Top 10 Beste Add Ons Voor Kodi

Met honderden opties kan het lastig zijn om de beste add ons voor Kodi te vinden. De open-source mediaspeler van de XBMC Foundation is immers zo populair de laatste jaren geworden dat je bijna door de bomen het bos niet meer kunt zien. Kodi wordt nog steeds gezien als de beste mediaspeler voor Android, iOS, Windows en Linux. 

Maar bij de beste open-source speler, horen natuurlijk ook de beste add ons. De meeste add ons zijn vrij simpel te installeren, maar er is veel keuze. Omdat we willen dat je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het instellen van jouw Kodi apps, hebben we de top 10 beste add ons voor Kodi op een rijtje gezet.

1. Exodus Redux

Op de eerste plaats van beste add ons voor Kodi staat Exodus Redux. Via deze zeer bekende en veelgebruikte addon krijg je toegang tot een zeer uitgebreid aanbod aan films, programma’s en series. Dit wordt in zijn geheel gepresenteerd, in een simpele en elegante interface die gemakkelijk te gebruiken is. 

Zeer handig bij Exodus Redux is de zoekfunctie die verwerkt zit in de navigatie. Het aanbod is overzichtelijk ingedeeld, en je kunt in een paar tellen jouw favoriete series of films opstarten. Ook is deze addon te integreren met diensten zoals Trakt.

2. Seren

Seren is helemaal volledig door professionele programmeurs vanaf de grond af aan opgebouwd. En dat is terug te zien in de kwaliteit van deze addon voor Kodi. Allereerst is Seren razendsnel, en je hebt geen last van een trage verbinding, of haperingen. 

Daarnaast zitten er tal van slimme features in. Zo kan je films en series verder kijken waar je bent gebleven, dit wordt allemaal door de add on onthouden. Maar je krijgt ook suggesties te zien op basis van eerder bekeken films en programma’s. Let er wel op dat Seren alleen beschikbaar is voor mensen met een Real-Debrid of Premiumize account, maar dat is zeker de moeite waard.

3. The Magic Dragon

The Magic Dragon is een add on die is overgenomen door nieuwe ontwikkelaars. Hiervoor was deze addon bekend als The Pyramid op Kodi. Je kunt deze addon terugvinden in de Repo van Maverick. The Magic Dragon is vooral heel overzichtelijk, met een zeer uitgebreid aanbod. 

Vanaf het moment dat deze addon wordt opgestart, zie je al direct waarom deze op de derde plaats staat. The Magic Dragon zit bomvol met allerlei soorten films, televisieprogramma’s, muziekzenders, radiozenders en live sport. Genoeg om uit te kiezen en jezelf de hele avond te vermaken.

4. The Crew

The Crew is een populaire add on in combinatie met Real-Debrid voor 4k films en series. Deze add on is een echte all-in-one add on, waar je terecht kunt voor films, series, documentaires, televisieprogramma’s, radio, comedy, muziek en kinderprogramma’s. 

The Crew bestaat al een tijdje, maar de ontwikkelaars zitten niet stil. Ze blijven nieuwe content toevoegen, zenders updaten en aanpassingen maken zodat de gebruikerservaring nog beter wordt. Met een grote diversiteit aan content en functies, is The Crew een must-have voor op jouw mediaspeler.

5. TvTap

TvTap is de meest gebruikte kodi add on voor fans van live televisie en sport. De addon heeft diverse kanalen zoals documentaires, sport, kinderen, entertainment, nieuws en muziek. Waar TvTap echt in uitblinkt, zijn de sportzenders. Je kunt bijna alle zenders uit de hele wereld kijken, met sporten als voetbal, boxen, WWE, NFL, NHL, MBA en tennis.

De kwaliteit van TvTap is uitstekend, en de meeste sportzenders zijn te kijken in HD kwaliteit. De add on is beschikbaar voor bijna ieder Android device en het streamen verloopt vlekkeloos.

6. BBC iPlayer

De BBC iPlayer addon zit vol met content van de beroemde BBC. Normaal gesproken is BBC niet zomaar beschikbaar voor iedereen buiten het Verenigd Koninkrijk, maar met de BBC iPlayer add on voor Kodi is dit wel mogelijk.

Let er wel op dat je een VPN nodig kan hebben om toegang te krijgen tot de content van BBC. Hiervoor kun je een VPN zoals ExpressVPN gebruiken, en jouw locatie aanpassen naar bijvoorbeeld Londen.

7. Venom

Op de zevende plaats staat Venom, een vrij nieuwe add on. Venom doet precies wat het moet doen, films en series streamen. Veel meer kun je er ook niet mee. Maar Venom wordt wel regelmatig geupdate met nieuwe content om te streamen. Aan de achterkant heeft Venom een aantal technologische snufjes om de kijkervaring te verbeteren. Zo switcht de addon tussen bronnen, zodat de hoogste kwaliteit wordt gekozen en de mogelijkheid om in 4k te kijken.

8. Netflix

De Netflix addon voor Kodi is perfect voor mensen die vanaf hun streaming box naar de topfilms en series op Netflix willen kijken. Het complete aanbod van Netflix is beschikbaar via de add on, en lijkt op op de app voor Android en iOS.

Met duizenden films, series en documentaires is Netflix wellicht de grootste legale verzameling die er maar bestaat. Een abonnement heb je al voor een paar euro per maand. Een aanrader voor fans van series, die je in hoge kwaliteit via jouw Kodi speler kunt kijken.

9. Masterani Redux

Masterani Redux is de perfecte addon voor liefhebbers van anime. Masterani Redux is de verbeterde variant van Masterani en Anime Incursion. Door de pluspunten van beide addons te combineren is Masterani Redux ontstaan. 

Deze anime addon heeft een uitgebreid aanbod aan films en series om te kijken. Alle anime wordt snel gestreamd, zonder enige vertraging, en een schone, nette interface waardoor je razendsnel je favoriete series kunt kijken.

10. Medusa

Op de tiende plaats staat Medusa. Deze vrij nieuwe add on voor Kodi heeft hard aan de weg getimmerd met een indrukwekkend aantal gratis films en series. Medusa werkt prima op allerlei verschillende platformen en versies van Kodi. Deze addon is ideaal voor fans van klassieke films en series, maar ook als je op zoek bent naar recente afleveringen van nieuwe series. 

Wees er wel bewust van dat sommige films en series niet met de juiste licentie worden afgespeeld. Dit is afhankelijk van waar je de film kijkt, dus let hier goed op.

Wat vond je van dit artikel?

Top 30 Beste Belgische Series Op Videoland

Top 10 Lekkerste Spaanse Gerechten