Top 10 Beste Actiefilms Op Netflix

Met de beste actiefilms op Netflix kun je jezelf wel een paar avondjes vermaken. De online film aanbieder heeft namelijk een compleet eigen sectie in de filmcategorieën speciaal voor actiefilms. De Netflix app heeft klassieke actiefilms, maar ook een hele hoop nieuwe releases van de afgelopen jaren. Maar ook fans van niche actiefilms worden gelukkig niet vergeten, evenals de Japanse en Koreaanse films.

Maar sommige films zijn het kijken niet waard. Ze zitten vol met ongeloofwaardige scènes, en de acteurs lijken zich niet echt in de rol te hebben verdiept. Het laatste wat je wilt is er na drie kwartier achter komen dat de film eigenlijk nergens op slaat. Daarom hebben wij de hele catalogus aan actiefilms op Netflix onderzocht, en de toppers op een rijtje gezet. Dit zijn de top 10 beste actiefilms op Netflix.

1. The Dark Knight

Heath Ledger wist als geen ander The Joker neer te zetten in een Batman film. The Dark Knight is gewelddadig, spannend en laat zien dat zelfs voor een superheld het niet gemakkelijk is. Heath Ledger ging niets voor niets met een Oscar ervandoor voor zijn uitstekende acteerprestaties.

In The Dark Knight zien we Batman die het opneemt tegen The Joker. De doorgedraaide Joker zet alles op alles om Gotham te vernietigen. Batman moet hem tegenhouden, maar heeft tegelijkertijd te maken met allerlei nare figuren en zijn verleden. De film is niet te vergelijken met andere films, en de beste actiefilm die op Netflix staat.

2. V For Vendetta

V For Vendetta neemt je mee naar een dystopische wereld waarin Engeland zwicht onder een fascistisch regime. De mensen worden vanuit iedere hoek in de gaten gehouden, en tegenstanders verdwijnen zonder pardon.

Maar een man met een masker onder de naam V laat zich niet zomaar het zwijgen opleggen. Hij gaat de strijd aan met het regime en de kanselier. In zijn strijd neemt hij Evey Hammond mee, die een belangrijke rol in het verzet gaat spelen.

3. The Irishman

Martin Scorsese kwam in 2019 met een nieuwe film genaamd The Irishman. Het was niet zomaar een film, maar een echte maffia epos. De film duurt meer dan 2.5 uur, maar is iedere minuut waard. Met gevestigde namen als Al Pacino, Robert De Niro en Joe Pesci wist Scorsese iedere verwachting te overtreffen.

De film gaat over maffia-huurmoordenaar Frank Sheeran en is deels gebaseerd op waargebeurde verhalen van de huurmoordenaar en zijn omgeving. Het turbulente en lastige leven van Frank Sheeran staat centraal in de film, en volgt zijn werk en leven over een periode van tientallen jaren. Een prachtige film over het leven van een echte gangster.

4. The Revenant

Leonardo Dicaprio duikt in deze film in de huid van een pelsjager genaamd Hugh Glass. In de zeer spannende en actievolle film zien we Hugh als een harde man die het niet gemakkelijk heeft. Een aanval van een beer, gewelddadige collega’s en een continue machtsstrijd vormen het toneel. 

Hugh Glass gaat door diepe dalen en weet telkens maar net het hoofd boven water te houden. Dicaprio zet de rol perfect neer, en weet het leed en de emoties goed te vertalen op het witte doek.

5. Edge of Tomorrow

Tussen de vele historische actiefilms op Netflix valt Edge of Tomorrow op. William Cage is een soldaat die aan de frontlinies staat op het moment dat aliens de aarde aanvallen. Tijdens de gevechten sneuvelt hij, maar daar eindigt zijn leven niet. 

William wordt namelijk weer wakker, en de aanval begint opnieuw. Het blijkt dat hij vast zit in een timeloop, en zijn enige mogelijkheid is om de mensheid te proberen te redden. Edge of Tomorrow is een prima actiefilm met Tom Cruise in de hoofdrol.

6. John Wick

Keanu Reeves was een tijdje bijna niet meer te zien in films, maar de acteur werd weer razend populair na de release van John Wick. John Wick lijkt op het eerste gezicht een normale man, maar wanneer zijn huisdier wordt vermoord pakt hij zijn spullen en gaat erop uit, om wraak te nemen.

John Wick is uitgegroeid tot een legendarisch personage, en de film heeft meerdere vervolgfilms gekregen. De film heeft niet heel veel diepgang, maar de scènes zijn zeer spectaculair gefilmd wat resulteert in een uitstekende actiefilm.

7. Extraction

Extraction is een van de nieuwste actiefilms op Netflix, en werd zeer goed ontvangen door het publiek. De film speelt zich grotendeels af in Bangladesh, waar een jongetje wordt ontvoerd in de stad.

Maar daar eindigt het verhaal niet, want Tyler Rake wordt naar de stad gestuurd om het jongetje te bevrijden. Extraction heeft een sfeertje die je niet in veel andere actiefilms tegenkomt, en alles is qua special effects uit de kast getrokken. 

8. The Expendables

Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren en Bruce Willis vormen samen met nog een aantal andere veteranen de cast voor deze film. De film is dan ook een ode aan de actiehelden uit eerdere jaren.

Zoals het hoort bij een actiefilm met deze acteurs, krijg je tijdens de film de nodige chaos, explosies, gevechten en ruzies te zien. De mannen spelen allemaal een rol in hun bekende stijltje, wat ervoor zorgt dat de film lekker wegkijkt en prima entertainment levert.

9. London Has Fallen

London Has Fallen zorgt voor het klassieke actiefilm concept. Het is het vervolg op Olympus Has Fallen, en is nog beter dan zijn voorganger. In de film speelt Gerard Butler de rol van Mike Banning. Mike is in Londen om een begrafenis van een overheidsfunctionaris bij te wonen.

Maar hij komt erachter dat er een plan in werking wordt gezet om de wereldleiders die in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis, om zeep te helpen. Met veel geweld en actie zet hij alles op alles om de terroristische aanslag te voorkomen. 

10. Bad Boys For Life

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is Bad Boys For Life te zien op Netflix. Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben de productie op zich genomen, en wisten een waardig vervolg te creëren. 

Mike Lowrey is in deze film in een mid-life crisis terecht gekomen, terwijl Marcus Burnetts een waardige inspecteur is geworden. Maar wanneer er een huurmoordenaar op de stoep staat, bundelen de mannen hun krachten en komen ze in actie.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Boeken Ooit Geschreven

Top 10 Veiligste Steden Van Nederland