Op hoeveel schermen kun je tegelijk kijken met een Netflix account?

Op hoeveel schermen je tegelijkertijd een Netflix account kunt gebruiken, hangt af van het soort abonnement.

Het soort abonnement is bepalend voor de hoeveelheid schermen; één, twee, drie of vier schermen zijn hierbij de mogelijkheden.

Aantal schermen Netflix

Als je van deze streamingsdienst gebruik wilt maken, dien je een abonnement aan te maken. Door de jaren heen heeft Netflix het nodige geëxperimenteerd met verschillende abonnementen.

Uiteindelijk heeft men besloten om meerdere abonnementen aan te bieden.

Het abonnement waar je voor kiest, is bepalend voor de hoeveelheid schermen waarop je tegelijkertijd naar Netflix kunt kijken.

Over deze verschillende abonnementen lees je hieronder meer.

Basic abonnement

Als je zo min mogelijk geld aan Netflix uit wilt geven, is het Basic abonnement geschikt voor je. Voor dit abonnement betaal je slechts 7,99 euro per maand.

Voor dit bedrag krijg je echter niet het beste dat Netflix te bieden heeft. Zo kun je géén series in Ultra HD kwaliteit kijken.

Tevens kun je met het basic abonnement op één scherm tegelijkertijd kijken. Mocht je je Netflix profiel met iemand anders willen delen, zou je dit dus goed met elkaar af moeten stemmen.

Standaardabonnement

prijs verhogen netflix

Het standaardabonnement is het meest gekozen abonnement bij Netflix. Voor dit abonnement betaal je een bedrag van 11,99 euro per maand.

Lange tijd was dit abonnement iets voordeliger, maar Netflix heeft eind 2021 besloten om de prijs voor dit abonnement iets te verhogen.

Met dit abonnement kun je wel in Ultra HD kwaliteit naar series en films kijken. Tevens kun je met dit abonnement op twee schermen tegelijkertijd te kijken.

Maak voor jezelf en voor bijvoorbeeld je partner profielen aan en kijk vervolgens tegelijkertijd naar een andere serie of film.

Premium abonnement

Wil je van de meeste mogelijkheden genieten? Dan is het Premium abonnement een aanrader. Dit pakket kostte langere tijd 13,99 euro per maand, maar is ook eind 2021 duurder geworden.

Op dit moment betaal je 15,99 euro per maand voor dit abonnement.

Met dit abonnement kun je op maar liefst 4 schermen tegelijkertijd kijken. Je bent hierdoor in staat om bijvoorbeeld samen met je broers en zussen van één Netflix account gebruik te maken.

Bijkomend voordeel: kunnen jullie mooi de kosten met elkaar delen!

Wat is voor jou het beste abonnement?

premium abonnement Netflix

Wil je graag op meerdere schermen tegelijkertijd naar Netflix willen kijken? Dan kun je het beste voor het Premium abonnement kiezen.

Dat abonnement is iets prijziger, maar je kunt wel op maximaal vier schermen tegelijkertijd naar films en series kijken.

Hou je het liefste de kosten zo laag mogelijk? Dan kun je er ook voor kiezen om het Basic- of standaardabonnement te kiezen.

Aangezien dit prijsverschil slechts een paar euro per maand is, is het Premium abonnement eigenlijk de beste optie.

Mag je je Netflix account zomaar delen?

Aan het delen van een Netflix account zijn strenge voorwaarden gesteld. Zo is het niet toegestaan om je Netflix account met vrienden te delen.

Je mag alleen je account delen met mensen die op hetzelfde adres woonachtig zijn. Dit betekent dat je het account dus wél met je partner of broers/zussen mag delen.

Wil je samen met je gezinsleden één Netflix account delen? Dan is het zaak om voor het juiste abonnement te kiezen. Nadat je dit gedaan hebt, kun je de Netflix app op je smartphone downloaden.

Open de app, log in met je gegevens en klik rechtsonder op ‘Meer’. Je kunt nu op ‘Profiel toevoegen’ klikken, waarna je verschillende profielen toe kunt voegen.

Je kunt bijvoorbeeld een profiel voor jezelf aanmaken, voor je broer en voor je zusje.

Iedereen kan nu van zijn/haar eigen profiel gebruik maken. Erg handig, aangezien Netflix bijhoudt bij welke aflevering je van een serie gebleven bent.

Ideaal omdat je op die manier op je eigen tempo/manier een serie kunt volgen.

Waarom een Netflix account delen?

Netflix delen

Is het aan te raden om je Netflix account te delen? Ja, absoluut. Op deze manier kun je de kosten voor het Netflix account delen.

Heb je bijvoorbeeld samen met je broer en zus voor het Premium abonnement gekozen? Dan betalen jullie allemaal net iets meer dan 5 euro per maand. Dat kun je zien als een koopje.

Tevens is het ideaal dat je meerdere profielen aan kunt maken. Daarmee geniet je van drie voordelen:

  • Je kunt op drie schermen tegelijkertijd kijken. Iedereen kan zijn/haar profiel selecteren en vervolgens de gewenste serie of film bekijken.
  • Je krijgt de beste aanbevelingen. Netflix geeft aanbevelingen op basis van de series en films waar je naar gekeken hebt. Als iedereen zijn/haar eigen account heeft, zijn deze aanbevelingen echt op het juiste kijkgedrag gebaseerd.
  • Je weet precies bij welke aflevering je bent. Ben je een serie aan het kijken met de nodige seizoenen en aflevering? Binnen je Netflix profiel wordt precies bijgehouden bij welke aflevering je bent. Zodoende hoef je nooit terug te zoeken naar de aflevering waar je was gebleven.

Wat vond je van dit artikel?

Wat is het laagste IQ ter wereld?

Hoeveel hogescholen zijn er in Nederland?