Top 10 Beste Apple Producten

Het in 1976 opgerichte, wereldwijd beroemde, merk Apple is niet meer weg te denken uit de hedendaagse technologie. Opgericht in een zolderkamer door de vrienden Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne heeft het vandaag de dag een jaarlijkse omzet van meer dan 250 miljard Amerikaanse dollar.

Steve Jobs was van origine een fruitteler en daar komt de naam ‘Apple’ vandaan. Apple begon met het ontwikkelen van een slimme computer maar vandaag de dag verkoopt het bedrijf mobiele communicatie, media apparaten en gerelateerde software, diensten en accessoires.

In dit artikel gaan we Apple’s 10 beste producten op een rijtje zetten.

1. iPhone 12 Pro

Op nummer 1 staat de 14e en nieuwste generatie iPhone genaamd iPhone 12 Pro, uitgebracht in 2020. De iPhone 12 Pro is uitgebreid in opslag en geheugen, heeft een verbeterde processor én een verbeterde camera. Zo beschikt deze iPhone-camera over nachtmodus, Deep Fusion en Smart HDR waardoor je de beste foto’s met jou iPhone 12 Pro schiet!

De iPhone 12 Pro lijkt het beste uit al zijn voorgaande versies overgenomen te hebben. Zo lijkt de voorkant op de iPhone X, het rechthoekige ontwerp op de iPhone 5s en de achterkant op de iPhone 11 Pro. Met de Super Retina XDR-oled-scherm combineert Apple de nieuwste schermtechnologie met een ultrasnelle processor en uitgebreid geheugen. En niet geheel onbelangrijk, je kunt er nog mee bellen ook!

2. iPhone 11 Pro

Op nummer 2 van de top 10 beste Apple-producten staat de iPhone 11 Pro. In 2019 kwam deze hightech smartphone op de markt met vele handige functies. Zo beschikt de waterdichte telefoon over een nieuwe 64-bit Apple A13 Bionic processor, verbeterde batterij en heeft het 4GB aan RAM-geheugen.

3. AirPods Pro

Naast de welbekende telefoons, tablets en laptops besloot Apple in 2016 ook oordopjes op de markt te brengen, genaamd ‘AirPods’. Makkelijk te integreren met andere Apple-producten, draadloos en met hoge geluidskwaliteit bewees dit product zich al snel als een van de meest populaire Apple-producten.

De AirPods Pro zijn een tweede generatie AirPods uitgebracht in oktober 2019. De AirPods Pro zijn uitgerust met actieve ruisonderdrukking en zijn tevens bestand tegen water.

4. MacBook Pro

De MacBook Pro kent een lange geschiedenis met zijn eerste model uit 2006. De huidige 5e generatie MacBook Pro is een van de krachtigste en snelste laptops op dit moment. Het design is mooi, de processor is krachtig en het scherm een van de beste op dit moment.

Momenteel is de nieuwste MacBook Pro verkrijgbaar in een 15-inch en 16-inch variant. De 5e generatie werd tevens uitgerust met een nieuwe processor en het schaartoetsenbord verving het vlindertoetsenbord.

5. Apple Pro Display XDR

De Apple Pro Display XDR is een 32-inch computerscherm ontwikkeld door Apple en op de markt gebracht in 2019. Het is het eerste computerscherm van Apple sinds de Apple Thunderbolt Display die in 2016 gestopt is met productie.

De Pro Display XDR heeft een 6016 x 3384 6K kleuren display, wat dit scherm uitstekend geschikt maakt voor fotobewerking en het kijken van films. Om zijn contract ratio en HDR te verbeteren, gebruikt de Apple Pro Display XDR een blauw-gekleurd LED licht voor achtergrond verlichting in plaats van wit.

Ook is dit Apple-product gemakkelijk te koppelen aan andere Apple-producten zoals een MacBook Air, iMac, MacBook Pro en Mac Pro.

