Top 10 Bedrijven Met De Meeste Werknemers Ter Wereld

Wist jij dat er in Nederland meer dan twee miljoen bedrijven staan ingeschreven bij de kamer van koophandel? Dat betekent dat ongeveer 1 op de 7 volwassen inwoners in Nederland een eigen bedrijf heeft. Het aantal bedrijven is erg gestegen in de afgelopen jaren, en niet alleen in Nederland, wereldwijd zijn er talloze bedrijven, van groot tot klein.

De meeste bedrijven beginnen vaak klein en groeien dan steeds verder door. Een aantal bedrijven is hier erg in geslaagd en sommige hebben nu zelfs meer dan een miljoen werknemers. Dit is de top 10 lijst van bedrijven met de meeste werknemers ter wereld.

1. Walmart

Aantal medewerkers: 2,2 miljoen

De bekende Amerikaanse supermarktketen en detailhandel Walmart heeft meer dan 2,2 miljoen werknemers, waarvan bijna 1,5 miljoen in Amerika werkt. Wat ooit begon als een kleine supermarkt, is uitgegroeid tot meer dan 4.500 winkels in Amerika en duizenden winkels wereldwijd.

Van je dagelijkse boodschappen, elektronica tot meubels en autobanden, je kunt voor al je wensen haast wel bij Walmart terecht. En dat alles voor een redelijk betaalbare prijs.

2. China National Petroleum Corporation (CNPC)

Aantal medewerkers: 1,3 miljoen

Het Chinese energiebedrijf CNPC heeft maar liefst 1,3 miljoen medewerkers. Het is niet alleen China’s grootse olie- en gasproducent, maar wereldwijd een aannemer op het gebied van technische constructie, het ontwikkelen van nieuwe energie, kapitaalbeheer en verzekeringsdiensten.

3. China Post Group Corporation

Aantal medewerkers: 927.000

De officiële postdienst van China, de China Post Group Corporation, is eigendom van de Volksrepubliek China. 927 duizend medewerkers zorgen er dagelijks voor dat alle brieven en pakketjes efficiënt en spoedig bezorgd worden, zowel binnen het land als internationaal.

4. State Grid Corporation of China (SGCC)

Aantal medewerkers: 907.000

Het Chinese staatsbedrijf voor elektriciteit, SGCC, heeft meer dan 907 duizend medewerkers. Het bedrijf levert stroom in 88% van het land, voor meer dan 1.1 biljoen inwoners.

Met een omzet van bijna 380 miljard USD staat dit bedrijf op nummer vier van de bekende Fortune 500 lijst van het jaar 2020. Net voor de Nederlandse oliemaatschappij Shell die op nummer vijf staat.

5. Amazon

Aantal medewerkers: 789.000

Amazon is een internationaal e-commercebedrijf dat begon als een online boekenwinkel. Vandaag de dag is Amazon uitgegroeid tot een wereldwijde e-retailer met meer dan 789 duizend medewerkers. De eigenaar Jeff Bezos is met deze succesvolle ontwikkeling dan ook een van de rijkste mensen ter wereld.

Het heeft even mogen duren maar sinds 2020 is Amazon ook beschikbaar in Nederland. De bekende Amazon Prime account geeft consumenten toegang tot snelle bezorging, een online entertainment platform met films, series en muziek.

6. Hon Hai Precision Industry

Aantal medewerkers: 757.000

Dit Taiwanese elektronicabedrijf, ook wel bekend als Foxconn, is ’s werelds grootste fabrikant van computeronderdelen. Rond de 757 duizend medewerkers zijn werkzaam voor dit bedrijf, die bijvoorbeeld werken aan mobiele telefoons, computers, servers, televisies en nog veel meer. Dit was eerst meer dan een miljoen, maar door het automatiseren en het gebruik van robots is dit flink aan het afnemen.

De kans is groot dat de laptop of mobiele telefoon die je gebruikt om dit artikel te lezen, oorspronkelijk door dit bedrijf gemaakt is. Een aantal merken die gebruik maken van dit bedrijf zijn onder andere Apple, Dell en Amazon.

7. Volkswagen

Aantal medewerkers: 671.000

Volkswagen is een Duits autobedrijf, opgericht vlak na de tweede wereldoorlog, om auto’s te produceren, die voor beschikbaar iedereen zijn. Simpel gezegd, auto’s voor het volk. Het merk staat bekend om hun betrouwbare en veilige auto’s.

Het stabiele imago van Volkswagen zorgt ervoor dat ze jaarlijks tussen de 2,5 en 5 miljoen auto’s verkopen met een gemiddelde omzet van 70 tot 90 miljoen per jaar. Met meer dan 671 duizend medewerkers, is dit de grootste auto-industrie werkgever ter wereld.

8. Compass Group

Aantal medewerkers: 597.000

Het Britse multinationale voedingsbedrijf, Compass Group, heeft rond de 597 duizend medewerkers. Het bedrijf is gespecialiseerd in het serveren van eten en drinken op locatie, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, kantoren, universiteiten en scholen, gevangenissen en evenement locaties. Met meer dan 75 jaar ervaring voeden zij dagelijks miljoenen mensen wereldwijd.

9. Sinopec Group

Aantal medewerkers: 582.000

Het land met het grootste aantal inwoners ter wereld, moest haast wel een plek hebben op deze lijst. Met 582 duizend medewerkers, behoort de Sinopec Group tot de vier grootste bedrijven in China, gebaseerd op het aantal medewerkers. Het is de op een na grootste olieproducent van China en Sinopec’s totale aantal benzinestations staat op de tweede plaatst ter wereld.

10. US Postal Service

Aantal medewerkers: 565.000

De Amerikaanse postdienst heeft meer dan 565 duizend medewerkers in dienst. Als de officiële nationale postdienst, zijn ze niet alleen verantwoordelijk voor de dagelijkse post en pakketjes, ze zorgen bijvoorbeeld ook voor het transporteren en veiligstellen van de stembiljetten van inwoners die via de post gestemd hebben.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Landen Met De Meeste CO2 Uitstoot

Top 10 Grootste Vliegvelden Van Europa