Top 12 Meest Populaire Soorten Jeans

Zwangerschapsjeans? Boyfriend jeans? Bootcut jeans? Volg jij het nog? Welke soorten jeans zijn er verkrijgbaar en hoe zien ze eruit? Dit zijn de top 12 meest populaire soorten jeans van dit moment.

type jeans
jeans soorten
jeans taille

De jeans is populair bij zowel mannen als vrouwen en is vrijwel overal verkrijgbaar. Het is de meest gedragen broek ter wereld en is in alle kleuren en maten te verkrijgen. Het grootste voordeel van de jeans is dat je deze goed kunt combineren met allerlei t-shirts, overhemden, blouses en accessoires.

Daarnaast kun je er vrijwel alle soorten schoenen bij dragen. En ze zitten ook nog eens goed. Kortom: jeans zijn comfortabel, casual en kunnen altijd.

Bij de meeste winkels vind je een groot aanbod aan standaard jeans in vele verschillende kleuren en stoffen en voor zowel mannen als vrouwen en soms ook voor kinderen.

1. Standaard jeans

Straight fit, regular fit of ook wel relaxed jeans genoemd. De standaard jeans zit vrij ruim en heeft een recht model. Het is een van de best verkochte modellen jeans en bijna iedereen heeft er thuis wel eentje in zijn kledingkast hangen.

Bekijk de standaard jeans van Zalando
Bekijk de standaard jeans van ABOUT YOU
Bekijk de standaard jeans van Wehkamp

Straight fit betekent dat een jeans los en comfortabel is. Straight fit jeans hebben een tijdloze stijl. De straight fit jeans valt recht naar beneden met een doorsnee heuphoogte. Bovendien is er altijd nog wat ruime tussen de broekspijpen.

Dit soort jeans heeft geen model specifieke vormen en is dus voor iedereen geschikt. Zit over het algemeen ruim en aangenaam. Als je wat smaller bent kan dit model te ruim zijn voor je. Vooral geschikt voor lange benen en erg geliefd bij de mannen.

2. Skinny jeans

Skinny jeans zijn jeans die zoals de naam al zegt, skinny zijn. Ze zitten strak om de benen en hebben veel stretch. Vroeger werden ze populair toen ze gedragen werden door rocksterren en punks, maar ook nu zijn ze niet weg te denken uit de meeste klerenkasten. Hoewel skinny jeans strak kunnen zijn, horen ze niet té strak zijn.

3. Slim fit jeans

Deze jeans lijken best veel op skinny jeans, maar zijn toegankelijker voor wat meer figuren. Slim fit jeans vallen namelijk net zoals skinny jeans slank, maar ze zijn niet zo knellend op de benen. Het is namelijk een net iets ruimere broek.

Slim fit jeans betekent een slanke en strakke broek, maar niet zo strak als een skinny jeans. Met een slim fit jeans heb je net iets meer ruimte.

Hierdoor staan de slim fit jeans beter dan skinny jeans bij mensen met een minder slank figuur. Slim fit jeans passen niet alleen beter bij meer figuren, maar ook bij meerdere stijlen. Met skinny jeans zit je namelijk eerder vast aan wat lossere tops, omdat het anders wel erg strak zit allemaal. Dit probleem heb je niet met slim fit jeans.

4. Bootcut jeans

Rond de heupen is deze jeans nauw aansluitend, maar vanaf de knieën worden ze een stukje wijder. Deze vorm staat erg leuk en het is dan ook een populaire jeans. Haar populariteit heeft de bootcut jeans ook te danken aan het feit dat de wijde broek je slanker laat lijken.

5. Tapered jeans

Als je de skinny jeans en slim fit jeans beide maar te strak vindt, dan heb je ook nog altijd de optie om voor de tapered jeans te gaan. Misschien heb je er nog nooit van gehoord aangezien ze vrij nieuw zijn, maar dan is het des te belangrijker dat je er eens een past!

De tapered jeans zitten namelijk wat wijder rond de heupen en het kruis en lopen vanaf daar steeds smaller naar beneden. Zo ogen ze wat skinny, maar zitten ze toch lekker los en comfortabel.

6. Flared jeans

De flared jeans laten maar weer blijken dat fashiontrends steeds terugkeren. In de jaren ‘70 waren deze jeans ongekend populair, waarna ze in de jaren ‘90 weer helemaal opleefden.

En nu hebben ze weer een comeback gemaakt! De flared jeans zijn een wijdere versie van de bootcut jeans. De pijpen van de flared jeans zijn erg wijd. Deze broeken komen in ruim weg twee soorten: een jeans waarbij het gedeelte rond de heupen nog relatief nauwsluitend is en een soort waarbij het bij dit gedeelte ook los zit.

