Top 10 Populairste Amerikaanse Kledingmerken

Sommige kledingmerken zijn geliefd bij miljoenen mensen over de hele wereld. Vaak zijn dat de kledingmerken die niet de trends afwachten, maar maken! De populariteit van de merknaam kan doorslaggevend zijn voor het succes van de kledinglijn.

Nike is het populairste Amerikaanse kledingmerk. De sportschoenen met het bekende Nike logo worden veel verkocht. Veel van onze nieuwe kledingtrends komen uit Amerika. Will je weten welke andere Amerikaanse kledingmerken het goed doen in Europa? Hier volgt onze top 10 van de populairste Amerikaanse kledingmerken in Nederland.

1. Nike

De Amerikaanse multinational Nike is opgericht in 1964 door Phil Knight en Bill Bowerman.

De naam van het merk is een verwijzing naar de Griekse godin van de overwinning. Slim gekozen voor een sportmerk! Het swoosh-logo en de slogan “Just Do It” zijn het handelsmerk.

Het hoofdkantoor staat in Oregon. Het is de grootste fabrikant van sportkleding en sportschoenen in de wereld, en maakt ook sportartikelen zoals voetballen, honkbalhandschoenen, tennisrackets enz. De meeste winst wordt gemaakt met de verkoop van de Nike sportschoenen.

Net als alle andere producenten van sportartikelen sponsort Nike ook beroemde sportpersoonlijkheden zoals Michael Jordon, Christiano Ronaldo en onze eigen Wesley Sneyder.

Wist je dat de merknamen Converse en Hurley International dochterondernemingen zijn van Nike?

2. Levi Strauss & Co

De in 1928 geboren Duitser Levi Strauss emigreerde op 18-jarige leeftijd met zijn familie nar Amerika. Daar begon hij te werken als kleermaker. In zijn winkel kwamen vooral ook de goudzoekers en ander werkvolk, en die klaagden vaak over de kwaliteit van de stof. Daarom ging Levi op zoek naar een nieuwe behandeling van bestaande stugge katoenen stof. Hij noemde zijn uitvinding denim.

Zijn vriend en collega Jacob Davis versterkte de naden van de werkbroeken met klinknagels, en de spijkerbroek was geboren! Het bedrijf Levi Strauss & Co was geboren.

De spijkerbroeken zijn over de hele wereld te verkrijgen en er zijn maar liefst 3000 Levi Strauss & Co winkels. De stonewash techniek zorgden in de jaren 70 voor een ware revolutie. Inmiddels heeft het bedrijf een grote fanbasis die zorgen voor een jaarlijkse omzet van 5,4 miljard dollar.

3. Michael Kors

De Amerikaan Michael Kors studeerde in New York aan de Fashion Institute of Technology in New York. In 1981 had Kors had al een duidelijke eigen modestijl, het best te omschrijven als casual chic met een tijdloze elegantie. Hij won verschillende prestigieuze prijzen met zijn mode voor mannen en vrouwen.

In 2004 bracht Kors naast zijn dure couture lijn ook een kledinglijn uit voor de gewone mensen, bestaande uit betaalbare dames- en herenkleding, schoenen en accessoires.

Vooral de accessoires zoals de handtassen, horloges en schoenen zijn. In 2018 had het bedrijf een omzet van 4,71 miljard dollar.

4. Ralph Lauren

De in 1939 geboren New Yorker Ralph Lauren richtte in 1967 zijn eigen dassenwinkel op. Het jaar daarop bereidde hij het assortiment uit naar stijlvolle mannen kleding en 4 jaar laten werd ook een vrouwenlijn ontworpen.

Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen van stijlvolle kleding met bijpassende schoenen, parfum, accessoires en sieraden.

Ralph Loren heeft als modeontwerper internationale bekendheid gekregen. Inmiddels zijn er 155 winkels over de hele wereld en werken er meer dan 3000 werknemers. De omzet is iets minder dan 7 miljard per jaar, het privévermogen van Ralph wordt op 6 miljard geschat. Ralph is al 56 jaar getrouwd en heeft 3 kinderen, die er natuurlijk allemaal heel stijlvol uitzien.

5. Tommy Hilfiger

Een ander bekend Amerikaans couture kledingmerk is Tommy Hilfiger. Nog niet zo heel lang geleden werd couture kleding alleen gedragen door de jetset en echte rijken, maar tegenwoordig heeft iedereen wel een ’echte naam’ in de kast hangen.

Tommy Hilfiger richtte in 1985 zijn eigen bedrijf op, waarin hij kleding ontwerpt en produceert voor vrouwen, mannen en kinderen. De ontspannen pasvorm van hun los zittende kleding beïnvloedde de hiphopmode en andersom. Hilfiger groeide uit tot een van de meest populaire kledingmerken van de wereld.

