Top 7 Beste Sauna Arrangementen

Tijd voor wat onstpanning: boek een sauna arrangement aanbieding en geniet van een dagje welness! In deze moderne tijd zijn de meeste mensen altijd druk, de dag staat van begin tot einde volgepland.

Het kan dan moeilijk zijn om tot rust te komen, tot je natuurlijk een bezoekje aan de sauna hebt gepland! Sauna staat synoniem voor ontspanning, even de zorgen van alledag loslaten en lekker genieten van de warmte.

De oude Grieken zijn hiermee begonnen en de Romeinen hebben het overgenomen. De Thermae baden, badhuis en sauna, waren een belangrijk onderdeel van hun cultuur.

1. Arrangement aanbieding Fitland Resort

Verder kun je voor je arrangement ook terecht bij een Fitland Resort, dit is een hotel waar een beauty- of wellness resort bij hoort. Je vindt er ook een fitness centrum. Gemakkelijker kan het niet want alles is gecombineerd.

Je vindt een Fitland Resort in Mill, Veghel, Uden en Sittard. De Wellnessboot in Mill is echt een aparte ervaring, een jacht met prachtige uitzichten over het water.

Maak gebruik van één van deze fijne aanbiedingen! Een sauna plus hotel overnachting is perfect als cadeau en het is ook een cadeautje voor jezelf.

2. 2 dagen Brabant inclusief SpaPuur luxe kamer

Of kies voor behandeling in Tilburg bij welnessresort Spa Puur. Dit resort heeft een grote keus in sauna’s en baden. Behalve het gewone zwembad kun je genieten van hot whirlpools, een zoutwaterbad, een bubbelbad, zowel binnen als buiten.

Er is ook een echt Turks-Romeins stoombad. Na de sauna kun je lekker afkoelen in de nevelstraat, voor fijne straaltjes koud water. Dat is verfrissend maar toch net even wat subtieler dan na de sauna in de sneeuw duiken.

3. 2 Dagen Wolvega inclusief sauna de Woudfennen

Zoek je een mooi sauna-arrangement in het Noorden van het land? Boek dan bij Wellness & Beauty De Woudfennen in Joure. De Woudfennen is een gemoedelijk instituut waar je diverse behandelingen en saunabezoek kunt combineren.

Een speciale attractie is het Oosters badhuis waar je kunt genieten van een Turks stoombad, Hamam, oosterse massage of een Rhassoul behandeling. Dit is een combinatie van een stoombad, scrub en inwerking van speciale klei. Dit resulteert in een zeer ontspannen en verzorgde huid.

4. Thermae 2000 arrangement met hotel

De Thermae 2000 is een zeer bekend Wellness-centrum, gelegen in het Limburgse Valkenburg. Daar waan je je al in het buitenland met het licht heuvelige landschap. Je kunt ook een uitstapje over de grens maken.

Thermae 2000 heeft een bijzonder groot aanbod, met diverse sauna’s maar ook diverse schoonheidsbehandelingen of een detox-programma. Daar kun je ontgiften onder begeleiding van een deskundige.

5. De Bronsbergen aanbieding met hotel

De Bronsbergen Wellness Center in Zutphen biedt je een keur aan soorten sauna’s. De infraroodsauna bijvoorbeeld is zeer geschikt voor ouderen en mensen die normaal gesproken niet goed tegen een sauna kunnen.

De zoutsauna wordt aanbevolen voor mensen die last hebben van astmatische aandoeningen. De werking van luchtwegen wordt ook daadwerkelijk verbeterd door saunabezoek, je kunt daarna dieper en beter adem halen.

De behandelingen zijn te combineren met een op en top luxe arrangement in één van de drie viersterrenhotels in de omgeving.

6. Sauna Elysium arrangement inclusief hotel

Als je je saunabezoek wilt combineren met een bezoek aan Rotterdam of Den Haag, kan je gebruik maken van het arrangement van Sauna Elysium, een prachtig wellnessresort in Bleijswijk.

Je kunt daar ook genieten van diverse soorten massages zoals een Balinese massage of een Ayrvedische massage. Elysium is gekozen tot mooiste Hamam van Nederland.

7. De Zwaluwhoeve arrangement met overnachting

Wat dacht je bijvoorbeeld van De Zwaluwhoeve in Hierden? Als het om sauna’s gaat, is het een begrip in Nederland. Omdat De Zwaluwhoeve centraal in Nederland gelegen is, is het gemakkelijk bereikbaar.

De Zwaluwhoeve heeft een breed aanbod met diverse soorten sauna’s, ruimtes om te ontspannen en uitstekende voorzieningen. Er zijn een aantal dagen per maand aangewezen als badkledingdagen. Op deze dagen is badkleding dan ook verplicht.

In een arrangement met het viersterrenhotel Apollo Hotel De Beyaerd gaat de luxe ontspanning op dezelfde voet verder. Dit hotel is bereikbaar op een afstand van slechts 5 minuten. Er zijn ook diverse andere hotels beschikbaar voor een arrangement.

Wellness dagje

https://www.youtube.com/watch?v=-d_Y8yyNcBQ

Als je naar de sauna gaat, heb je vaak keus uit diverse andere behandelingen. De moderne sauna is een wellness centrum geworden waar je kunt kiezen uit verschillende behandelingen, massages en ook diverse soorten sauna’s.

Alle behandelingen kunnen individueel gekozen worden, dus je kunt een heerlijk spa-dagje inplannen met de behandelingen die voor jou het prettigst zijn. Je kunt daarbij denken aan een schoonheidsbehandeling, massage, manicure of pedicure. Floating is een bijzondere en rustgevende behandeling waarbij je in een zoutbad geheel gewichtloos drijft, net als in de Dode Zee. Alle spieren laten los en je kunt je hoofd leegmaken.

Het voornaamste voordeel van een bezoek aan de sauna is ontspanning voor body and mind. Even de dagelijkse beslommeringen laten voor wat ze zijn en tijd voor jezelf nemen. Een paar uurtjes is dan nauwelijks genoeg dus knoop er lekker een overnachting aan, want na de sauna is het heerlijk als je niet direct naar huis hoeft.

Dan kun je gebruik maken van één van onze prachtige aanbiedingen voor een bezoek aan de sauna en overnachting. Dan blijf je lekker napraten, met een glaasje wijn natuurlijk want je hoeft toch niet meer te rijden.

Daarna is een volkomen ontspannen nachtrust gegarandeerd. Je hebt ook de optie om er een heel weekendje weg van te maken. Er is bijzonder veel keus in arrangementen, op meerdere locaties in Nederland. In ons overzicht vind je diverse sauna’s en wellnesscentra die een geweldig arrangement aanbieden, toegesneden op individuele wensen.

De basis van de sauna is altijd hetzelfde gebleven, maar elke cultuur heeft er een eigen draai aan gegeven. Niet elke sauna is dezelfde. De Finnen staan erom bekend dat ze na de sauna een duik in de sneeuw nemen.

Dat is heel gezond maar daar heeft niet iedereen zin in. Saunabezoek is goed voor je algehele gezondheid. In basis gaat het om het verhitten van droge lucht waardoor je gaat zweten en op die manier worden afvalstoffen verwijderd. Door de warmte gaat je hartslag omhoog en verbetert je doorbloeding. De sauna verhoogt op die manier je weerstand.

Tegelijkertijd is de warmte heel ontspannend voor je spieren. Gewrichtspijn neemt af en ook stijve en verzuurde spieren worden weer soepel.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Sauna’s Van Nederland

Deze tweet van Peter R De Vries Was Niet Handig