Bij beide soorten geldt: vanaf de knieën wordt de broek steeds wijder. Op elk figuur staat deze broek leuk: of je nu een slank of een wat voller figuur hebt. Heb je namelijk een erg slank figuur, maken de flared jeans je wat voller. Heb je een wat voller figuur, doen ze juist het tegenovergestelde: ze laten je wat slanker lijken. Omdat de flared jeans al erg los zijn, gaan ze het best gepaard met een strakke top, zodat het niet too much wordt.

7. Boyfriend jeans

Vind je de jeans van je vriend leuk staan en zou je die wat mannelijkere broek ook voor jezelf willen? Dan zou je eens een boyfriend jeans moeten halen. Dit is een jeans die strak om het achterwerk zit en wat minder nauwsluitend wordt naar beneden.

Ondanks de naam is het geen mannenjeans; de jeans is zodanig aangepast voor het vrouwenlichaam. Draag deze broek niet samen met een wijd bovenstuk, omdat het anders slordig kan gaan ogen.

8. Capri jeans

Ook wel bekend als de driekwartbroek, bestaat er ook de capri jeans. Deze jeans zijn nauw aansluitend op de benen en gaan door tot iets onder de knie of net op de knie.

Het woord capri in capri jeans verwijst naar het zonnige Italiaanse eiland en dat is ook niet heel raar: de jeans zijn perfect voor in de zomer.

9. Jegging jeans

Het woord jegging is een samenvoegsel van de woorden jeans en legging. Een jegging is dan ook een legging in de stijl van een jeans. Deze jeans zitten fijn omdat ze gemaakt zijn van een losse stof, waardoor ze elastisch en flexibel zijn.

10. Loose fit jeans

Houd je helemaal niet van enigszins strakke jeans, dan heb je altijd nog de loose fit jeans. Deze jeans zitten zowel boven als onder los. De pijpen hiervan lopen recht naar beneden. Dat de broeken zo wijd zijn, maken de loose fit jeans een goede keuze mocht je het niet fijn vinden om de stof van jeans te voelen.

11. Shorts

In de zomer zijn de shorts, ook wel bekend als de korte broek, niet te missen. Je wilt in het warme weer geen last hebben van broeken die aan je benen plakken. Toch zul je in een formele setting wel een lange broek aan moeten doen, omdat de shorts nog niet overal geaccepteerd zijn op bijvoorbeeld de werkvloer.

12. Cropped jeans (7/8)

Een cropped jeans is een soort jeans die al is ingekort op het einde, net over de enkel. Je broek oprollen hoeft met deze jeans niet meer. Zo heb je ongeveer zeven achtste van een lange jeans over, waardoor de cropped jeans ook wel de naam 7/8 jeans krijgt. Vind je de capri jeans te kort en een lange broek te kort, dan is dit dus dé tussenweg.

Wat zijn jouw favoriete jeans? En waarom? Laat het ons weten in een reactie.

Veelgestelde vragen

Hoe zijn de jeans ontstaan?

Het was pas rond 1700 dat een Russische tsaar alle inwoners van Rusland verplichtte om een broek te dragen. In 1873 werd door Levi Strauss voor het eerst de jeans geïntroduceerd. Dit is dan ook de welbekende Levi’s jeans zoals we die vandaag de dag kennen.

Inmiddels leven we niet meer in de middeleeuwen en zijn er talloze varianten op de originele jeans ontstaan. Bij Zalando en Wehkamp heb je al snel een keuze uit meer dan 15 verschillende soorten jeans die je de volgende dag al in huis kunt hebben.

En hoewel sommige webshops een handige jeanswijzer aanbieden is er vaak geen compleet overzicht te vinden van alle jeans en haar eigenschappen. Van skinny jeans tot high waist stretch jeans, we bespreken ze allemaal.

Welke jeans past bij mijn lichaam?

Wat veel mensen niet weten is dat bij bepaalde lichaamsvormen bepaalde jeans geschikt zijn. Als je dit eenmaal weet wordt de perfecte jeans uitzoeken voor jouw lichaam een eitje. Heb je bijvoorbeeld lichaamsvorm 1, 3 of 4 zoals hierboven in de afbeelding staat aangegeven?

Dan past een laag uitgesneden (heupbroek) jeans het beste bij jouw lichaam. Ook wel een hipster jeans of low waist jeans genoemd. Maar heb je meer een figuur zoals 2, 5, 6 of 7 zoals in de afbeelding hierboven? Ga dan voor een “high waist jeans”, een jeans met een hoge taille.

Wat vond je van dit artikel?

Deze foto’s van Prins Constantijn en zijn familie moet je zien

Top 5 Beste Manieren Om Het Doucheputje Te Ontstoppen