, heeft de fabrikant een uitstekende lijn op de markt gebracht. De laatste jaren heeft ook Toyota een succesvolle stap richting elektrisch rijden gemaakt met de Toyota Prius.

3. BMW

Beeld: BMW

Op nummer drie staat BMW, wat de afkorting is voor Bayerische Motoren Werke AG. Veel BMW rijders stappen iedere dag met veel plezier in de auto, en we begrijpen wel waarom. Een BMW is betrouwbaar, en heeft vaak een luxe uitvoering met allerlei snufjes waardoor een ritje een hele ervaring is.

Onder de populairste BMW modellen van de BMW X5, de 7-serie en de i3. Dit zijn stuk voor stuk auto’s die ruimte, comfort en kwaliteit bieden zoals we dat gewend zijn van de Duitse autofabrikant.

4. Volkswagen

Beeld: Volkswagen

Volkswagen is sinds het ontstaan trouw gebleven aan de waarden. Het leveren van een betaalbare, en betrouwbare wagen. Door zich te richten op een goede productie, heeft Volkswagen het voor elkaar gekregen om auto’s zoals de Volkswagen Polo op de markt te zetten.

Dit model kan vele kilometers maken, en heeft maar beperkt onderhoud nodig. Het is dan ook niet gek dat Volkswagen ieder jaar weer zeer goed scoort in diverse tests. En we kunnen dan ook niet anders concluderen, dat dit Duitse topmerk in de top 10 thuishoort.

5. Ford

Beeld: Ford

Het Amerikaanse merk Ford is geliefd in veel landen. Het is één van de oudste Amerikaanse merken, en heeft de markt weten te veroveren met kwaliteit zoals alleen in de Verenigde Staten kan worden geproduceerd.

Veel mensen kiezen voor de Ford Focus, een bekende sedan met veel ruimte en prima prestaties. Maar Ford komt ook regelmatig met een nieuwe variant van de Ford Mustang. Dit is de meest iconische auto uit de Verenigde Staten, en het voorbeeld van de American dream.

6. Audi

Beeld: Audi

Audi staat voor Duitse degelijkheid. De producent van luxe wagens heeft een trouwe schare aan fans die weten dat het merk kwaliteit aflevert waar veel andere automerken niet tegenop kunnen. Audi presenteert zichzelf als de top van personenwagens, en weet ieder jaar weer hoge ogen op te gooien met vernieuwde modellen.

Als onderdeel van de Volkswagen groep, profiteert het merk van de expertise van alle merken die hieronder vallen, en andersom. Naast populaire modellen zoals de A5 Sportback en de Audi A8, produceert het merk ook sportwagens zoals de Audi RS7.

7. Chevrolet

Beeld: Chevrolet

Chevrolet richt zich net zoals vele andere merken op een grote markt over de hele wereld. De auto’s van Chevrolet staan bekend als betrouwbaar, met daarop een aantrekkelijk prijskaartje.

Instapmodellen kosten niet al te veel waardoor het merk een goede keuze is geworden voor bestuurders die op zoek zijn naar een comfortabele auto. De Chevrolet Spark is een uitstekende stadsauto, maar ze scoren ook uitzonderlijk goed met de Chevrolet Grande en Cruze.

8. Tesla

Beeld: Tesla

Het merk van Elon Musk is in een aantal jaar uitgegroeid tot een waar fenomeen. Tesla stond aan de voorgrond van de elektrische auto, en heeft binnen een paar jaar een groot deel van de markt verovert. De auto’s zien er futuristisch uit, en zijn voorzien van allerlei snufjes om autorijden aangenamer te maken.

Tesla heeft veel ingezet op vernieuwing, en dat is terug te zien in de recente Model 3. Dit instapklare model, tegen een aantrekkelijke prijs is de doorslaggevende factor geweest voor Tesla als automerk voor de massamarkt.

9. Porsche

Beeld: Porsche

Porsche stond vroeger bekend om de exclusieve sportauto’s die ze produceren. Maar de laatste jaren heeft de ook ingezet op de productie van sedans en grotere familie auto’s. Het resultaat is dat je steeds meer Porsches op straat tegenkomt voor dagelijks gebruik.

De combinatie van het Duitse merk, en de hoge kwaliteit van de auto’s heeft ervoor gezorgd dat Porsche wordt gezien als één van de beste merken, die steeds toegankelijker worden voor dagelijks gebruik. De Porsche Cayenne en de Porsche Macan zijn hier recente voorbeelden van.

10. Nissan

Beeld: Nissan

Nissan staat bekend als een zeer betrouwbaar merk, welke auto’s produceert die jarenlang zonder problemen op de weg rijden. Bovendien zijn veel auto’s van het merk vrij goedkoop en daardoor geliefd bij veel mensen. De laatste jaren is Nissan hard gaan innoveren, en dat is terug te zien in het aanbod aan auto’s. 

Naast de kleinere modellen, komen er steeds meer grote modellen op de markt die (deels) elektrisch rijden. Hiermee heeft de Japanse fabrikant van auto’s handig ingesprongen op de stijgende vraag naar elektrische auto’s.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Strandhuisjes Aan Zee In Nederland

Top 10 Hondenrassen Met De Sterkste Bijtkracht