Top 10 Rijkste Amerikaanse Families

Van de bijna 8 miljard mensen op aarde moeten er meer dan 730 miljoen zien rond te komen van minder dan 1.90 dollar per dag. In Nederland leven ongeveer 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. En deze aantallen worden alleen nog maar groter.

Toch zijn er ook mensen die het de afgelopen jaren voor de wind is gegaan en die alleen maar rijker zijn geworden. Dit zijn de Superrijken. Ben jij nieuwsgierig wie er tot de 10 rijkste families van Amerika behoren? Hier volgt onze top 10!

1. De Musk-etiers

Elon Musk is momenteel de rijkste persoon op Aarde (en Mars). Dit jaar versloeg hij de nummer 1, Jeff Bezos, die deze positie voor verschillende jaren heeft behouden.

Elon Musk is o.a. bekend van PayPal, Tesla en SpaceX.

Musk en Bezos mogen elkaar niet zo erg. Beiden zijn in de race om de ruimte, is het niet met het lanceren van satellieten dan is het wel met raketten en het bevolken van Mars.

Het vermogen van Elon Musk wordt geschat op 195 miljard dollar. Dat is goed nieuws voor zijn 6 kinderen, waarvan de jongste de interessante naam X Æ A-12 Musk heeft gekregen. Ik neem aan dat ze pappa dit wel vergeeft, en anders is er genoeg geld om een naamsverandering uit te laten voeren.

2. Familie Bezos

Jeffrey Preston Bezos is geboren op 12 januari 1965 en Amerikaans investeerder en ondernemer. Hij heeft zijn miljoenen verdient als CEO van Amazon.com, nu het grootste handelsbedrijf van het internet.

Jeff Bezos heeft de afgelopen 4 jaar op de nummer 1 gestaan van deze lijst. Totdat aartsrivaal Musk hem dit jaar met 1 miljard versloeg. Zowel Bezos als Musk zijn in de race om Space te veroveren met satellieten en raketlanceringen.

Jeff heeft 4 kinderen en is vorig jaar officieel van zijn vrouw gescheiden. Zijn nu ex-vrouw heeft 4% van de aandelen in Amazon.com toegewezen gekregen, met een waarde van 38 miljard dollar. Je kunt dus zeggen dat zijn ex voor het verlies van de top 1 positie verantwoordelijk is.

3. Bill & Melinda Gates

Bill Gates is de uitvinder van Microsoft en heeft hiermee veel geld verdient. Dit heeft hem een plaats in de top 10 van de rijkste Amerikanen opgeleverd. Het vermogen van Bill wordt geschat op 134 miljard dollar.

Bill heeft het afgelopen jaar veel verdiend met het investeren in de ontwikkeling van het corona-vaccin. Bill heeft in totaal 56 miljard dollar in de Bill en Melinda Gates Foundation geïnvesteerd met het doel om de wereldbevolking, armoede en het weer onder controle te krijgen.

Het stel heeft 3 kinderen. Bill heeft wel eens laten vallen dat zijn kinderen na zijn dood ‘maar’ 8 miljoen per persoon krijgen en de rest van het vermogen naar goede doelen gaat. Ik neem aan dat de kids een goede advocaat in gaan schakelen om deze beslissing van hun excentrieke vader aan te vechten.

4. De Mars-jes

Mars Inc. is een van de grootste particuliere bedrijven in Amerika. Ze produceren chocolade snoepgoed, dierenvoeding en andere voedingsmiddelen.

Na de dood van oprichter Forrest Mars werd het familiekapitaal verdeeld tussen de drie kinderen, Jacqueline, John en Forrest Jr. Samen bezitten ze Mars Inc. Wanneer je alle privé-miljoentjes van de familie Mars bij elkaar optelt kom je op een bedrag uit van rond de 126 miljard dollar.

De Mars kinderen houden hun privéleven angstvallig geheim. Er worden geen interviews gegeven en er wordt ook geen toestemming verleent om foto’s te plaatsen.

De Marsjes waren een van de 18 miljardair families die samen met ex-president G.W. Bush in 2010 bij het Congres lobbyden om de successierechten af ​​te schaffen.

5. De Walton Family

De Amerikaanse ondernemer Sam Walton is de oprichter van de grootste corporatie ter wereld, de Walmart. Na zijn dood in 1993 werd zijn fortuin verdeeld tussen zijn 4 kinderen.

