Top 10 Strengste Landen ter Wereld

In deze top tien kijken we welk land de strengste wetten van de hele wereld heeft en die het meeste invloed hebben op het dagelijks leven.

Het allerstrengste land in onze top tien is Equatoriaal-Guinea. Hier mag je als burger helemaal niks. Maar weet jij op welke plek Nederland staat? Denk jij dat er Europese landen in onze top tien voorkomen? Lees snel verder!

1. Equatorial-Guinea

Equatorial-Guinea

De Afrikaanse President Teodoro Mbasogo van Equatorial-Guinea kwam in 1973 aan de macht door een staatsgreep. Af en toe worden er verkiezingen gehouden, maar politieke tegenstanders worden direct gevangen genomen.

Rechters mogen doen en laten wat ze willen, ook iemand martelen. Alle radiostations en televisiekanalen zijn in handen van de president. Leren schrijven en lezen is verboden; kranten, kiosken of boekhandels bestaan niet.

De weinige buitenlanders die worden toegelaten worden 24 uur per dag begeleid door militairen (voor hun eigen veiligheid natuurlijk) en mogen geen foto’s of films maken of met de bevolking praten.

2. Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië wordt stevig vastgehouden aan oeroude tradities die inmiddels hecht verweven zijn met religie.

Omdat het in klimaten zoals in Saoedi-Arabië moeilijk overleven was, waren (en zijn) vrouwen van onschatbare waarde. Zij zorgen voor het nageslacht en het huishouden, en moesten daarom goed bewaakt worden. Vrouwen mogen niet alleen naar buiten en geen moderne (sexy) kleding dragen.

Maar de moderne vrouw heeft al die bescherming niet meer nodig. Helaas zijn de mannen de baas en dat willen ze graag zo houden.

De media wordt nauwlettend gevolgd. Toegang tot het internet is beperkt.

De Saoedische prinsen hebben biljarden in Amerikaanse en internationale economie geïnvesteerd. Als Saoedi al hun investeringen terugtrekken is Amerika failliet en Europa in de vette problemen.

3. Noord-Korea

Noord-Korea is het enige land ter wereld dat nog puur communistisch is. En communisme is volgens onze standaards al bij voorbaat fout. Maar hoe slecht is het echt?

In 1948 werd Noord-Korea onafhankelijk. Aan de macht was Kim Song-ju. Hij was geen slechte leider en zorgde ervoor dat zijn zoon het leiderschap kon overnemen. Nu is het kleinzoon Kim Jung Un. Hij heeft een slechte gezondheid en is de speelbal van het militaire regime en zijn niet-functionerende familie.

Al het nieuws wordt zorgvuldig gecensureerd door de staat en alleen de elite heeft (gecontroleerde) toegang tot internet.

Religie is verboden. Of dat goed of slecht is laten we hier maar even in het midden. Veder mag je geen commentaar geven op de overheid, niet over straat slenteren, als vrouw geen broek dragen, als man moet je om de 2 weken verplicht naar de kapper en seks buiten of voor het huwelijk is ten strengste verboden. De heropvoedingskampen zijn niet echt gezellig.

Toeristen zijn welkom, maar krijgen een ‘persoonlijke gids’, wat natuurlijk veel beter klinkt dan bewaking.

4. Syrië

In het Aziatische Syrië aan de Middellandse Zee is het ook hommeles. Na een paar onrustige eeuwen met oorlogen en bezettingen werd het in 1948 zelfstandig. Dit ging gepaard met de ene leger coup na de andere.

Het volk protesteerde en demonstreerde vreedzaam en het land was relatief stabiel. Totdat Amerika ging “helpen” en wapens ging leveren om “het volk te bevrijden van de dictatuur”, zoals altijd.

Sindsdien is het volledig uit de hand gelopen. Om het ‘terrorisme’ te onderdrukken heeft de Syrische regering besloten om alle vormen van communicatie en informatie te beperken, te controleren en uiteraard streng te straffen als dat zo uitkomt.

5. Eritrea

President Isaias Afewerki regeert sinds 1993 over het Oost-Afrikaanse Eritrea. De president heeft samen met de militaire regering de volledige controle over alle nieuwsbronnen.

Wanneer je commentaar hebt op de gang van zaken in Eritrea, dan kan je deze beter voor je houden. Mensen worden nog steeds voor het minste of geringste in de gevangenis gegooid (proces? Wat is dat?), gemarteld of levenslang te werk gesteld als slaaf.

