Top 10 Best Betaalde Banen Zonder Diploma

Voor veel mensen wordt de beste betaalde baan ook wel als de beste baan gezien. Maar vaak heb je voor een zeer goed betaalde baan ook vele jaren aan studies en bijzonder veel diploma’s nodig. Toch zijn er veel banen waaraan men uitstekend kan verdienen zonder jaren in de schoolbanken te moeten zitten of gigantisch veel ervaring in huis te moeten hebben.

De beste betaalde baan zonder diploma is het beroep van belegger. Een branche die misschien een wat slechte indruk heeft gekregen door films als The Wolf Of Wallstreet maar absoluut een vakgebied waarvoor geen diploma’s nodig zijn maar de verdiensten zeker erg hoog kunnen liggen. Benieuwd naar de andere 9 goed betaalde banen zonder diploma? Kijk dan snel hieronder verder.

1. Belegger

Gemiddeld salaris per maand: €5500

Al vele tientallen jaren is het beroep van belegger de manier om een flink inkomen te vergaren. De wereld is daarentegen extreem competitief dus lang niet iedereen houdt het er even goed of lang in uit.

Een vrij eenvoudig te verkrijgen licentie is alles wat je nodig hebt om het als de nieuwe “Wolf” te proberen en misschien maken ze over 30 jaar wel een film over jouw leven en carriere!

2. Commercieel adviseur

Gemiddeld salaris per maand: €5589

Als commercieel adviseur zorg je ervoor dat anderen méér geld kunnen verdienen. En dat is een kunst die absoluut geld waard is. Je moet er alleen dan wel voor zorgen dat jouw adviezen zo goed zijn dat de klanten zich bij jou blijven aandringen voor nieuwe adviezen.

Wanneer dit je lukt heb je goud in handen, een commercieel adviseur kan afhankelijk van de werkvelden waar hij zich op richt vele duizenden euro’s per week verdienen.

3. Software programmeur

Gemiddeld salaris per maand: €3626

Toegegeven, er zijn zeer veel opleidingen en diploma’s beschikbaar voor software programmeurs. Maar belangrijker in het vak is dat je ook daadwerkelijk de competenties heeft. Omdat het een wereld betreft die altijd aan verandering onderhevig is, zeggen diploma’s over het algemeen niet zo heel erg veel.

Wanneer jij dus bijzonder veel programmeertalen zeer goed beheerst zal geen enkel bedrijf een probleem hebben om jou een test te geven, aan te nemen en het bijhorende dikke salaris te geven.

4. Luchtverkeersleider

Gemiddeld salaris per maand: €6200

Er is absoluut een zware opleiding vereist wanneer je als luchtverkeersleider wenst te gaan werken maar deze wordt niet afgesloten met een officieel diploma. Als luchtverkeersleider wordt er veel van je vereist. De verantwoordelijkheden zijn immers zeer groot, het leven van honderden mensen ligt letterlijk in jouw handen.

Wie wiskundig sterk is, onder druk kan presteren en altijd het overzicht houdt kan in luchtverkeersleider zomaar eens de perfecte en zeer goed betaalde job vinden.

5. Liftreparateur

Gemiddeld salaris per maand: €2950

Liftreparateur? Jazeker, liftreparateur! Omdat liften technisch zo lastig in elkaar zitten is er geen specifieke opleiding tot liftreparateur. Het enige wat van je verwacht wordt is dat je een goede technische kennis hebt en de rest leer je allemaal onderweg. Een kapotte lift is een urgente zaak en daardoor werk je als liftreparateur vaak ook op oproepbasis.

Door de vereiste technische vaardigheden gecombineerd met de urgentie is het uurloon van een liftreparateur over het algemeen zeer hoog. En omdat er jaarlijks vele liften bijkomen in Nederland ben je ook nog eens redelijk verzekerd van werk in de toekomst.

