Top 10 Meest Populaire Nederlandse Zangers Uit De Jaren ´80

Er zijn nogal wat populaire Nederlandse zangers die vandaag de dag nog altijd bekend zijn en doorbraken in de jaren ’80.

De tachtiger jaren waren dan ook bijzondere jaren waar de populaire Nederpop ontstond.

Wat dacht je bijvoorbeeld van André Hazes, René Froger, André van Duin en Rob de Nijs? We hebben de 10 meest populaire Nederlandse zangers uit dit tijdperk voor je samengesteld.

De meest populaire Nederlandse zanger uit de jaren ´80 is zonder meer de bekende André Hazes. Deze uit Amsterdam afkomstige vertolker van het levenslied leefde van 1951 tot 2004 en ging ook door het leven als André Hazes senior.

Dat gebeurde na de geboorte van zijn zoon André Hazes junior, die nu nog geregeld optreedt.

1. André Hazes

André Gerardus Hazes is de vader van de Nederlandstalige sentimentele liedjes die hij met hart en ziel zong.

In de jaren ’80 waren hits als Bloed, Zweet en Tranen, Eenzame Kerst, Een Beetje Verliefd en Zij Gelooft in Mij onderdeel van zijn succes binnen en buiten Amsterdam.

Hazes heeft 36 albums uitgebracht met meer dan 300 liedjes. In 2004 kreeg hij twee hartinfarcten en een hartstilstand, waaraan hij overleed. Zijn dood had een grote impact op Nederland.

2. André van Duin

Adrianus Marinus Kyvon, beter bekend als Andre van Duin, werd geboren in 1947. Hij is een Nederlandse presentator, tekstschrijver en programmamaker.

André van Duin wordt ook wel gezien als Nederlands grootste volkskomiek die vele Nederlanders aan het lachen heeft gemaakt. De meeste mensen kunnen singles als Willempie en Er Staat Een Paard in de Gang wel meezingen.

Zijn doorbraak kwam in de jaren ’80 toen zijn eerste singles uitkwamen en hij groot succes kreeg. Al snel was hij een geliefde Nederlandse zanger en komiek.

3. Frank Boeijen

Franciscus Johannes Maria Frank Boeijen, bij het grote publiek bekend als Frank Boeijen, werd in 1957 geboren in Nijmegen. Hij is een Nederlandse zanger, dichter en componist en werd in de jaren ’80 populair met de Frank Boeijen Groep.

In zijn jeugd was Frank al bezig met muziek, en in de tachtiger jaren surfte hij mee met de opkomst van de Nederpop. Zijn liedjes hebben vaak melancholieke teksten en aanstekelijke deuntjes.

Frank Boeijen had ook een solocarrière en won verschillende prijzen, zoals de Gouden Harp. Hij is bekroond tot Ridder van de Orde van Oranje-Nassau in het jaar 2000.

4. Hans de Booij

Hans de Booij is een Nederlandse zanger en liedjesschrijver. Hij werd geboren in 1958 en na een studie in Antwerpen, focuste hij zich volledig op muziek.

Het was dan ook in de jaren ’80 dat hij doorbrak met de single Annabel in 1983 om precies te zijn. Hij bracht tientallen albums uit.

De muziek van Hans de Booij is volledige Nederlandstalig, een trend die precies past in de opkomst van de Nederpop in de tachtiger jaren.

5. Henny Vrienten

Henny Vrienten werd bekend als zanger van de enorm populaire band Doe Maar. Hij werd in 1948 geboren in Hilvarenbeek en hield zich van kinds af aan met muziek bezig.

Hij verving in 1980 de zanger Piet Dekker bij de band Doe Maar, en dat was een groot succes. Naast zanger is hij ook componist, basgitarist, gitarist en pianist.

De band Doe Maar werd in de jaren ’80 ontzettend bekend en groeide uit tot een van de meest belangrijke Nederpop groepen in Nederland. Henny Vrienten schreef ook in de jaren ’90 veel muziek.

6. René Froger

René Froger, geboren en getogen in de Jordaan in Amsterdam, begon zijn leven in 1960.

De eerste single van René Froger kwam in 1984, maar hij had pas echt succes met het nummer Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken in 1989. Daarmee kan dus met recht gesteld worden dat hij een populaire zanger uit de jaren ’80 is.

Na de tachtiger jaren had hij nog meer succes, met de hit This is the Moment in de jaren ’90 bijvoorbeeld. Ook heeft hij buiten Nederland succes in Duitsland en België, en heeft hij de Toppers opgericht.

7. Bert Vermaas

Bert Vermaas komt uit Wageningen en werd bekend in Nederland aan het begin van de tachtiger jaren, aan het hoofd van de Nederlandstalige groep Toontje Lager.

Hits als Stiekem Gedanst en Net Als In De Film maakte hem een van de meest populaire zangers van de jaren ’80. De meeste van deze hits werden geschreven door de toetsenist van de band, Bert Hermelink.

De band ging in dezelfde jaren ’80 uit elkaar, en alle leden gingen hun eigen weg. Ook Bert Vermaas had daarna een solocarrière.

8. Danny De Munk

Danny De Munk werd geboren in 1970. Deze Nederlandse zanger, acteur, musical- en filmster komt uit Amsterdam en begon zijn succes in de jaren ’80 op 12-jarige leeftijd.

Toen werd hij namelijk gekozen voor de hoofdrol in de speelfilm Ciske de Rat, waarmee hij in een keer razend populair werd in Nederland. Wist je dat hij de titelsong heeft gezongen voor de bekende komedieserie Vrienden voor het Leven?

Ook heeft hij in musicals als de Lion King en Les Miserables gespeeld. Hij is van alle markten thuis en staat ook veel in het theater ook heeft hij vaak gast optredens bij grote concerten zoals de toppers en Holland zingt Hazes Live in Ziggo Dome.

9. Herman van Veen

Hermannus Jantinus van Veen, geboren in 1945 en beter bekend als Herman van Veen, is een Nederlandse muzikant, presentator, acteur, componist, regisseur, podiumkunstenaar en schrijver.

Hij heeft daarnaast een opleiding genoten tot muziekpedagoog, violist en zanger en ziet zichzelf als activist.

Herman van Veen is het brein achter de in 1984 uitgebrachte hit Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen, gezongen door Danny De Munk in Ciske de Rat. Hij was ook televisiepresentator in de tachtiger jaren voor het VARA-programma Rode Wangen.

10. Rob de Nijs

Zanger Rob de Nijs werd geboren in 1942 in Amsterdam, en was in zijn tienerjaren al met muziek bezig in een band.

Deze Nederlandse zanger en acteur won op zijn 19e een talentenjacht en daarmee een platencontract. In de jaren ’70 begon hij een samenwerking met Boudewijn de Groot en werden vele hits geschreven, zoals Jan Klaassen de Trompetter, waarvan de meesten succes hadden in de jaren ’80.

Zijn albums In De Uren Van de Middag en Kijken Hoe het Morgen Wordt werden erg succesvol. Daarnaast is Rob de Nijs door omroep MAX als Gouden Held van de Nederlandse muziek bekroond.

Wat vond je van dit artikel?

Welke elektrische auto heeft de grootste laadruimte?

Welke farao liet de grootste piramide bouwen?