6. iPad

Op nummer 6 van de top 10 beste Apple-producten staat de iPad. De functies van de iPad zijn vergelijkbaar met de iPod en iPhone maar met zijn 10” inch scherm extreem geschikt om documenten of films mee te bekijken.

De eerste generatie iPads zijn ontworpen in 2010 en beschikte over Bluetooth, Wifi en de mogelijkheid om een simkaart te installeren. Inmiddels zijn we 7 generaties iPad verder en maakt de iPad gebruik van een versnelde processor en is het mogelijk om gebruik te maken van Airdrop, Apple Pay, GPS en het verbeterde GPS – GLONASS – systeem.

7. Apple Watch

Met de Apple Watch kan je in een oogopslag zien wat de tijd is, wie jou zojuist een bericht heeft gestuurd en wat jou hartslag is. Het is een van de beste smartwatches van dit moment én geheel te integreren met andere Apple-producten.

Wat deze smartwatch uniek maakt is zijn volledige integreerbaarheid met andere Apple-producten. Zo kan met de nieuwste generatie Apple Watch de Iphone-camera bestuurd worden en kan je je Apple Watch tevens als portofoon gebruiken. Ook kan je ontvangen berichten van jou iPhone aflezen en kan je, je hartritme koppelen aan de Apple HealthKit.

8. Homepod Mini

De in 2017 geproduceerde luidspreker, de Homepod, is een van Apple’s nieuwe producten. Apple focust zich met deze luidspreker op hoge geluidskwaliteit en gemakkelijke integratie met andere Apple-producten.

In Oktober 2020 kondigde Apple aan verder te gaan met de verkoop van de Homepod Mini. Zoals we gewend zijn van Apple is de Homepod Mini luidspreker slim en mooi ontworpen. Vergeleken met zijn duurdere concurrenten van Bose en Harman Kardon doet de Homepod Mini zeker niet onder aan geluidskwaliteit en functies. Als jij dus opzoek bent naar een alledaagse luidspreker voor muziek tegen een betaalbare prijs én makkelijke Apple integratie is de Homepod Mini dé luidspreker voor jou!

9. Apple TV

Op nummer 9 staat de Apple TV. Deze compacte zwarte box van Apple kan via een HDMI-uitgang aangesloten worden op je TV. Met behulp van de Apple TV kan je digitale diensten zoals de iTunes Store, Netflix, YouTube, Flickr en iCloud streamen.

De eerste generatie Apple TV werd in 2006 geproduceerd, inmiddels zijn we 15 jaar en 5 generaties verder en is de Apple TV nog steeds 1 van de meest populaire producten van Apple. Met een opslagmogelijkheid van 32GB en 64GB en streamingskwaliteit van 1080p is de Apple TV een van de beste streamingsproducten van dit moment!

10. iPod Touch

Op nummer 10 van onze lijst staat de iPod Touch. De eerste generatie iPod Touch dateert uit september 2007 en inmiddels is de laatste versie in 2019 uitgekomen, de 7e generatie iPod Touch. De iPod Touch is te vergelijken met een iPhone zonder telefoonfunctie. Wel is het mogelijk om via wifi, apps te downloaden zoals games en tekstverwerkers.

De nieuwste 7e generatie iPod Touch draait op een A10-processor met M10-coprocessor wat ervoor zorgt dat je hoge resolutie films kan afspelen. Je kunt kiezen uit de 32GB, 128GB en 256GB variant aan opslag.

Zoals je kunt zien heeft Apple heel veel hoogwaardige kwaliteit producten op de markt gebracht. Hierbij een samenvatting van de top 10 beste Apple-producten:

  1. iPhone 12 Pro
  2. iPhone 11 Pro
  3. AirPods Pro
  4. MacBook Pro
  5. Apple Pro Display XDR
  6. iPad
  7. Apple Watch
  8. Homepod Mini
  9. Apple TV
  10. iPod Touch

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Star Wars Films

Top 10 Mooiste Canarische Eilanden