6. Evenementenplanner

Gemiddeld salaris per maand: €2740

Food Festivals, Rock Festivals, Markten, Corso’s, en nog vele duizenden andere vormen van evenementen zijn bedenkbaar. Meer dan ooit is er altijd wel iets te doen in de omgeving. Al die feesten moeten natuurlijk georganiseerd worden en daar komt de evenementenplanner om de hoek kijken.

Een goed concept is natuurlijk nog niet direct uitgewerkt tot een uitstekend evenement maar wanneer het wel aanslaat kunnen de verdiensten als evenementenplanner exorbitant groot zijn. Heb je altijd dus wel van het organiseren van een feestje gehouden en als deze ook altijd succesvol verlopen zijn is dit voor jou misschien wel de perfecte baan!

7. HR Manager

Gemiddeld salaris per maand: €4429

HR Managers maken de vertaalslag van het door de directie ingestelde beleid naar de werkvloer. In principe zijn ze hierdoor de carburateur van de onderneming. Het takenpakket is enorm en de verantwoordelijkheden zeker ook groot.

Er komt dus heel wat kijken bij de functie van een HR Manager, zeker op het gebied van communicatieve vaardigheden omdat je zowel met de directie als met het ‘werkvolk’ goed overeen moet kunnen komen. Maar van alles wat bij de functie komt kijken is een diploma er absoluut géén van.

8. Uitvaartondernemer

Gemiddeld salaris per maand: €2750

Eén van de weinige zekerheden in het leven is dat we allemaal een keer dood gaan. En nu zeker met de vergrijzing gaat dit in een sneller tempo dan ooit daarvoor. Buiten dat is een prachtige uitvaart niet in geld uit te drukken en zijn veel mensen hier ook nog eens een leven lang voor verzekerd.

Gelukkig maar want de bloemen, muziek, kist en verzorging voor de bezoekers zijn zeker niet goedkoop. Als uitvaartondernemer wordt er veel waardigheid, respect, kunde en menselijkheid van je verwacht en dat zijn precies zaken die niet in een diploma uit te drukken zijn.

9. Medewerker op een boorplatform

Gemiddeld salaris per maand: €3541

Uiteraard zijn er op boorplatforms zeer veel functies te vinden waarvoor bijzondere en specialistische diploma’s noodzakelijk zijn. Omdat het buiten een gesloten werk- ook een leefomgeving is, is er daarentegen bijzonder veel vraag naar bijvoorbeeld medewerkers in het onderhoud, de schoonmaak, keuken en tal van soortgelijke onderdelen.

Wie op een boorplatform werkt moet veel tijdsoffers brengen. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat je een maand van huis weg bent. Dit krijg je daarentegen wel weer met enkele weken verlof gecompenseerd. En een bijzonder goed gevulde bankrekening.

10. Glazenwasser

Gemiddeld salaris per maand: €2984

De top 10 van beste betaalde banen zonder diploma gaat van start met het beroep van glazenwasser. En dan gaat het met name om de glazenwassers van grote moderne kantoorgebouwen. Deze hebben vaak een zeer groot glasoppervlakte welke door bijvoorbeeld luchtvervuiling en neerslag snel vuil kan worden.

Dit terwijl licht een belangrijke functie uitoefent op kantoor om het personeel energiek en vrolijk te houden. Zo ben je dus altijd verzekerd van een baan waarbij je goed verdient en weinig hoogtevrees één van je belangrijkste werkeigenschappen is.

Overzicht van de top 10 best betaalde banen zonder diploma

NummerBeroepSalaris
1Belegger€5500
2Commercieel adviseur€5589
3Software programmeur€3626
4Luchtverkeersleider€6200
5Liftreparateur€2950
6Evenementenplanner€2740
7HR Manager€4429
8Uitvaartondernemer€2750
9Medewerker op een boorplatform€3541
10Glazenwasser€2984

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Netflix Series Voor Meiden

Top 10 Gevaarlijkste Haaien ter Wereld