De Top 10 Artiesten Met De Meeste Nummers In De Top 2000

In het jaar 2019 was het alweer de 21e editie van het grootste muziekfeest van Nederland. Ieder jaar tussen kerst en oud en nieuw komen de tweeduizend beste platen aller tijden in een muzikale marathon voorbij.

Zeker de afgelopen jaren is de Top 2000 populair geworden. Er luisteren inmiddels circa 11 miljoen mensen naar.

De lijst is in de afgelopen jaren dan ook sterk veranderd, alhoewel sommige klassiekers absoluut blijven. Maar wat zijn de artiesten met de meeste noteringen? Dat lees je hieronder allemaal terug.

1. Queen – 37 noteringen

Hoogste notering: Bohemian Rhapsody (1)

Zoals ze zelf al zo fraai zongen in ‘We Are The Champions’, er kan maar één winnaar zijn. En in de Top 2000 zijn dat overduidelijk Freddy Mercury en consorten. Maar liefst 37 (!) keer komen de Britten voorbij.

Voor het eerst in de 21-jarige geschiedenis van de Top 2000 is er dus ook een andere lijstaanvoerder in de Top 10 meest gedraaide nummers want in alle andere edities stonden The Beatles standaard op één.

Sinds de allereerste editie is het slechts tweemaal voorgevallen dat Bohemian Rhapsody niet op nummer 1 stond en ook voor de jongste editie is dit niet het geval.

Vele miljoenen mensen hebben het nieuwjaar weer in kunnen luiden met dit prachtige, bombastische en rapsodische stuk.

2. The Beatles – 35 noteringen

Hoogste notering: Hey Jude (61)

Onbetwist de bekendste band van de wereld die verder geen introductie zal nodig hebben. The Beatles hebben met hun Beatlemania het muzieklandschap voorgoed veranderd en ze worden dan ook beschouwd als meest invloedrijke band uit de geschiedenis van popmuziek.

Ze zijn direct ook de best verkopende band uit de wereldgeschiedenis. John, Paul, George en Ringo hebben samen een duizelingwekkend aantal van ruim 600 miljoen albums verkocht.

In slechts 8 jaar brengen ze 24 albums uit waarvan ‘Sgt. Peppers Lonely Heart Club Band’ als absolute hoogtepunt geldt en misschien wel het beste album ooit gemaakt is. De wereld reageerde dan ook geschokt toen gestoorde fan Mark David Chapman op 8 december 1980 van dichtbij John Lennon doodschoot.

3. Coldplay – 28 noteringen

Hoogste notering: Fix You (8)

Vanaf nu enkel nog maar Britse bands met op nummer 3 verreweg de jongste band die je in deze top 10 terugvindt. Coldplay, waarvan voorman Chris Martin het meest bekend is, beleefden in 2003 met het album ‘A Rush of Blood Through The Head’ hun grote doorbraak.

Dat is direct ook het eerste jaar dat ze aanwezig zijn en in nog geen 20 jaar is Coldplay uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bands in de lijst.

4. U2 – 27 noteringen

Hoogste notering: With Or Without You’ (55)

De Ierse mannen van U2 die stevige rockmuziek met gevoelige ballads afwisselen beleven hun beste jaar ooit in de Top 2000. Maar liefst 27 keer maal zijn ze voorbij gekomen.

Van ‘Beautiful Day’ tot aan ‘Sunday Bloody Sunday’ boegbeelden Bono en The Edge kunnen alles aan. Met het prachtige One staan ze zelfs tweemaal in de lijst. Eenmaal met een eigen uitvoering, de ander in samenwerking met Mary J. Blige.

5. The Rolling Stones – 24 noteringen

Hoogste notering: Paint It Black (47)

‘The Greatest Rock n’ Roll Band in The World’ zoals ze bij concerten vaak voorgesteld worden zijn al sinds de allereerste editie een veelvoorkomende bezoeker van de lijst der lijsten. Sinds jongeren ook meer zijn gaan stemmen hebben de bands van weleer het lastiger dan ooit.

In hun topjaar waren zij de schrijver van bijna 2,5% van de liedjes in de Top 2000 maar ook in 2019 nog steeds ijzersterk met maar liefst 24 platen die aanwezig zijn.

6. Bruce Springsteen – 24 noteringen

Hoogste notering: The River (19)

Met songteksten over eindeloze snelwegen, verlaten steden en fabrieken, de Cadillac van zijn vader en meer soortgelijke zaken is Bruce Springsteen de verbeelding van alledaags Amerika gestoken in een jasje van rock.

Een bezoekje aan één van Bruce zijn shows is in ieder geval qua tijdsduur je tijd meer dan waard. Zijn concerten behoren tot de langste ter wereld!

7. Michael Jackson – 23 noteringen

Hoogste notering: Billy Jean (13)

En als we het dan toch over Koningen hebben dan staat op nummer 7 de enige echte King of Pop. De controversiële Michael Jackson stond als enige van de muzikale familie tientallen jaren op het hoogste podium in de muziekwereld.

Met ‘Thriller’ heeft hij het record best verkochte album ter wereld op zijn naam staan. Wel 65 miljoen exemplaren zijn tot aan de dag van vandaag verkocht.

Kort voor een uitverkochte concertreeks in London overleed hij op slechts 50-jarige leeftijd in zijn woning, nadat hij van zijn dokter een overdosis aan slaapmiddelen toegediend heeft gekregen.

8. David Bowie – 23 noteringen

Hoogste notering: Heroes (23)

Zoals Elvis bekend staat als ‘The King of Rock n’ Roll’, zo is er maar ook één ‘King of Glitter Rock’. De altijd extravagante David Bowie shockeerde het publiek meermaals met zijn voorkomen maar vooral door de lijst aan tophits die hij gemaakt heeft.

‘Space Oddity’, ‘Rebel Rebel’ en ‘Ziggy Stardust’ zijn drie van de meer bekende hits van de zanger met de husky-ogen.

9. ABBA – 22 noteringen

Hoogste notering: Dancing Queen (68)

Overall is ABBA één van de best verkopende bands ter wereld met in totaal meer dan 200 miljoen verkochte albums. De naam ABBA is een acroniem van de voornamen van de Zweedse bandleden Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid, die ook twee koppeltjes vormden.

Hun internationale doorbraak kwam met ‘Waterloo’ dat hun winnende inzending was voor het Eurovision Songfestival.

10. Fleetwood Mac – 19 noteringen

Hoogste notering: Go Your Own Way (43)

Deze Brits-Amerikaanse band die al in 1967 werd opgericht staat er al sinds het begin goed voor in de Top 2000. Wereldhits als ‘Little Lies , ‘Go Your Own Way’ zullen iedereen bekend in de oren klinken.

De band speelt sinds 2014 weer in de originele bezetting en heeft inmiddels al 125 miljoen platen verkocht. Mogelijk verschijnt er dit jaar nog een nieuw album

Wat vond je van dit artikel?

De Top 10 Beste Soorten Wietzaadjes Die Je Kunt Kopen

Top 10 Beste Eiwitrijke Tussendoortjes Voor Ouderen