Top 10 Best Betaalde Sales Banen

CEO shaking hand to new employee

Bij de best betaalde sales banen kun je een behoorlijk salaris verdienen. Veel mensen denken bij sales direct aan de verkopers in de winkel die je een product proberen aan te smeren die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Dit is inderdaad ook een sales baan, maar er zijn nog tientallen andere soorten sales banen. We kunnen je wel vertellen dat sales vaak veel meer inhoudt dan alleen het aan de man brengen van producten of diensten.

Goedbetaalde sales banen zijn in alle sectoren en branches terug te vinden. Het verkopen van producten speelt bij deze functies een kleinere rol dan je zou denken. Want bij sales draait het om meerwaarde. Wanneer de klant voordeel kan behalen met datgene wat jij verkoopt, zijn beide partijen tevreden. Op de achtergrond speelt zich dan ook veel meer af dan mooie praatjes. In de sales werken en aardig verdienen? Dat kun je met deze functies doen. Dit zijn de top 10 best betaalde sales banen.

1. Sales director

De best betaalde baan in de sales is die van sales director. Als sales director ben je verantwoordelijk voor het behalen van de juiste verkoopresultaten en zorg je ervoor dat de verkoopstrategie aansluit bij de visie van het bedrijf waar je werkt. Ook geeft de sales director leiding aan een team van mensen, en is de rol betrokken bij de marketing.

Het is een baan met behoorlijk veel verantwoordelijkheid, en de sales director is uiteindelijk degene die ervoor moet zorgen dat verkopen worden gesloten en targets worden gehaald. Soms is een sales director direct onderdeel van de directie, maar het kan ook voorkomen dat je rapporteert aan de directeur. Het salaris kan variëren, maar gemiddeld verdient een sales director 80.000 euro per jaar.

2. Sales specialist

Een sales specialist is niet iemand die in de winkel staat, maar een persoon die bij grote zakelijke klanten over de vloer komt om zakelijke oplossingen en mogelijkheden te bespreken. De sales specialist heeft diepgaande kennis over de markt waarin hij zich bevindt, en werkt samen met een team om tot een voorstel te komen.

De trajecten van sales specialisten zijn vaak langdurig. Het gaat om grote verkopen en aanbestedingen. De sales specialist kent alle ins & outs van de markt, en weet hoe hij meerwaarde kan toevoegen. Dit is dan ook de reden dat de functie zeer goed betaald, met aangename extra voorwaarden zoals jaarlijkse bonussen en leaseauto’s.

3. Sales analist

Een sales analist maakt berekeningen voor sales managers en klanten, maar houd zich ook bezig met het analyseren van de cijfers voor het bedrijf waarin ze werkzaam zijn. De analist weet precies hoe door middel van analyses het meeste optimale model berekent kan worden.

Sales analisten vervullen een belangrijke rol binnen iedere verkopende organisatie. Ze maken de rapportages, en zorgen ervoor dat de juiste beslissingen door andere sales functies gemaakt kunnen worden. Een goede sales analist verdient gemakkelijk 50 tot 60.000 euro per jaar.

4. Area sales manager

De area sales manager heeft de leiding over een bepaalde regio. Deze persoon is verantwoordelijk voor de verkopen en het succes in een bepaald gebied. Daarbij stuurt de area sales manager het team aan die zich richt op klanten in een specifieke regio.

Vaak is dit een gespecialiseerde sales baan, die wordt uitgevoerd door een ervaren manager die de regio en de klanten kent. Afhankelijk van de grootte van het gebied en het aantal klanten, kan het salaris behoorlijk oplopen.

5. Sales coördinator 

De functie sales coördinator is een van de meer uitgebreide functies op het gebied van sales. De coördinator zorgt ervoor ervoor dat het sales traject bij een klant vlekkeloos verloopt en is een verbindende schakel in het geheel.

Dit is een ideale baan voor mensen met affiniteit in de sales, die zeer goed zijn in organiseren en om kunnen gaan met een diverse en uitdagende functie. Het salaris van een sales coördinator ligt tussen de 35.000 tot 50.000 euro per jaar.

6. Business development manager

Waar een sales manager zicht richt op de verkoop van bestaande producten aan gevestigde klanten, gaat de business development manager juist op zoek naar nieuwe kansen in opkomende markten.

De business development manager is vaak de persoon die in gesprek gaat met andere bedrijven of klanten, om innoverende technologie en nieuwere producten te promoten. Het doel hiervan is om samen met de klant te innoveren en voorop op de huidige markt te lopen. Een startende business development manager verdient ongeveer 3500 bruto per maand, maar een ervaren manager al snel 4500 per maand.

7. Technisch accountmanager

Een technisch accountmanager lijkt op het eerste gezicht veel op een reguliere accountmanager. Maar deze functie is gericht op technische oplossingen in verschillende branches, en de technisch accountmanager heeft dan ook diepgaande kennis over bepaalde techniek en technologieen.

Als technisch accountmanager ben je bezig met zowel de verkoop, maar ook met het definiëren van een globale en passende oplossing. Het gemiddelde salaris ligt met 45.000 euro per jaar dan ook hoger dan die van een reguliere accountmanager.

8. Sales manager

De sales manager heeft binnen de organisatie de leiding over een team van verkopers of accountmanagers. Ze zorgen ervoor dat het team alle middelen heeft om de targets te halen, en stemt de strategie af met andere afdelingen.

Meestal groeit iemand door in de rol van sales manager na een aantal jaren ervaring. Zeker wanneer je de markt goed kent en kennis hebt over de producten, is dit een goede stap omhoog. Sales managers verdienen ongeveer 3500 tot 4000 euro bruto per maand.

9. Account executive 

Een account executive is verantwoordelijk voor de relaties met klanten en begeleid trajecten van het begin tot het eind. Het is belangrijk om te weten dat een account executive meestal een portfolio met bestaande klanten heeft, waarbij ze het eerste aanspreekpunt zijn.

Waar accountmanagers meestal aan de slag gaan met nieuwe klanten, heeft de account executive grotere en belangrijkere klanten. Diepgaande kennis van de markt is dan ook vereist om te slagen in deze functie.

10. Accountmanager

De eerste functie in deze lijst is de accountmanager. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de verkoop en het relatiebeheer bij diverse nieuwe en bestaande klanten. Ze adviseren de klant en zorgen ervoor dat de juiste producten aan de man worden gebracht.

Een startende accountmanager verdient ongeveer 2000 euro bruto per maand, maar dit loopt snel op naar het gemiddelde van 3500 per maand. Daarnaast ontvang je als accountmanager vaak een bonus wanneer targets worden gehaald. 

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Gelukkigste Beroepen Ter Wereld

Wat is een NAS?