De rijkste van de kids is Alice Walton met een vermogen van 70,6 miljard dollar. De andere drie nakomelingen hebben een miljardje of 10 minder. Wat er ook gebeurt, de Walton familie hoeft zich in de toekomst geen financiële zorgen te maken.

5. Koch & Co

De broers David en Charles Koch zijn de erfgenamen van Koch Industries, een multinational die actief is in de oliesector, chemie en handel met een omzet van meer dan 100 miljard dollar.

Beide broers hadden een persoonlijk vermogen van iets minder dan 50 miljard dollar, en gebruikten dit geld graag als geldelijke ondersteuning van hun politieke visie. David is in 2019 overleden, waardoor zijn vermogen weer is verdeeld onder zijn 3 kinderen.

6. Abby Johnson

Abigail Johnson
Beeld: Wikimedia / Singhaniket255

Edward C. Johnson richtte in 1946 zijn beleggingsfondsen imperium op, Fidelity Investments.

Hij was de eerste die het schrijven van cheques op de geldmarktfondsen toestond en bemiddelingsdiensten verkocht aan verzekeringsmaatschappijen, banken en consumenten om kortingen te bedingen. Hij investeerde ook in de automatisering van de aan en verkoop van onroerend goed.

Inmiddels staat het bedrijf onder leiding van zijn kleindochter Abigail.

Ze doet het goed, Abigail. Het familievermogen wordt geschat op 60 miljard dollar.

7. The Cargill Family

Net na de Amerikaanse Burgeroorlog, in 1865, kreeg boerenzoon William Cargill het idee om iets in opslag te doen. Hij investeerde in een graansilo en honderd jaar later zijn de kleinkinderen ineens grootaandeelhouders van een van de grootste bedrijven in de wereld.

In de landbouwwereld is Cargill.Inc het belangrijkste bedrijf ter wereld. De familie heeft 88% van de aandelen in handen. Het familievermogen wordt geschat op 52 miljard dollar.

8. de Laudertjes

Het bedrijf Estée Lauder Companies is opgericht in 1946. Deze Amerikaanse multinational maakt en verkoopt producten voor hem, haar en de LGBTQ+, en bezit een portfolio van merken die internationaal gedistribueerd worden via retailkanalen en online.

Leonard en zijn broer Ronald Lauder waren de erfgenamen van het cosmetica-fortuin, en hebben samen een leuke 45 miljard dollar aan persoonlijk vermogen.

In 2013 beloofde de toen 88-jarige Leonard Lauder dat na zijn dood zijn collectie kubistische kunst ter waarde van 1 miljard dollar aan het Metropolitan Museum of Art geschonken zal worden. Het museum wacht nog steeds vol spanning de gulle gift af. Leonard gebruikt veel crèmes om er jeugdig uit te zien en is nog steeds in leven.

9. De Zuckerbergers

Mark Zuckerberg moest het niet hebben van oud geld. Hij is een selfmade man. De in 1984 geboren computernerd wist goed geld te maken met zijn programmeer skills en is het brein achter het sociale netwerk Facebook.

Het duurde niet lang of de Google makers en ook Microsoft man Gates toonden interesse om de data die Facebook genereerde op te kopen. Slimme Mark verkocht een aandeel van 1,6 % aan Bill voor de lieve som van 260 miljoen dollar.

Van dat geld heeft Mark een hele wijk in Lake Tahoe opgekocht: laten we zeggen dat hij een hekel heeft aan buren. Mark is getrouwd en heeft 2 kinderen. Het vermogen van dit doorsnee gezin is geschat op 44 miljard dollar.

10. Si & Donny Newhouse

In 1922 begon Samual Newhouse een kleine drukkerij met de naam Advanced Publications. Zijn twee zonen werkten ook in het bedrijf.

Sammy jr. (Si) leidde de tijdschrijftenafdeling en Donald runde de televisie afdeling en het krantensegment.

Inmiddels heeft het bedrijf merken als Vogue, Vanity Fair, The New Yorker, en de grote kranten in 24 Amerikaanse steden in haar beheer. Hun neef Jonathan en Donalds zoon Steven zijn inmiddels ook bij het familiebedrijf gaan werken, en natuurlijk niet in de postkamer tegen minimum salaris.

De Newhouse clan heeft inmiddels een totaal van zo’n 40 miljard dollar mee naar huis weten te brengen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Grootste Nederlandse Bedrijven actief in Amerika

Top 10 Populairste Amerikaanse Kledingmerken