Alles wordt gecontroleerd, zelfs religie. Je wel mag ‘kiezen’ of je moslim of christen bent, maar atheïst zijn doe je in de gevangenis

6. Japan

Japan

Japan is al decennia bezig van hun inwoners de beste werkmieren te maken. Het onderwijs is van de hoogste kwaliteit en hard werken geeft aanzien, liefst meer dan 20 uur per dag.

Kinderen hebben weinig tot geen vrije tijd. Hun uniforme kleding en haardracht worden bepaald door hun leeftijd en na school zijn er altijd nog wel bijlessen en verplichte naschoolse activiteiten.

Afwijkend gedrag wordt absoluut niet gewaardeerd. Maar gelukkig gaat het in Japan steeds beter met de mensenrechten, en verliest de regering zijn ijzeren greep over het volk.

7. Iran

Iran

Iran is een islamitisch land, en dat zie je duidelijk in hun wetten terug.

Mannen hebben een verplicht kapsel, de haren van vrouwen moeten – samen met de rest van het vrouwelijk lichaam – zoveel mogelijk verborgen gehouden worden.

Nog niet zo heel lang geleden was de hijab in Nederland het gesprek van de maand. Toestaan of niet toestaan? Want, als je het gezicht niet ziet, kan je iemand dan wel vertrouwen? En is het geen vorm van onderdrukking van de vrouw?

Inmiddels lopen de Nederlanders massaal met een viezig, niet werkend mondkapje voor en horen we niets meer over het vermeende ‘bedreigende voorkomen’ van iemand in een hijab of het onderdrukkende karakter van deze gezichtsbedekking.

Commentaar of acties tegen de overheid zijn verboden. Het internet is niet zo streng afgeschermd, maar het bezoeken van ‘verkeerde pagina’s’ zoals Google, YouTube en Facebook worden niet gewaardeerd, net zoals vrouwen in broeken, westerse muziek en alcohol.

8. Cuba

Cuba

Cuba bestaat uit het eiland met dezelfde naam, en uit ruim nog 4000 kleinere eilandjes eromheen. Commentaar op de regering is niet toegestaan en internet en alle andere nieuwskanalen worden nauwlettend gecontroleerd. Voor het minste of geringste kan je in de gevangenis belanden.

Daarentegen moet wel gezegd worden dat bijna iedereen kan lezen, de kindersterfte erg laag ligt, de gemiddelde leeftijd erg hoog en de welvaart onder de bevolking redelijk eerlijk verdeeld is.

De Cubanen hebben alcohol en hun sigaren en vieren graag feest. Je mag er wel de mambo dansen, maar geen reggae draaien.

9. Singapore

Singapore

In Singapore betekent één verkeerde stap al een boete of gevangenisstraf. Spugen, kauwgom kauwen en roken zijn niet toegestaan. Een te kort of te lellebellerig jurkje is gegarandeerd een enkeltje gevangenis. En dan hebben we het nog niet eens over de ernstige misdrijven zoals diefstal, oplichting of moord.

President Haliman Yakob houdt vol dat het land alleen maar een hoge levensstandaard en een groeiende economie kan hebben wanneer zijn regels strikt worden nageleefd en regeert het lnad daarom met ijzeren hand.

10. China

China

China is een communistisch land met een bloeiende economie. Ondanks dat China heel erg zijn best doet om positief over te komen, wordt kritiek op het regeringsbeleid nog steeds ongenadig afgestraft. Alle media en internetgebruikt wordt gecontroleerd.

Om de ernstige gamingverslaving tegen te gaan heeft de Chinese regering een maximale gametijd van 3 uur per dag ingesteld. Hou je je daar niet aan dan verdwijn je in een heropvoedingsinstituut tot nader order.

De Chinese regering ziet de westerse levensstijl als een bedreiging voor hun traditionele onderdrukkingsmethoden en dus met grote zorgen tegemoet.

Inmiddels is het in China bij wet verboden om experimentele medicijnen van de overheid te weigeren. Doe je dat toch dan verlies je je baan, mag je nergens meer naar binnen en kan je zonder pardon in een quarantainekamp worden geplaatst. Mensen die hiertegen protesteren worden door de politie opgepakt en weggevoerd.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Bekende Japanse Uitvindingen

Top 10 Beste Vlaamse Bands Aller Tijden