Top 10 Best Verkochte Boeken Op Bol.com

Jaarlijks worden er duizenden nieuwe Nederlandstalige boeken uitgegeven. Aan keus is er dus geen gebrek. Toch zijn er bepaalde boeken die onder het lezerspubliek meer in de smaak vallen dan anderen. Dat bewijst de onderstaande top 10 met best verkochte boeken op bol.com.

1. Japan in honderd kleine stukjes – Paulien Cornelisse

In dit prachtig vormgegeven boek deelt Paulien Cornelisse aan de hand van haar persoonlijke Japan-verzameling haar kennis met de lezer over dit Aziatische land. Je komt opmerkelijke feitjes tegen, maar ook een aantal boeiende observaties van de Japanse taal. Daarnaast toont de schrijfster je allerlei vondsten, waar ze tijdens haar reizen en verblijfsperioden in Japan tegenaan liep. Een leuk boek voor zowel nieuwsgierige reizigers, die het land binnenkort willen bezoeken, alsook voor geïnteresseerde thuisblijvers, die het gewoon leuk vinden om meer over Japan te weten te komen.

2. Style your life – Lonneke Nooteboom

Dit boek is een stylegids en een motivatiehandboek in één. Syliste Lonneke Nooteboom legt er niet alleen in uit hoe je er pico bello uit kunt zien, maar inspireert je ook om voor jezelf te kiezen.

Dat doet ze aan de hand van het vertellen van haar eigen gebeurtenissen uit het verleden, toen ze druk in de weer was om haar dromen na te jagen.

Naast haar persoonlijke verhaal krijg je ook tal van praktische tips over hoe je het beste een druk werkleven met tal van andere belangrijke zaken, zoals je gezinsleven en regelmatig sporten kunt combineren.

3. De Vlinderkamer – Lucinda Riley

In dit boek draait het om natuur, familie en liefde. Als kind ving hoofdpersoon Posy Montague graag vlinders met haar vader.

Haar liefde voor de natuur zorgde ervoor dat ze de eerste vrouwelijke student plantkunde in Cambridge werd. Tegenwoordig vertoeft ze graag zoveel mogelijk in haar schitterende tuin. Het bijbehorende landhuis ligt er echter minder florissant bij.

Herstellen blijkt te duur te zijn, waardoor er niet anders op lijkt te zitten dan het landgoed te verkopen. Maar alles verandert plotseling als Freddie, de eerste liefde van haar leven, opnieuw in beeld komt.

4. LvG – Louis van Gaal en Robert Heukels

In LvG vertelt voetbalcoach Louis van Gaal zijn eigen verhaal. Hij behandelt successen én missers en belicht de keuzes die hij op die momenten maakte.

Daarnaast geeft hij zijn visie over zijn ontwikkeling als trainer en de toekomst van het voetbal en geeft hij de lezer een kijkje in zijn privéleven. In ‘LvG’ is ook ruim baan gemaakt voor 20 nationale en internationale toppers uit de voetbalwereld, die ooit met Van Gaal hebben gewerkt. Zij doen onverbloemd hun zegje.

Daardoor is dit voetbalboek niet een pure lofzang, maar geeft het een evenwichtig beeld van de coach én de mens Louis van Gaal.

5. De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy en Arthur Japin

Dit is een boek voor jong en oud. Het bevat maar liefst 100 schitterende illustraties, die vergezeld worden door poëtische teksten. Al lezend ontdek je hoe een jongen bijzondere vriendschappen sluit met een mol, een vos en een paard.

Tezamen leren ze stap voor stap allerlei levenswijsheden. Dit boek is een regelrechte, moderne klassieker, die je kijk op het leven kan veranderen.

6. Het geheim van levenskracht – Rajshree Patel

In dit boek krijg je allerlei praktische tips, die er mede voor kunnen zorgen dat je van een onuitputtelijke bron aan levensenergie kunt profiteren. Zelfs als je een druk leven leidt.

Rajshee Patel neemt je mee op een boeiende reis van zelfontdekking, waardoor je relatie, je werk, je omgang met anderen en de omgang met jezelf in een nieuw perspectief worden geplaatst.

Door de inhoud van dit boek te overdenken en vervolgens concreet tot actie over te gaan kun je rekenen op een vitaal gevoel, meer rust in je hoofd, minder stress en minder last van negatieve gedachten.

7. In hechtenis – Nicci French

Een vrouw, die naar eigen zeggen onterecht in de gevangenis zit, probeert haar onschuld te bewijzen. Van de bewuste dag, waarop ze haar buurman zou hebben vermoord, kan ze zich niets meer herinneren, omdat ze toen aan een depressie leed.

Als ze merkt dat haar advocaat haar verhaal in twijfel trekt, besluit ze zelfstandig haar verdediging uit te voeren. Haar ex en diverse kennissen uit haar dorp bezoeken haar in de gevangenis, waardoor ze stukje bij beetje de puzzel van het misdrijf completer kan maken.

Probeert iemand anders haar de schuld in de schoenen te schuiven of heeft ze het toch echt zelf gedaan?

8. Souvenir – Suzanne Vermeer

In dit boek volg je Nienke Dijkstra en haar moeder tijdens een vakantie in Umbrië. Het plan is om er een meerdaagse kookcursus te volgen, lekker te wandelen en te genieten van wijn en leuke uitstapjes in de regio.

Die plannen lijken in het water te vallen als Carolien opeens met een taxi naar Florence afreist. Het is de stad waar ze in haar tienerjaren een tijdje heeft gewoond. Nienke kan haar moeder niet terugvinden en maakt zich zorgen, omdat Carolien Alzheimer heeft.

Daarnaast ontwikkelt zich ook thuis in Nederland een drama.

9. Gewoon vegan – Alexandra Penrhyn Lowe

Veganistisch eten is trendy en is dan ook in tal van Nederlandse huishoudens inmiddels letterlijk dagelijkse kost. Met behulp van dit kookboek leer je hoe je eenvoudige en ook meteen smakelijke veganistische maaltijd klaar kunt maken.

Het boek bevat 80 verschillende recepten, die gegarandeerd ook bij sportende partners en kritische kleuters in de smaak zullen vallen. De ingrediënten die Alexandra Penrhyn Lowe in de recepten gebruikt, zijn in de regel gewoon bij elke supermarkt te koop.

Je hoeft dus niet tig verschillende speciaalzaakjes af te lopen om een volledig veganistische maaltijd op tafel te kunnen zetten.

10. Heerlijk duurt het langst – Jill Mansell

In de feelgoodroman ‘Heerlijk duurt het langst’ van Jill Mansell is de hoofdrol weggelegd voor Lainey, Ze had echt het gevoel dat het goed zat met haar relatie, totdat bleek dat hij er met een ander vandoor ging.

Hierdoor verliest Lainey het vertrouwen in de romantiek. Tijdens haar nieuwe baan bij een chaotisch gezin in Cornwall heeft ze dan ook helemaal geen oog voor Seth, de knappe stiefzoon van haar baas.

Zowel Lainey als Seth zijn echter niet helemaal eerlijk over hun leven en proberen dat zo goed mogelijk te verbergen. Dit maakt hun onderlinge verhouding alleen maar ingewikkelder.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 beste solar powerbanks van dit moment

Top 10 lekkerste soorten witbier