Gebruik dit middel om je huis schoon te houden tijdens de Corona crisis

In tijden van corona wassen we onze handen constant om te voorkomen dat we besmet raken. Onze handen blijven dan wel schoon, maar hoe zorg je dat je huis ook schoon blijft?

Doordat we meer tijd thuis doorbrengen, wordt het ook sneller een rommeltje. Je gebruikt nu eenmaal wat meer spullen dan normaal. Het wekelijkse schoonmaakmoment duurt dus al wat langer, maar zijn er eigenlijk extra stappen die je moet nemen om je huis coronaproof te maken?

Recent onderzoek

Het RIVM zegt dat het belangrijk is om aan je persoonlijke hygiëne te denken en een hygiënisch huis te hebben. Daarnaast zegt het dat uit wetenschappelijk onderzoek duidelijk is geworden dat desinfecterende middelen niet beter zijn dan water en zeep, dus bijvoorbeeld een allesreiniger.

Recentelijk werd ook duidelijk dat het coronavirus kan overleven op sommige oppervlakken. Het is echter nog niet duidelijk of het virus ook zo overgedragen kan worden. Het is dus wel zo slim om je huis goed schoon te houden. En wie houdt er nou niet van een spic en span huis?

Gebruik allesreiniger

Wanneer je gaat poetsen, kun je het beste beginnen met de schoonste plekken in het huis. Hierdoor worden de doekjes die je gebruikt minder snel vies. Koop geen (vaak dure) desinfecterende middelen, maar houdt het bij de allesreiniger. Zoals het RIVM al aangaf werken beide schoonmaakmiddelen even goed. Het virus wordt namelijk al vernietigd door zeep. Naast allesreiniger kun je ook vochtige schoonmaakdoekjes of andere ontsmettingsmiddelen gebruiken.

Extra aandacht

Dingen in het huis die vaak aangeraakt worden, zoals deurklinken en trapleuningen, hebben meer kans om het virus op zich te laten huizen. Maak deze daarom ook vaker schoon. Als laatste moeten vooral de schoonmaakartikelen niet vergeten worden. Maak je deze niet schoon, zijn deze zelf vies. Was dus gebruikte doekjes en de dweil. Spoel de emmer nog eens na en verwijder stof uit de stofzuiger.

Wat vond je van dit artikel?

Dit is het nieuwe liedje ‘I Love You’ van zangeres Anouk

Dit is de komeet die nét langs de aarde zal scheren