Top 10 Beste Actiefilms Op Videoland

Naast Netflix heeft Videoland een groot aanbod aan films van verschillende genres, maar de beste actiefilms op Videoland steken er toch wel bovenuit. Actiefilms blijven al tientallen jaren favoriet bij het grote publiek, en jaarlijks komen er dan ook tientallen films uit met grote namen. Waar we vroeger naar de videotheek gingen om een film te huren, kun je nu simpelweg de Videoland app opstarten en een film uitkiezen.

Op het gebied van actiefilms doet Videoland het goed. Ze hebben een combinatie van grote kaskrakers en een aantal niche actiefilms in het assortiment zitten. Bovendien kun je op de app ook diverse exclusieve films zien die je nergens anders kunt bekijken. Wat ons betreft een prima mix tussen nieuwe, en oudere films. Dit zijn de top 10 beste actiefilms op Videoland.

1. Kill Bill: Vol. 1

Op de eerste plaats staat de kaskraker van Quentin Tarantino, Kill Bill: Vol 1. Uma Thurman speelt een vrouw die ontwaakt uit een vier jaar durende coma, om erachter te komen dat haar ex-man Bill verantwoordelijk was voor de dood van haar kind en haar coma. Ze besluit wraak te nemen, en opent de jacht op de verantwoordelijken.

Kill Bill: Vol 1 heeft een uitstekend verhaal, en is een expressionistisch meesterwerk van Tarantino. Hij heeft met deze actiefilm aangetoond dat hij een eigen unieke stijl kan ontwikkelen, en dat kan uitwerken tot kaskrakers. Kill Bill: Vol 1 is de beste actiefilm die te vinden is op Videoland.

2. The Hunger Games

De boekenreeks bestond al langer, maar in 2012 kwam daar een film bij met de gelijknamige titel. The Hunger Games was het startschot voor een van de beste film series ooit gemaakt, en blijft een iconische actiefilm.

Katniss Everdeen leeft in een dystopische toekomst, waar iedereen in districten leeft. Jaarlijks vinden daar The Hunger Games plaats. Wanneer haar broertje wordt uitgekozen om mee te doen, besluit Katniss zijn plek in te nemen en de wereld te veranderen.

3. Fast & Furious 7

James Wan stond als regisseur aan het roer van de zevende Fast & Furious film uit de serie. De grootste tegenslag kwam natuurlijk met het overlijden van steracteur Paul Walker. Maar desondanks hebben ze het voor elkaar gekregen om een van de sterkste actiefilms neer te zetten die op Videoland te zien is.

Fast & Furious 7 bezit alle ingrediënten zoals ze horen bij de films. Snelle auto’s, razendsnelle achtervolgingen, races, schaars geklede dames en de nodige dosis actie. De film is een waardig afscheid van Paul Walker, en een aanwinst voor Fast & Furious fans.

4. The Hateful Eight

Quentin Tarantino kwam in 2015 weer met een film zoals alleen hij zelf ze kan produceren. Ditmaal koos Tarantino het wilde westen als achtergrond, en Wyoming tijdens de wintermaanden als decor.

In The Hateful Eight komen een premiejager en zijn gevangene terecht in een sneeuwstorm, en kiezen ervoor om te gaan schuilen tot het weer opklaart. Maar het huis waar ze terechtkomen, zit vol met nare en lugubere figuren. 

5. Snowpiercer

Snowpiercer speelt zich in zijn geheel af op een trein. Maar niet zomaar een trein, het is een kilometers lange machine die een paar honderd overgebleven mensen bevat nadat de aarde is verwoest door een nieuwe ijstijd.

De illustere Mister Wilford heeft de leiding over de trein, en is ingedeeld in klassen waarin mensen leven. Snowpiercer heeft een verhaal als geen ander, en ondanks de beperkte mogelijkheden toch een zeer spannende actiefilm op Videoland. 

6. John Wick

John Wick heeft een enorme impact gemaakt op de actiefilms de afgelopen jaren. Naast een geweldige soundtrack, heeft John Wick ook nog eens een compleet andere aanpak. De ‘bad guys’ zijn erg slim, en John moet er alles aan doen om ze te slim af te zijn.

Keanu Reeves speelt de hoofdrol in deze actiefilm, en weet een uitstekend personage neer te zetten. De actieshots zijn zeer goed in beeld gebracht, en zoals je van dit type film mag verwachten komen er de nodige moves en explosieve gevechten aan te pas.

7. Divergent

In een post-apocalyptische wereld behoort iedereen tot een factie, maar er bestaan divergents die bij geen enkele horen. Tris is een divergent, en komt erachter dat er een plan bestaat om ze uit te roeien. Ze raakt verzeild in een strijd om te overleven, en doet er alles aan om het bewind omver te werpen. Divergent is de eerste film uit een langere reeks die te zien zijn op Videoland, en blijft tot op de dag van vandaag een unieke actiefilm gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks.

8. New Kids Nitro

Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barry ontbreken niet op Videoland en ook niet in deze lijst. New Kids Nitro neemt de Nederlandse cultuur op de hak, en de mannen uit Maaskantje zijn dan ook typische figuren.

De humor is op z’n minst zwart te noemen, en er komen een aantal legendarische scènes voorbij. Maar het blijft in New Kids Nitro niet bij de ruzie tussen Maaskantje en Schijndel, want zombies komen ook voorbij.

9. The Expendables

The Expendables werd aangekondigd met een hele hoop veteranen uit actiefilms. Op de lijst stond Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture en Jet Li. Samen vormen de mannen in de film een groep huurlingen die op gepaste, explosieve wijze de strijd aangaan met een dictator in Latijns-Amerika.

The Expendables is een echte actiefilm. Er wordt veel in geschoten, gevochten en vanalles gesloopt. Het is dan ook het schoolvoorbeeld van een actiefilm zoals die bedoeld is. Het verhaal laat soms wat te wensen over, maar The Expendables kijkt lekker weg.

10. Spider-Man 2

De tweede Spider-Man film uit de serie is er eentje die iedere actiefilm fan heeft moeten zien. Peter Parker kruipt in de film nogmaals in de huid van Spider-Man, en gaat de strijd aan met de kwaadaardige Doctor Otto Octavius.

In deze film zien we niet alleen de actie zoals we gewend zijn bij Spider-Man, maar ook een Peter Parker die het wat lastiger heeft met zijn leven. Veel gaten uit de eerste film worden opgevuld, en er wordt ook aandacht besteed aan de achtergrond van de diverse karakters. Maar de hoeveelheid actie spat nog steeds van het scherm af, en Spider-Man heeft heel wat unieke movies.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Grootste Vliegtuigmaatschappijen Ter Wereld

Top 10 Leukste Dingen Om Te Doen Tijdens Een Dagje Texel