Top 10 Beste Android Torrent Clients

Films en andere bestanden downloaden op je mobiele telefoon is zeer makkelijk met de beste Android torrent clients. Mobiele telefoons zijn eigenlijk gewoon zeer kleine computers, en er zijn nog maar weinig dingen die smartphones niet kunnen. Maar jarenlang was het downloaden van torrents via torrent clients op smartphones en Android een stuk moeilijker dan op de computer.

Maar wanneer je onderweg bent of geen computer in huis hebt , is het handig om op een Android apparaat ook torrents binnen te kunnen halen. Op de app store zelf zul je geen torrent clients tegenkomen, maar gelukkig zijn er genoeg andere bronnen. Een aantal van de bekende torrent applicaties zijn beschikbaar voor Android, plus een paar zeer goede losstaande Android clients. Dit zijn de top 10 beste Android torrent clients.

1. aTorrent

De beste Android torrent client die beschikbaar is om te downloaden is aTorrent. De client ziet er zeer strak uit, is modern en gemakkelijk in gebruik. De app zelf maakt gebruik van moderne technieken en je kunt wisselen tussen een lichter, en donkerder thema. Je kunt in de torrent client zelf zoeken naar nieuwe torrents en downloads starten zonder enige moeite.

De app van aTorrent ondersteunt alle gangbare protocollen, en heeft daarnaast een aantal zeer handige functies. Zo kun je niet alleen bestanden opslaan op het apparaat zelf, maar ook op externe SD kaarten. Je kunt zelf limieten instellen, en kiezen hoeveel torrents je tegelijkertijd wilt downloaden.

2. uTorrent

uTorrent is een van de meest gebruikte torrent clients ter wereld. Ook uTorrent heeft de sprong gewaagd richting Android door een eigen torrent client te ontwikkelen voor iedereen met een mobiel apparaat. De torrent client van uTorrent werkt zeer stabiel, en ziet er zeer strak uit.

In de app kun je alles configureren zoals de snelheden, limieten en het aantal actieve torrents die je tegelijkertijd wilt downloaden. uTorrent heeft een eigen, ingebouwde mediaspeler waarmee het mogelijk is om in de applicatie muziek en films af te spelen. De torrent client is gratis te gebruiken, maar heeft ook een pro versie zonder advertenties.

3. FuTorrent

Update: het lijkt erop dat FuTorrent niet meer via de Play Store te downloaden is.

Soms is een simpele app alles wat je nodig hebt, maar wanneer je geavanceerde functies wilt combineren met een gemakkelijk te gebruiken app, dan is FuTorrent een goede keuze. De Android torrent client ziet er op het eerste gezicht simpel uit, maar heeft geavanceerde filters en opties.

De FuTorrent app ondersteunt verschillende protocollen, opties om snelheden en limieten in te stellen, en maakt het mogelijk om magnet links te gebruiken. FuTorrent heeft een gratis versie waarbij je af en toe een advertentie te zien krijgt, maar ook een betaalde pro versie waarbij je deze niet meer te zien krijgt.

4. FrostWire

De naam FrostWire komt misschien bekend voor. Dit komt omdat FrostWire niet alleen beschikbaar is voor Android, maar ook voor Windows computers. Het bekende programma wordt al heel wat jaren door liefhebbers van torrents gebruikt om bestanden te downloaden. Het was dan ook geen verrassing dat er tegenwoordig een FrostWire Android torrent client bestaat.

De kracht van FrostWire blijft het feit dat het een van de beste torrent clients is om muziek te downloaden. FrostWire heeft dan ook mogelijkheden om muziek te categoriseren, te organiseren en een ingebouwde muziekspeler.

5. LibreTorrent

Op nummer vijf staat LibreTorrent, een van de beste Android torrent clients die is ontwikkeld op het libtorrent open source framework. De ontwikkelaars hebben alles uit de kast getrokken om een simpele, maar zeer efficiënte Android torrent client te ontwikkelen.

De app is zeer overzichtelijk, en gebruikers behouden het overzicht over actieve, gedownloade en complete torrents. Ook kun je kiezen uit een lichte en donkere variant, zodat het kleurschema past bij je eigen voorkeuren.

6. Torrnado

Torrnado werkt op een iets andere manier dan de meeste Android Torrent clients in deze lijst. Torrnado download namelijk zelf geen bestanden op een Android apparaat, maar kan gebruikt worden als app om bestanden op een computer te downloaden.

Vanaf een Android apparaat kun je bestanden automatisch laten downloaden op een computer en ze beheren. Dit is handig wanneer je op een Android telefoon of tablet bijna geen ruimte hebt, maar toch onderweg een paar torrents wilt downloaden.

7. TorrDroid

De kracht van TorrDroid komt voort uit het feit dat de Android client zeer overzichtelijk is. Op de hoofdpagina van deze app zie je de downloadgeschiedenis, een zoekbalk en de huidige bestanden die gedownload worden. Met TorrDroid heb je meer eigenlijk niet nodig, en is daardoor zeer gebruiksvriendelijk.

De WI-FI only modus van TorrDroid zorgt ervoor dat gebruikers niet door hun databundel heen branden. Deze instelling is goed te gebruiken in samenwerking met een andere functie van TorrDroid. Bij deze Android torrent client is het namelijk mogelijk om meerdere bestanden tegelijkertijd te downloaden.

8. tTorrent

tTorrent bestaat uit een gratis versie met advertenties, en een betaalde versie waarbij je geen advertenties meer te zien krijgt. Deze android torrent client is gemakkelijk in het gebruik, waarbij je limitaties kunt instellen en zelfs in sequenties kunt downloaden.

Je hebt met deze app de mogelijkheden om je bestanden op een gemakkelijke manier te downloaden en te ordenen. Dit is fijn voor gebruikers die veel torrents downloaden, en het overzicht willen bewaren op een Android apparaat.

9. zetaTorrent

zetaTorrent is een lichtgewicht Android torrent client die vooral gebruikt wordt door mensen die niet willen spelen met instellingen of geavanceerde opties. zetaTorrent heeft een ingebouwde ad-blocker en eigen browser, waardoor je geen moeite hoeft te doen om een torrent te vinden op het internet. 

De reguliere versie van deze android torrent client is gratis, maar er is ook een betaalde optie beschikbaar. Deze pro versie bevat meer opties, en stelt de gebruiker in staat om meer geavanceerde instellingen te gebruiken.

10. Flud

De eerste gratis Android torrent client in deze lijst is Flud. Flud is nog een redelijk recente android client die een simpelere interface heeft dan veel andere Android torrent programma’s.

Een van de sterke punten van Flud is de mogelijkheid om downloads te starten, stoppen of te pauzeren. Dit is vooral zeer handig als je op een gegeven moment geen WI-FI bereik meer hebt. Flud kent geen maximale downloadsnelheid, waardoor je op snelle verbindingen en met goede torrents vrij snel een bestand kunt binnenhalen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Bezochte Webshops van Nederland

Top 10 Grootste Motorclubs van Nederland