In maart 2010 verkocht Hilfiger het bedrijf voor 6 miljard dollar, en sindsdien produceert het merk ook sportkleding. De nieuwe lijn sportkleding van Hilfiger zorgde vooral

in Europa voor meer naamsbekendheid en meer omzet.

6. Victoria’s Secret

Het Amerikaanse bedrijf Victoria’s Secret is gespecialiseerd in dameskleding, en dan vooral in lingerie en schoonheidsproducten. Het is onderdeel van L Brands inc, die op de beursgenoteerd staat.

De jaarlijkse modeshows waarin de nieuwste collecties geshowd worden en de catalogi kunnen altijd rekenen op topmodellen zoals Adriana Lima, Doutzen Kroes, Miranda Kerr, Heidi Klum en de prachtige Romee Strijd uit Zoetermeer.

Deze fantastische modellen in Victoria’s Secret sexy onderkleding zijn zo populair dat er zelfs een gelimiteerde oplage kalenders van worden gedrukt die alleen als geschenk aan de allerbeste relaties weggegeven worden en een echt collector’s item zijn.

7. GAP

De Amerikaanse detailhandelaar Gap Incorporated is gevestigd in San Francisco Het bedrijf is opgericht in 1969 en maakt kleding in accessoires.

Tegenwoordig bezit Gap Inc. 3.140 winkels wereldwijd, en werken er ongeveer 150

.000 werknemers voor het bedrijf.

GAP heeft als bedrijfsvisie dat fashionable kleding betaalbaar moet zijn, en iedereen moet passen. De kleding wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Vooral de Sport casual lijn en kinderkleding zijn erg populair in Amerika. Ook in Nederland wordt het merk goed verkocht. Vooral bij de tieners vallen de sportieve broeken, bedrukte t-shirts en truien goed in de smaak.

8. Esprit

Esprit Holdings Limited is de fabrikant van kleding, schoenen, accessoires, sieraden en huishoudelijke artikelen onder het Esprit-label.

Esprit home verkoopt meubels, tapijten, behang, verlichting, woonaccessoires, woontextiel en badkamers; Esprit kids ‘world verkoopt zwangerschapskleding, speelgoed, buggy’s en kinderkamermeubilair.

De doelgroep van Esprit zijn actieve, jonge mensen die comfortabele en modieuze kleding wensen van hoge kwaliteit.

Het Europese hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Duitsland. Esprit exploiteert wereldwijd 225 winkels en distribueert producten naar meer dan 4.500 locaties over de hele wereld goed voor een omzet van meer dan 1 miljard per jaar.

9. Marc Jacobs

Ook in ons land is het merk Marc Jacobs populair. Marc Jacobs is een opkomende naam die het vooral in de online stores heel erg goed doet.

Het merk laat zich het best omschrijven als veelzijdige kleding, accessoires en schoenen voor mannen en vrouwen die in elke situatie gedragen kunnen worden.

Jacobs maakte naam in de modewereld toen hij in 1993 een grunge collectie voor het modehuis Perry Ellis ontworp, waardoor hij op staande voet ontslagen werd. De grunge collectie werd alsnog populair toen hij deze onder zijn eigen naam uitbracht.

Vandaag de dag wordt de exclusieve collectie van Marc Jacobs alleen nog online aangeboden in Nederland, waarbij gegokt wordt op de iets meer vermogende hipsters. Vooral de handtassen van Marc Jacobs zijn dit jaar een echte rage in Nederland en België geworden.

10. VANS

De Amerikaanse fabrikant VANS is opgericht in 1966. Het hoofdkantoor staat in Californië.

In het begin richtte VANS zich op de hardwerkende groep dertigers, en produceerden ze stevige werkbroeken van denim, maatpakken en T-shirts. In 1992 werd het roer volledig omgegooid en heeft het als doelgroep de hippe skateboardende, snowboardende en surfende jeugd gekozen.

Ze maken speciale kleding en accessoires voor deze groep van jonge mensen, die vooral getekend wordt door comfort en kwaliteit tijdens heet uitvoeren van hun extreme sporten. Natuurlijk is herkenbaarheid daarbij ook heel belangrijk.

Vans heeft 6 winkels in de grote steden in Nederland. Hoeveel winkels en verkooppunten wereldwijd is niet bekend, maar het bedrijf doet goede zaken. De jaaromzet bedroeg dit jaar bijna 1 miljard en het bedrijf heeft de aspiratie om in 2025 een omzet van 5 miljard dollar te halen. Hiervoor gaan ze steeds meer online verkopen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Rijkste Amerikaanse Families

Top 10 Beste Nederlandse Schrijfsters Aller Tijden