Slapend meisje (14) overlijdt door ontploffende smartphone: ‘Kan het nog steeds niet geloven’

Een 14-jarig meisje uit Kazachstan is afgelopen weekend overleden nadat een smartphone aan oplaadkabel vlak naast haar gezicht explodeerde toen ze in bed lag. Het merk van de smartphone en oplader is niet bekendgemaakt.

De 14-jarige Alua Asetkyzy Abzalbek gaat naar bed terwijl ze een muziekje op haar telefoon aanzet. Ze valt rustig in slaap met de smartphone aan de oplader naast zich.

Onverwacht en radeloos

Middernacht ontploft de smartphone, waarbij Alua hevige brandwonden oploopt. De volgende ochtend is ze door bekenden dood aangetroffen in bed. De accu is door de explosie uit het toestel geschoten en ligt dichtbij haar hoofd. Forensisch-exprets vermoeden dat de batterij oververhit is, ontploft en in brand gevlogen, schrijven de Britse tabloids The sun en Daily Mail.

Alua’s radeloze beste vriend, Ayazhan Dolasheva kan het amper geloven. ‘Je was de allerbeste’, schrijft hij in een emotioneel bericht op Facebook. ‘We zijn sinds we klein waren samen, en nu ben je er niet meer. Ik mis je zo erg, je hebt me voor altijd verlaten.’

Meerdere incidenten

Foto’s uit lokale kranten laten een zwaar beschadigde telefoon zien. Opmerkelijk is dat dit lang niet de eerste keer dat een eigenaar verwondt wordt door een exploderende telefoon. Eerder dit jaar ontplofte een telefoon in de zak van een man in India. Bewakingscamerabeelden laten zien hoe de man in paniek opspringt en de brandende telefoon van hem weg probeert te krijgen.

Bij een ander incident vloog een iPhone in brand op het dashboard van de auto van een Chinese vrouw. De bestuurster stapte uit en schreeuwde voor hulp. Later bleek dat de batterij onlangs nog was vervangen.

Bron: AD

Wat vond je van dit artikel?

Dit is waarom hondenbezitters 24% minder kans hebben om vroegtijdig te overlijden

Dit is de reden waarom we niks meer van Britney Spears horen