Top 10 Beste Super Spannende Series Op Netflix

Er zijn veel goede series te vinden op Netflix, maar wat zijn de meest spannende series van dit moment? Bang dat je straks niets meer te kijken hebt? Niet nodig, want op Netflix is rond de 36.000 uur aan series, films en documentaires te vinden. Hier zou je, zonder een pauze te nemen of te slapen, ongeveer vier jaar over doen.

De beste super spannende serie van Netflix is Ozark, hier zijn op Netflix drie seizoenen van te vinden. En als je van spannende series houdt is Ozark niet de enige aanrader. Netflix staat namelijk vol met series die je hart sneller laat kloppen!

Toch overkomt het ons allemaal wel eens; eindeloos scrollen en niets kunnen vinden. Maar het is niet nodig om voor de honderdste keer Friends aan te zetten, want wij hebben een aantal tips voor je.

Om het zoeken wat makkelijker te maken hebben wij een top tien samengesteld met de beste super spannende series op Netflix.

1. Ozark

En dan is het tijd voor de nummer 1 van onze lijst. Zoals al eerder vermeld is Ozark de spannendste serie van Netflix op het moment. Deze “Netflix Original” gaat over Financieel adviseur Marty Byrde die met zijn gezin naar de “Ozarks” verhuist.

Daar aangekomen wordt er van hem verwacht om binnen vijf jaar miljoenen dollars wit te wassen. De serie werd in zowel 2019 als 2020 genomineerd voor een Emmy in de categorie “beste dramaserie”. Het vierde en tevens laatste seizoen wordt verwacht in 2021.

2. The Serpent

De nummer twee van onze lijst is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat het des te spannender maakt. De miniserie speelt zich af in de jaren zeventig en gaat over de seriemoordenaar Charles Sobhraj.

De Fransman Charles stond ook wel bekend als “De Bikinimoordenaar” of “The Serpent”, wat slang betekent. Twee jaar lang was hij actief in Zuidoost-Azië. Acht afleveringen om bij weg te griezelen, maar misschien niet als je net een reis geboekt hebt.

3. Bodyguard

De top drie beginnen we met de Britse serie Bodyguard. Deze gaat, hoe kan het ook anders, over een lijfwacht. Een voormalige sergeant lijdt na zijn tijd in Afghanistan aan PTSS en wordt verantwoordelijk voor de veiligheid van Julia Montague, de minister van binnenlandse zaken.

Sergeant Dave komt er al snel achter dat haar ideeën lijnrecht tegen over die van hem staan. Dit zorgt voor oplopende spanning tussen de twee, die in zes afleveringen steeds hoger op loopt. Een zeer terechte nummer drie!

4. Ratched

Op nummer vier wederom een miniserie en ook ditmaal wordt de inspiratie uit een boek gehaald. De serie Ratched gaat over verpleegster Ratched, uit het boek One Flew Over the Cuckoo’s Nest. Het boek, dat uitkwam in 1962, gaat verder waar de serie eindigt.

In dit verhaal wordt Mildred Ratched gevolgd, die gaat werken als verpleegster in een psychiatrische kliniek. Al snel komt de duistere kant van Mildred naar boven. De psychologische thriller kwam in 2018 uit en bestaat uit acht afleveringen.

5. You

En dan zijn we aangekomen bij de top vijf van onze lijst. Deze beginnen we met de serie You. Ook deze serie is gebaseerd op een boek; dit maal de boeken You en Hidden Bodies van Caroline Kepnes.

De serie gaat over Joe Goldberg, een manager van een boekwinkel. Joe wordt gespeeld door Penn Badgley, ook wel bekend als Dan uit Gossip Girl. Joe wordt verliefd op Beck, en deze verliefdheid loopt al snel uit de hand. Hij raakt geobsedeerd en dit heeft grote gevolgen voor Beck.

6. Behind Her Eyes

De volgende miniserie van de lijst staat op nummer zes. Ook van deze serie bestaan zes afleveringen. De serie kwam uit in 2021 en is gebaseerd op de roman van Sarah Pinborough, die ook Behind Her Eyes heet.

In deze psychologische thriller volg je Louise Barnsley, een alleenstaande moeder die een affaire start met haar baas. Per ongeluk sluit ze een vriendschap met de vrouw van haar baas, wat leidt tot vreemde gebeurtenissen. Spannend tot het eind!

7. Requiem

Op nummer zeven staat de eerste miniserie van onze lijst. Van de serie Requiem bestaan zes afleveringen. Genoeg voor een week kijkplezier (of een zondagmiddag binge-sessie). Requim werd gemaakt voor de BBC en Netflix en kwam in 2018 uit.

Het verhaal gaat over Matilda Grey, een celliste wiens moeder zelfmoord pleegt. De dood van haar moeder roept vele vragen op, waaronder haar betrokkenheid bij de verdwijning van een meisje jaren geleden. Spanning is zeker gegarandeerd!

8. The Sinner

We gaan door met de nummer acht. Hier staat de Amerikaanse serie The Sinner. Het eerste seizoen van deze serie is gebaseerd op het Duitse boek Die Suenderin. De hoofdrol wordt gespeeld door Jessica Biel, die hier zowel een Golden Globe als een Oscar nominatie voor kreeg.

Het verhaal gaat over een doodnormale vrouw die uit het niets een man doodt. Dit gebeurt op klaarlichte dag, en ook nog eens op een druk strand. Rechercheur Harry Ambrose probeert te achterhalen hoe het zover heeft kunnen komen. Inmiddels staan er drie seizoenen op Netflix.

9. Homeland

Op nummer negen vinden we de serie Homeland. De serie ging in 2011 in première en bestaat dus al een tijdje. Ondertussen zijn er acht seizoenen beschikbaar, waarvan de laatste in 2020 uit kwam. Dit was tevens ook het laatste seizoen van Homeland.

De serie draait om CIA-agent Carrie Mathison, die het in het eerste seizoen gemunt heeft op een Amerikaanse marinier. Deze marinier keert na acht jaar gevangenschap terug uit Irak. Carrie is er van overtuigd dat de marinier een spion voor Al Qaida is, wat leidt tot een spannend kat-en-muisspel.

10. La Casa de Papel

We beginnen onze lijst met de Spaanse serie La Casa de Papel. De serie, die op Netflix Money Heist heet, begon in 2017. In eerste instantie was de serie alleen bedoeld voor de Spaanse televisie, maar La Casa de Papel werd zo populair dat Netflix de rechten er van kocht.

Het verhaal begint met acht overvallers die samen met een man genaamd “De Professor” een overval op de Spaanse Munt willen plegen. Het doel van de overval; 2,4 miljard euro. Van de serie zijn inmiddels vier seizoenen verschenen en er wordt gewerkt aan een vijfde seizoen; genoeg te kijken dus!

Wat vond je van dit artikel?

Top 30 Beste Nirvana Nummers

Top 10 Grootste Studentensteden Van Frankrijk