Dit idee van Tim Hofman is geniaal

Omdat artiesten in tijden van corona geen optredens meer kunnen geven, kwam Tim Hofman met een idee. Zijn idee was om op een app livestreams van liveoptredens aan te bieden tegen betaling. Zo kunnen thuiszitters toch nog genieten van hun favoriete artiesten. Dit idee ontging ontwikkelaar Terence Huijgen niet, die vervolgens de app Hometour.events ontwierp.

Het idee

Het begon allemaal met een tweet die Tim Hofman plaatste. Daarin vroeg hij om een platform waar concerten gelivestreamd konden worden. Daarbij zei Hofman dat hij zelf in ieder geval al bereid was om een kaartje te kopen. Toen Terence Huijgen dit zag, ging hij gelijk aan de slag. Zo vertelde hij op radiozender 3FM.

De app

In de app kun je zien welke artiesten binnenkort een livestream hebben gepland. Ben je geïnteresseerd in zo’n livestream, kun je vervolgens een kaartje kopen om de livestream bij te kunnen wonen. Wanneer de livestream dan begint krijg je een melding. Net zoals vele anderen vindt Huijgen het jammer dat festivals en concerten niet doorgaan. Om artiesten in deze tijd toch te kunnen steunen door ze toch tickets te laten verkopen, wilde hij graag helpen. Daarom vindt hij het ook geweldig dat Tim Hofman met het idee kwam.

Inmiddels is het ontwerp van de app al afgerond en kunnen mensen zich al aanmelden op de website. Wanneer je een account hebt en artiesten zich aangesloten hebben, kunnen de eerste livestreams van start gaan. Veel mensen hebben al zo’n account aangemaakt; binnen 24 uur tijd al meer dan duizend man.

Artiesten

Artiesten hebben zich ook al aangemeld op het platform, onder andere Jeroen van der Boom en Yellow Claw. De bedenker van het idee, Tim Hofman, is van de app te spreken. Hij zegt dat artiesten zo makkelijk huiskamerconcerten kunnen geven en merchandise kunnen verkopen, waarmee ze dus nog geld kunnen verdienen. Zo kan je dus je favoriete artiest blijven supporten.

Wat vond je van dit artikel?

Fantastisch nieuws voor de bitterbal

Top 6 Verschillende Soorten Thee Die Helpen Bij Buikpijn