Met deze 6 tips kun je zelf je menstruatie opwekken

Elke maand is het weer zover, je menstruatie. Of je het nu wilt of niet, je ontkomt er niet aan en vaak gepaard met vervelende klachten. Voor diegene die elke maand netjes op tijd ongesteld worden, dit artikel is misschien niet geheel relevant voor jullie.

Net wanneer het niet uitkomt zal je altijd zien dat je ongesteld wordt. Kun je je ongesteldheid opwekken op een ander tijdstip? Het antwoord is Ja, dit kan!

Hoe ziet een ‘normale’ menstruatiecyclus eruit?

Een normale cyclus duurt ongeveer 28 dagen. Alles tussen de 25 en 40 dagen wordt overigens als normaal beschouwt. Als je zo nu en dan eens een onregelmatige cyclus hebt, is dit absoluut niet iets waar je je druk om hoeft te maken. Als dit vaker gebeurt is het wel verstandig om eens een bezoekje te brengen aan de gynaecoloog. Hij of zij kan je verder helpen met vragen of problemen.

Maar of je nu een regelmatige of een onregelmatige cyclus hebt, soms komt het gewoon echt niet gelegen. Wij gaan nu 7 tips met je delen hoe je zelf jouw menstruatie kan opwekken!

1. Huisarts

Ga naar de huisarts of dokter als het nog niet lukt. Hij of zij kan je verder helpen met je probleem.

2. Zonlicht

Het is aan te raden om dagelijks 15 minuten in de zon te zitten om je vitamine D level op pijl te houden. Smeer je natuurlijk wel in met zonnebrand creme om je huid te beschermen tegen de slechte invloeden van de straling van de zon.

3. Warmte

Misschien wel één van de makkelijkste tips van allemaal, zorg voor een warme omgevingstemperatuur. Bij het opwekken van de menstruatie speelt warmte een belangrijke rol. Leg bijvoorbeeld een warmte kompres op je buik of neem een lekker warm bad!

4. Zorg voor een gezond gewicht

Eetstoornissen hebben een grote invloed op je menstruatiecyclus. Eetstoornissen zijn erg moeilijk zelf te overwinnen, zoek dus hulp als je denkt dat je hiermee te maken hebt.

5. Sport niet te veel

Wanneer je veel sport, denk aan dagelijks en super intensief kan het zijn dat je een menstruatie overslaat. Veel topatleten krijgen hier ook mee te maken. Te veel trainen kan leiden tot verlaagde oestrogeenwaarden in het lichaam. Dit kan invloed hebben op de menstruatie cyclus.

6. Vitamine C

Één van de eerste tips die we met je kunnen delen is vitamine C. Probeer zoveel mogelijk voedingsmiddelen tot je te nemen die hoog zijn in vitamine C. Vitamine C vindt je onder andere in veel groente en fruit zoals paprika’s en broccoli. Vitamine C helpt bij het vergroten van de hoeveelheid baarmoederslijmvlies, waardoor de kans groot is dat je ongesteld wordt.

Lukt het nog steeds niet?

Mocht je deze tips gebruikt hebben, maar je bent nog steeds niet ongesteldheid? Wordt dan niet bang! Dit is heel normaal en komt bij bijna elke vrouw wel eens voor. Overigens is het wel verstanding om contact op te nemen met de huisarts. Samen met de dokter kan je dan bepalen wat er aan de hand is

Veel succes met het opwekken van jouw menstruatie!

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Pikante Kiekjes Van Sylvie Meis

Top 25 Beste Filosofische Vragen