Top 10 Rijkste Koningshuizen Van Europa

Mocht jij benieuwd zijn naar wat de top 10 rijkste koningshuizen van Europa zijn, dan gaat dit artikel jou verder helpen. In dit artikel geven we jou namelijk alle informatie met betrekking tot de 10 rijkste koningshuizen van Europa.

Koningshuizen, ze staan natuurlijk bekend als machtig en rijk. De vraag is echter: welke koningshuizen zijn dit echt en hebben een enorm fortuin. Onderstaand sommen we dit voor jou op en we beginnen bij de 10e plek, uiteindelijk komen we uit bij het rijkste koningshuis.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of heb je leuke suggesties, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Wij wensen jou veel leesplezier toe!

1. Luxemburg

Luxemburg koningshuis

Op de eerste plaats vinden we Luxemburg, groothertog Hendrik heeft maar liefst een vermogen van 3,6 miljard euro. Naast dit vermogen krijgt het staatshoofd van dit land zo’n 300.000 euro per jaar. Naast dit bedrag wordt er nog zo’n 11 miljoen euro beschikbaar gesteld, hier worden de huishoudelijke kosten van betaald.

2. Liechtenstein

Hans Adam II van Liechtenstein
Beeld: Wikimedia / GuentherZ

Een land dat voor veel mensen waarschijnlijk verrassend op de tweede plaats staat, namelijk Liechtenstein. Prins Hans Adam de tweede krijgt geen salaris, maar een vergoeding van iets meer dan 240.000 euro. De familie heeft een gigantisch vermogen van maar liefst 3,15 miljard euro netto.

Het gigantische vermogen van deze familie komt vooral door de LGT Group, dit is een bank en deze is in het bezit van de familie. Tevens bezit de prins landgoederen en bossen.

3. Monaco

Koningshuis Monaco

Op de derde plek vinden we Monaco, Prins Albert heeft namelijk een vermogen van maar liefst 900 miljoen euro. En dat is natuurlijk erg bijzonder aangezien we het hebben over een klein landje. In dit vermogen vinden we ook de verzameling antieke auto’s, tevens heeft de familie een postzegelverzameling in het bezit die erg waardevol is.

In 2015 gaf de staat van Monaco maar liefst 47 miljoen euro aan de koninklijke familie, natuurlijk een ontzettend hoog bedrag.

4. Engeland

Engels koningshuis

500 miljoen euro, dat is het gigantische vermogen dat de Engelse koninklijke familie heeft. Wanneer we kijken naar de meeste waardevolle bezittingen van de familie, dan hebben we het onder anderen over de kroonjuwelen en Buckingham Palace.

Bovenstaande bezittingen vallen onder de bezittingen van de staat. Echter heeft de Engelse royal family wel het Balmoral Castle en Sandringham Palace in het bezit.

5. Nederland

Nederlands koningshuis

Op de 5e plaats vinden we ons eigen koninkrijk en hierbij kijken we naar de oud- koningin Beatrix. Zij heeft een vermogen van maar liefst 180 miljoen euro en dit is nog netto ook. De koninklijke begroting is 44 miljoen euro, wil jij lezen wat hiervan betaald wordt, lees dan onderstaande alinea.

Van de 44 miljoen die de koninklijke familie krijgt worden de salarissen betaald van Beatrix, Maxima en koning Willem- Alexander. Tevens worden hiervan het onderhoud van de paleizen betaald en de reiskosten van de familie.

6. Zweden

Zweden koningshuis

Wanneer we het hebben over het Zweedse koninkrijk, dan hebben we het over koning Karel XVI Gustaaf, zijn vermogen en dus ook dat van het koninkrijk. Tevens is bekend dat de koning in 2015 ruim 6,8 miljoen euro kreeg, dit kreeg hij voor zijn officiële taken die hij uitvoerde in het paleis.

Dit is echter niet het enige bedrag dat de koning krijgt, hij kreeg in dit jaar ook nog eens 6,6 miljoen euro bonus. Tevens is het zomerpaleis Solliden en het Zweedse eiland Öland van hem.

7. Denemarken

Deens koningshuis

Het vermogen van de koningin van Denemarken, Margrethe de tweede is weer een stukje hoger dan dat van de koning Noorwegen. Zij is al sinds 1972 de koningin van dit land en het vermogen van de koninklijke familie wordt geschat op zo’n 36 miljoen euro.

Los van het totale vermogen krijgt de familie ook nog eens zo’n 11,5 miljoen euro. Dit krijgen zij om leuke dingen te doen, het huishouden en voor persoonlijke uitgaven. Een gigantisch bedrag natuurlijk!

8. Noorwegen

Noorwegen koningshuis.jpg

Wanneer we kijken naar het nettovermogen van Noorwegen, dan wordt dit geschat op zo’n 27 miljoen euro. Het grote voordeel dat de koning van Noorwegen heeft, is dat hij geen belasting hoeft te betalen over zijn vermogen. Tellen we alles bij elkaar op, dan zien we dat de Noorse monarchie in het geheel 65 miljoen euro per jaar kost.

9. Spanje

Spaans koningshuis

Op de 9e plek hebben we de Spaanse koninklijke familie staan, deze familie heeft een nettovermogen van 18 miljoen euro. Echter heeft de koning zijn salaris laten verlagen naar 240.000, dit gebeurde in 2015 volgens het CNBC.

Onder het bovenstaande vermogen rekenen we niet het vastgoed. De familie bezit namelijk ook acht paleizen, tien kloosters en vijf landhuizen. Ook hebben we meegekregen dat de levensstijl van de koning zeer luxe is, hij gaf in 2015 maar liefst 8 miljoen in een jaar uit, tenminste dat werd er geschat.

10. België

Belgisch koningshuis

Over het algemeen houden koningshuizen hun geldzaken voor hun zelf, echter wordt hier zo nu en dan wel wat informatie over gegeven en gelukkig hebben wij deze informatie weten te bemachtigen. In 2013 gaf de Belgische familie namelijk aan dat zij zo’n 12,5 miljoen euro in het bezit hadden.

Dat de Belgische Royals dit bedrag in 2013 in bezit hadden is informatie die afkomstig is van Business Insider. Hierbij is er geen rekening gehouden met het vastgoed zoals de kastelen en de landgoederen van de Royals. Deze zijn in bezit van de staat en staan op ‘Koninklijke Schenking’, dit zorgt ervoor dat deze niet verkocht kunnen worden.

Wat vond je van dit artikel?

Top 30 Duurste Schilderijen Ooit Verkocht

Top 10 Meest Bekende Nederlandse Seriemoordenaars